Is een m+s band ook een vier seizoenenband

Gesteld op Bezoeker door 14/11/2016 : Is een m+s band ook een vier seizoenenband?
Antwoord gesteld op rezulteo door 14.11.2016 :

Geachte heer, mevrouw,

Bedankt voor uw vraag aan rezulteo; dé plek om autobanden en hun prijzen te vergelijken. 

Ondanks dat veel vier seizoenenbanden over de M+S (Mud + Snow) markering beschikken, bestaat er geen link tussen deze twee. Immers, 4x4 banden beschikken ook over deze markering, evenals winterbanden (in combinatie met het 3PMSF logo (de berg met de sneewvlok). 

Zelfs de onlangs uitgebrachte Michelin CrossClimate zomerband beschikt over het M+S (en het 3PMSF) symbool. 

Voor de aanschaf van een all season band/vier seizoenenband is de aanwezigheid van het M+S teken dus geen indicatie. Indien u zeker wilt zijn dat u een all season band koopt dan dient u te letten op de positionering van het type autoband. Als u al een specifiek merk/model all season band in gedachten heeft kunnen wij u per mail vertellen of dit daadwerkelijk een all season band betreft. U kunt deze informatie ook vinden op onze bandengids door uw voertuig te selecteren: https://banden.rezulteo.nl/banden-auto-4x4-bedrijfsvoertuig. Hier vindt u alle autobanden (waaronder ook vier seizoenenbanden) die voor uw voertuig geschikt zijn.

Hopende u zo voldoende te hebben geïnformeerd. 

Met vriendelijke groet,

Team rezulteo.

---

Meer weten over het onderhoud van banden, productnieuws en gratis advies? Volg bandengids rezulteo via Facebook en/of Twitter.