Wat is jullie mening over het huren van winterbanden?

Gesteld op Bezoeker door 25/06/2014 : Hoi,
Ik heb op verschillende sites gezien dat je winterbanden kunt huren. Kunnen jullie me iets vertellen wat een goede optie is als ik 1 of 2 weekenden per seizoen met de auto op wintersport ga? Heb nu nog zomerbanden, maar wil niet een hele set winterbanden aanschaffen. Graag meer info over het huren.
Antwoord gesteld op invité door 25.06.2014 :

Er zijn meerdere bedrijven, zoals ons bedrijf, dat de mogelijkheid tot het huren van winterbanden aanbiedt.
U kunt bij ons terecht voor het huren van winterbanden en sneeuwkettingen. Om wat voor bandenmaat zou het gaan en uit welke regio komt u?
Met vriendelijke groet,
Autobanden Roermond

_______

Antwoord gesteld op rezulteo door 25.06.2014 :

Geachte heer, mevrouw,

Bedankt voor uw vraag aan rezulteo; dé online bandengids. Op dit moment zijn er geen bedrijven bij ons bekend die het verhuren van winterbanden als service aanbieden en kunnen wij u geen advies geven over de specifieke opties voor het huren van winterbanden. 

Wanneer u er inderdaad voor kiest om winterbanden te huren, let dan op de staat van de banden. Praktische adviezen gericht op slijtage, wetgeving, en formaat om de staat van tweedehands (winter)banden te controleren vindt u hier.

Voer deze checks uit vóórdat u het huurcontract voor uw winterbanden ondertekent. Zo voorkomt u dat u tijdens uw wintersport voor verrassingen komt te staan.

Het team van rezulteo wenst u een prettige en veilige wintersport aankomende winter.

Met vriendelijke groeten,

Team rezulteo