Hoe worden de banden in een bandencenter gemonteerd?

Alles over de montage van banden

Je wil nieuwe banden laten monteren, ze omwisselen of je zomer- voor winterbanden vervangen? Lees hier hoe je autobanden het best vervangt of laat monteren in een montagecentrum en op welke as je best welke banden monteert. Kom ook alles te weten over de geometrie, het uitbalanxeren en de specifieke voorzorgen bij het monteren van speciale banden.

Geometrie en uitlijning van banden zijn belangrijk voor de veiligheid

Geometrie en uitlijning van banden zijn belangrijk voor de veiligheid

Voel je bij het rijden trillingen in de auto, met name op het stuur? Heb je de indruk dat je auto naar links of rechts trekt? Vertonen jouw autobanden onregelmatige slijtage en zijn sommige delen van het oppervlak meer afgesleten dan andere? Let dan op! Je moet waarschijnlijk de uitlijning of geometrie laten bijstellen. Lees hoe je dit type problemen kunt herkennen en oplossen.

Montage runflat band: te vermijden fouten

Montage runflat band: te vermijden fouten

Wil je runflat banden monteren? Met dit soort banden kun je doorrijden na een lekke band (80 km op een maximumsnelheid van 80 km/u) en er is geen noodzaak meer om een lekke band te vervangen in een ongemakkelijke of gevaarlijke situatie. Maar let wel op, voor het monteren van een runflat band is de specifieke technische kennis van een specialist vereist. Lees meer over de specifieke eigenschappen van runflat banden en de montage ervan.

Banden met verschillende maten monteren

Is het mogelijk verschillende banden te monteren?

Verschillende banden monteren onder je auto, hetzij op dezelfde wielas of voor en achter, kan belangrijke gevolgen hebbe...

Hoe gaat het thuis monteren van je banden in zijn werk?

Je hebt vast al gehoord over het monteren van banden aan huis. Kies je voor deze service, dan kan je nieuw online bestelde banden laten leveren en monteren op elke gewenste locatie. Hieronder tref je alle nuttige informatie over het verloop van deze service. Handig? Lees en oordeel zelf.

Regels voor het monteren van banden

Banden monteren: doe beroep op een professional

Je moet één of meerdere autobanden onder je auto vervangen? Doe dan beroep op een bandencenter of jouw garage. Het monteren van banden vereist immers specifieke handelingen die door een specialist uitgevoerd moeten worden. Hieronder vind je alle na te leven regels voor het monteren en vervangen van één of twee banden.

Gerelateerde artikels