Bekijk de bandenmaten en de gelijkwaardige maten vooraleer een andere maat te kiezen, maar houd rekening met de regels!

Bandenmaat veranderen

Een andere bandenmaat kiezen is uitsluitend mogelijk onder bepaalde voorwaarden! Raadpleeg in deze rubriek talloze tips en richtlijnen over bandenmaten en gelijkwaardige maten: de wetgeving, welke maten overeenkomen, de mogelijke gevolgen bij het kiezen van een verkeerde bandenmaat en de specifieke eigenschappen van maten voor winterbanden.

3 belangrijke regels die je moet naleven om je bandenmaat te veranderen

Bandenmaat veranderen: de do's, don't's en wettelijke regels

Ben je niet tevreden met de bandenmaten die voor jouw auto zijn gehomologeerd en wil je voor een andere maat banden kiezen? Of het nu voor de wegligging, de prijs of het esthetische aspect is, er zijn tal van mogelijkheden. Ontdek hoe je de maten bepaald die geschikt, veilig en wettelijk zijn toegestaan voor jouw auto.

voorband-andere-maat-monteren

Bandenmaat veranderen: vermijd boetes met deze 2 opties

Is het tijd om je autobanden te vervangen? Dan vraag je je wellicht af welke keuze je hebt wat betreft de bandenmaten? Sommige bandenmaten zijn immers goedkoper dan andere of misschien is je oorspronkelijke maat tijdelijk niet verkrijgbaar op de markt. Sommige automobilisten kiezen er voor om een andere maat banden te monteren voor een betere wegligging of simpelweg voor het esthetische aspect. Hieronder een beknopte uitleg over hoe je op een veilige en legale wijze je bandenmaat kan veranderen.

Bandenmaat-snelheidsindex-laadindex

Waarom voor een andere laad- en snelheidsindex kiezen?

Wist je dat rezulteo je banden kan aanraden met andere laad- en snelheidsindexen dan de oorspronkelijke banden van je au...

Waarom zou je niet kiezen voor een kleinere maat winterbanden?

Monteer kleinere winterbanden dan zomerbanden: 2 voordelen

Sta je op het punt winterbanden te kopen en vraag je je af wat toegestaan is wat betreft de bandenmaat? Kleinere maten autobanden zijn over het algemeen goedkoper, maar hoe staat het met de prestaties ervan - name die op sneeuw? En wat is wettelijk toegestaan?

Gerelateerde artikels