Ik heb geen sportief rijgedrag en stel veiligheid voorop. Een persoon heeft me aangeraden de volgende keer de banden Uniroyal Rallye 550 te proberen. Wat denkt u van deze keuze en welke andere banden kunt u mij eventueel adviseren?

Gesteld op Bezoeker door 30/05/2012 : Ik rij in een xsara picasso, 185 65R15 88H. Ik rij vaak over kleine provinciale wegen met scherpe bochten en af en toe op de snelweg. Ik heb geen sportief rijgedrag en stel veiligheid voorop. Ik rij op het moment met ContiPremiumContact 2 banden. Een persoon heeft mij aangeraden om de volgende keer de banden Uniroyal Rallye 550 te proberen, deze band scoort goed op uw site maar er is niet veel informatie over terug te vinden. Wat denkt u van deze keuze en welke andere band kunt u mij eventueel adviseren? Er is zoveel keuze en er bestaan zoveel merken, en als men, net als ik, geen verstand van banden heeft... Is het echt nodig om voor winterbanden te kiezen, en zo ja welke?
Antwoord gesteld op Bezoeker door 30.05.2012 :

Daar u geen sportief rijgedrag heeft maar over wegen met scherpe bochten moet rijden, adviseren wij u te kiezen voor banden met een goede compromis tussen duurzaamheid en veiligheid;.

Banden van het merk Continental bieden over het algemeen uitstekende prestaties voor alle criteria: veiligheid, comfort en milieu, terwijl de banden van het merk Uniroyal over het algemeen iets minder goede prestaties leveren ten opzichte van premiumbanden van topmerken zoals Continental.

Om de meest prestatievolle banden te kiezen die afgestemd zijn op uw rijgedrag en -omstandigheden, adviseren wij u de details van de bandenprestaties op rezulteo te vergelijken. U kunt een zoekopdracht uitvoeren door uw bandenmaat (185 65R15 88H) in te voeren en vervolgens te filteren op zuinige banden, of op banden met een hoge veiligheid. Om uw keuze toe te spitsen kunt u met name de cijfers voor duurzaamheid of besparingen vergelijken.
Wat betreft het nut van winterbanden, als de gemiddelde temperatuur in de streek waar u woont in de winter minder dan 7°C bedraagt, raden wij u aan winterbanden te gebruiken;Winterbanden bieden onder de 7°C over het algemeen betere prestaties dan zomerbanden.