Alles over autobanden: eigenschappen en specifieke kenmerken

Autobanden van A tot Z

Vraag je je af hoe jouw banden worden geproduceerd, welke functies, kenmerken en technologieën ze hebben? Lees hier alles over de diverse levensfases van een autoband: de productiemethode, het inrijden en de recycling. Daarnaast worden de diverse brandenprofielen (symmetrisch, asymmetrisch en directioneel) toegelicht. Kom alles te weten over autobanden!

symmetrisch_asymmetrisch_directioneel

Symmetrische, asymmetrische of directionele banden?

Sta je op het punt om autobanden te kopen, maar heb je geen idee welk profiel je best kiest? Er is immers de mogelijkheid een symmetrisch, asymmetrisch of directioneel profiel te kiezen en de keuze ervan is van invloed op de prestaties van de banden. Hieronder vind je alle specifieke kenmerken voor elk profiel zodanig dat je de juiste keuze kunt maken, rekening houdend met jouw voertuig en jouw gebruik.

Inrijden van nieuwe banden

Welke voorzorgen bij het inrijden van nieuwe banden?

Heb je onlangs jouw autobanden vervangen en voel je nu een verschil? Of heb je misschien de indruk dat je nieuwe banden minder goed presteren dan de oude? Dit is normaal, want alle nieuwe banden moeten worden ingereden. Lees hoe en hoelang je jouw zomerbanden of winterbanden moet inrijden.