Onze adviezen voor het onderhoud en de bandenspanning in de winter

Winterbanden: spanning en onderhoud

In de winter hebben je banden en voertuig een minimum aan onderhoud nodig. Leer hoe je jouw auto in goede staat houdt en de bandenspanning van je winterbanden op het juiste niveau houdt. Op die manier krijg je immers optimale prestaties op sneeuw en natte wegen. Ontdek ook de voor-en nadelen van de diverse types banden bij koud weer (zomerbanden, winterbanden, all seasonbanden, 4x4 banden) en de uiteenlopende mogelijkheden zoals het huren van winterbanden.

All season banden in de winter

Welke prestaties levert een all season band in de winter?

Om te voorkomen dat je jouw banden tweemaal per jaar moet verwisselen, kun je geneigd zijn all season banden te monteren. Daarmee kun je immers het hele jaar doorrijden. Maar is dit een goede keuze wat betreft de veiligheid? Welke prestaties biedt een all season band in de winter? Ontdek de prestatieverschillen tussen winterbanden en all season banden.

De bandenspanning voor winterbanden

Welke bandenspanning in de winter?

Je weet wellicht al dat lucht uitzet wanneer het warm is en inkrimpt wanneer het afkoelt. De buitentemperatuur is dus van invloed op de bandenspanning. Bovendien weten we maar al te goed dat te zachte banden gevaarlijk zijn. Lees welke aanpassingen je moet uitvoeren bij het oppompen van jouw autobanden in de winter om op de juiste druk te rijden.

Winter- en zomerbanden: de verschillen die je moet kennen

Wat is het verschil tussen winterbanden en zomerbanden?

Welke band is geschikt voor jouw voertuig, jouw gebruik en het klimaat waarin je rijdt? Moet je elk seizoen banden wisse...

4x4 winterbanden

Moet je winterbanden onder je 4x4 monteren?

Vraag je je af of het nuttig is om je 4x4 met winterbanden uit te rusten? Terreinauto's kunnen vrijwel elke rijsituaties aan, maar hoe reageren ze op sneeuw en gladde winterwegen?