Het bevestigen van sneeuwkettingen voor complete veiligheid in de sneeuw

Welke uitrusting heb ik nodig voor mijn banden in de winter?

Sneeuwkettingen, sneeuwsokken.. een overzicht van alle benodigdheden die zijn gemaakt om het rijden in de winter voor het rijden op sneeuw, ijs en gladde wegen in de winter. Welke winteruitrusting moet worden gebruikt in het geval van sneeuwval of extreme omstandigheden? Meer informatie over de regelgeving rondom het rijden in de winter in Europa.

wetgeving-banden

In welke landen zijn winterbanden verplicht?

Bent je van plan om op wintersport te gaan in Oostenrijk, Zwitserland of Duitsland of moet je deze winter de grens oversteken voor een reis naar het buitenland? Let dan goed op, want de regelgeving omtrent winterbanden, spijkerbanden en sneeuwkettingen kan per land verschillen. Informeer hiernaar vóór uw vertrek om boetes te voorkomen! Hieronder een overzicht van de regels die gelden in de Europese landen.

Sneeuwkettingen: modellen en montage

Alles over sneeuwkettingen

Er worden grofweg 3 soorten sneeuwkettingen verkocht: ladderkettingen, kruiskettingen en sneeuwkettingen met snelsluitingen. Hieronder een korte uitleg om het meest geschikte model te kunnen kiezen.

Winterbandenplicht in Duitsland: wat je moet weten

Duitsland is één van de weinige Europese landen waar de situationele eis voor winterbanden van toepassing is. Maar wat b...