TPMS, bandenspanningscontrolesystee

Slijtage van autobanden

In deze rubriek vind je alle informatie die je nodig hebt om de slijtage van je banden te meten en te weten wanneer je ze moet vervangen. Je leest hoe je abnormale slijtage kunt detecteren, tekenen van slijtage herkent, hoe je het slijtageniveau van je autobanden meet en wat de voordelen zijn van het roteren van je banden. Heb je een twijfel over je banden? Raadpleeg dan deze rubriek om te vermijden dat je met versleten banden rondrijdt.

Hoe kun je zorgen voor een gelijkmatige slijtage van je banden om te voorkomen dat de transmissie van je 4WD beschadigd raakt?

Wist je dat de staat van je banden van invloed is op de mechanische onderdelen van je 4WD? Bij het monteren van ongeschikte banden of bij banden met een ongelijke slijtage kan de transmissie van je terreinwagen beschadigd raken. Ontdek welke fouten je moet vermijden om technische problemen te voorkomen.

banden-monteren-verschillende-slijtniveaus-v2

Is het mogelijk te rijden op banden met verschillend slijtageniveau?

Heb je een lekke band en vraag je je af of je enkel deze band kunt vervangen? Twee van jouw banden zijn versleten en je wil weten of je alle vier de banden moet vervangen? Een belangrijke vraag door de homogeniteit van je autobanden garant staat voor jouw veiligheid. Hieronder vind je onze adviezen om te voorkomen dat het rijgedrag van jouw auto verslechtert en om je banden op optimale wijze te vervangen.

techniek-slijtage-munt-v2

3 eenvoudige technieken om bandenslijtage te meten in minder dan een minuut

Vraag je je af of jouw banden nog in goede staat zijn? Leer het slijtageniveau van je autobanden op te meten. Houd in ve...

Abnormale slijtage van je banden herkennen

Bevinden jouw banden zich in een normale staat of lijken sommige delen meer afgesleten dan anderen? Abnormale slijtage kan zich voordoen door een verkeerde montage of een onjuiste bandenspanning. Ontdek hier hoe je onregelmatige slijtage kunt herkennen en oplossen.

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?

Je rijdt al een tijdje met je huidige banden en je vraagt je af hoe je kunt weten wanneer ze moeten worden vervangen? Zijn ze nog in goede staat? Hoeveel jaar kan ik nog met dezelfde banden rijden? Leer slijtage en andere tekenen herkennen die je in staat stellen om te weten wanneer je jouw autobanden moet vervangen.

Je autobanden eenmaal per jaar roteren om vroegtijdige slijtage te voorkomen

Om zo lang mogelijk optimaal te kunnen profiteren van goede grip van je autobanden, kun je je autobanden onderling omwis...