Welke specifieke kenmerken hebben runflat banden ?

Alles over runflat banden

Ben je van plan runflat banden te kopen of wil je meer te weten komen over de runflat banden onder je auto? In deze rubriek vind je meer informatie over de specifieke kenmerken van dit type banden: de prestaties, het rijgedrag en de montage van runflat banden. Je vindt hier ook tips over hoe je het beste kan rijden op een runflat band, aan welke markeringen je deze autobanden kan herkennen en welke verschillende runflat technologieën er bestaan.

Een band die over een spijker rijdt

Kan een runflat band gerepareerd worden?

Eén van je runflat banden is lek en je vraagt je af of je deze kunt laten repareren in de plaats van een nieuwe band te kopen? Lees meer over deze mogelijkheid om een runflat band te repareren na een lek en over de aanbevelingen van de fabrikanten.

Montage runflat band: te vermijden fouten

Montage runflat band: te vermijden fouten

Wil je runflat banden monteren? Met dit soort banden kun je doorrijden na een lekke band (80 km op een maximumsnelheid van 80 km/u) en er is geen noodzaak meer om een lekke band te vervangen in een ongemakkelijke of gevaarlijke situatie. Maar let wel op, voor het monteren van een runflat band is de specifieke technische kennis van een specialist vereist. Lees meer over de specifieke eigenschappen van runflat banden en de montage ervan.

Rijden met runflat banden na een lek.

Runflat band: hoe reageren bij een lekke band?

Heb je je auto uitgerust met runflat banden om door te kunnen rijden bij een lekke band? De praktische voordelen en de v...

Runflat banden: de oplossing voor lekke banden?

Zijn runflat banden een oplossing voor lekke banden?

Loont het om jouw auto uit te rusten met runflat banden? Deze autobanden zijn weliswaar niet lekbestendig, maar stellen je in staat om na een lekke band nog een tijdje door te rijden. Dit vereenvoudigt het vervangen van een lekke band en kan ongelukken voorkomen. Ze zijn echter wel geen wondermiddel… Lees meer over de voor- en nadelen om te weten of de runflat technologie geschikt is voor jouw voertuig.