Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Hoe gaat het thuis monteren van je banden in zijn werk?

Je hebt vast al gehoord over het monteren van banden aan huis. Kies je voor deze service, dan kan je nieuw online bestelde banden laten leveren en monteren op elke gewenste locatie. Hieronder tref je alle nuttige informatie over het verloop van deze service. Handig? Lees en oordeel zelf.

Ontdek de verschillende stappen van montage op locatie. Een handige service? © rezulteo

Banden vervangen op elke gewenste locatie

Het monteren van banden aan huis of op locatie is een service waarbij online bestelde banden rechtstreeks bij jouw thuis of op een andere gewenste locatie worden gemonteerd. Online bandenverkopers bieden deze service aan om klanten een comfortabele en praktische oplossing te bieden.

Hoe werkt deze service?

1. Je banden bestellen

Je bezoekt een bandensite, hebt banden gekozen die geschikt zijn voor jouw auto en besluit deze te kopen. Op het moment van levering volstaat het de optie montage op locatie aan te vinken. Bij je thuis, op je werk, waar je maar wilt, op voorwaarde dat de service de geografische zone dekt.

2. Een afspraak maken

Nadat je autobanden hebt besteld en de gegevens over je voertuig, je banden en je adres hebt ingevoerd, hoef je alleen nog maar te wachten tot de monteur contact met je opneemt om een afspraak te maken. Deze zal dan de plaats, datum en het tijdstip met jou afspreken.

3. Levering en montage aan huis

Vervolgens komt het busje – dat speciaal is ingericht voor de montage - naar de afgesproken plaats om de autobanden af te leveren en te monteren.

De montage van banden op locatie moet ter plaatse aan de vakspecialist betaald worden. Deze service wordt niet online, maar aan het einde van de montage betaald. Denk eraan na te vragen hoe je kunt betalen, sommige monteurs hebben namelijk geen mobiele pinterminal. 

Ter informatie: bij normale drukte, bedraagt de wachttijd tussen de bestelling en de montage ongeveer twee tot vijf dagen. Bij veel aanvragen, kan dit oplopen tot een tiental dagen.

Het advies van rezulteo: controleer of er voldoende ruimte rond je voertuig is voor het busje en de benodigde uitrusting. Informeer tevens naar het weerbericht op de dag van de afspraak!

De stappen van de montage

Hoe ziet een mobiele bandenservice aan huis eruit? Dit bestaat uit een busje dat ingericht is om banden te kunnen monteren. Het is uitgerust met alle benodigde apparatuur, zoals 

 • de bestelde banden,
 • de krikken om de auto van de grond te heffen,
 • een bandenlichter,
 • een compressor,
 • een balanceerapparaat.

© fr.fotolia.com/rezulteo.com 

Het demonteren en monteren van nieuwe banden wordt uitgevoerd door een specialist op dezelfde manier als in een bandencenter of een garage. Dat wil zeggen dat

 1. de auto wordt opgeheven met de krik,
 2. de band van de velg wordt gehaald met de bandenlichter,
 3. de nieuwe band op de velg wordt aangebracht,
 4. de bandenspanning wordt gecontroleerd en er eventueel wordt bijgepompt,
 5. de montage wordt voltooid met het uitlijnen van de banden.

Het monteren van twee banden duurt ongeveer 30 minuten en voor vier banden moet je 50 minuten uittrekken.

De prijs van het banden monteren op locatie

Wat is inbegrepen bij een thuismontage? Bij de meeste bandenverkopers die deze service bieden omvat het tarief voor het monteren aan huis het volgende:

 • het arbeidsloon,
 • het vervangen van de ventielen (behalve elektronische ventielen),
 • het uitlijnen,
 • de voorrijkosten (deze is bij de prijs van sommige netwerken voor bandenmontage aan huis inbegrepen),
 • het verwijderen van je oude banden.

Naargelang de velgmaat, varieert de prijs voor het monteren van banden aan huis tussen de € 14 en € 25 per band. Voor specifieke auto's zoals Hymmer, Porsche, Ferrari,... is deze service duurder aangezien er hiervoor specifieke tools nodig zijn.

Over het algemeen moet je ook nog minstens € 15 voorrijkosten betalen.

Wie biedt het monteren van banden aan huis aan?

Voor het monteren van banden aan huis kun je bij meerdere bandenverkopers terecht zoals Euromaster of Bandenthuis.

Er bestaan tevens talloze onafhankelijke bedrijven die dit gebruiksklare concept voor thuismontage aanbieden. Je kunt ongetwijfeld een garage in je regio vinden die deze service aanbiedt.

Was dit advies behulpzaam?

Gerelateerde artikels

Banden kopen

Ik heb nieuwe banden nodig

Je bent van plan nieuwe banden te kopen? Informeer je over alle mogelijkheden om de beste banden tegen de beste prijs te kopen: online kopen, aankoop bij een autocenter of bij je autodealer. Leer alles over de montage en de mogelijke extra diensten: vervangen van 2 of 4 banden, geometrie of vullen met stikstof. En bovenal, ontdek hoe je het juiste type band kiest voor jouw voertuig (Jeep, auto, sportauto,...) en voor jouw gebruik. Kies je een zomerband, winterband, all-seasonband of eerder een run-flat band?

Alles over de montage van banden

Hoe worden de banden in een bandencenter gemonteerd?

Aankoop en montage van banden

Je kan kiezen uit meerdere opties voor de aankoop en montage van je banden: maak de juiste keuze met dankzij ons advies