In een autocenter bieden ze me Hankook banden in de aanbieding aan en zeggen dat deze de dezelfde kwaliteit als Michelin banden hebben.

Gesteld op Bezoeker door 30/05/2012 : Goedendag , in een autocenter (waarvan ik de naam niet geef) bieden ze me Hankook banden in de aanbieding aan en zeggen dat deze dezelfde kwaliteit als Michelin banden hebben; wat is uw mening ? Is dit inderdaad een goede keuze? Bedankt voor uw antwoord
Antwoord gesteld op Bezoeker door 30.05.2012 :

De bandenmerken zijn onderverdeeld in 3 categorieën: Premium banden van topmerken, standaardkwaliteit banden en budgetbanden. Het merk Michelin biedt premium banden, het merendeel van de Michelin producten kenmerkt zich door hoogwaardige prestaties voor alle criteria: veiligheid, comfort, milieu. Daarnaast investeert Michelin op grote schaal in onderzoek en ontwikkeling om kwaliteitsvolle banden te bieden;.

Het merk Hankook biedt banden van standaardkwaliteit, de producten bieden over het algemeen minder goede prestaties dan topmerken voor alle criteria, dus zowel voor veiligheid, comfort als milieu.

Voor meer informatie over de prestaties van deze banden kun u de informatiebladen raadplegen van Michelin en van Hankook.