Winterbanden verzekeren je veiligheid tijdens koud weer

Winterbanden: alles wat je moet weten

Winterband of sneeuwband? Leer de verschillende winterbanden herkennen om je eigen veiligheid te kunnen garanderen. Informeer je over de regelgeving omtrent bandenmaten voor winterbanden en achterhaal de verschillende markeringen op de zijwand van winterbanden. Lees waarom het belangrijk is 4 winterbanden te monteren en je voertuig goed uit te rusten om veilig de weg op te kunnen.

markeringen-winterband

Wat biedt een M+S en/of 3PMSF winterband?

Je staat op het punt winterbanden te kopen en je wilt zeker zijn van optimale prestaties op sneeuw en ijzel of koude en vochtige wegen? Lees hieronder dan meer over hoe de M+S en 3PSMF markeringen kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Om het barre winterweer te trotseren, moeten je winterbanden immers optimale grip en tractie bieden.

Waarom zou je niet kiezen voor een kleinere maat winterbanden?

Monteer kleinere winterbanden dan zomerbanden: 2 voordelen

Sta je op het punt winterbanden te kopen en vraag je je af wat toegestaan is wat betreft de bandenmaat? Kleinere maten autobanden zijn over het algemeen goedkoper, maar hoe staat het met de prestaties ervan - name die op sneeuw? En wat is wettelijk toegestaan?

verhuur-winterband

Banden huren: de oplossing voor de winter?

Rijd je slechts af en toe over besneeuwde wegen, bijvoorbeeld om op wintersport te gaan, en heb je geen zin om in winter...

All season banden in de winter

Welke prestaties levert een all season band in de winter?

Om te voorkomen dat je jouw banden tweemaal per jaar moet verwisselen, kun je geneigd zijn all season banden te monteren. Daarmee kun je immers het hele jaar doorrijden. Maar is dit een goede keuze wat betreft de veiligheid? Welke prestaties biedt een all season band in de winter? Ontdek de prestatieverschillen tussen winterbanden en all season banden.

Winter- en zomerbanden: de verschillen die je moet kennen

Wat is het verschil tussen winterbanden en zomerbanden?

Welke band is geschikt voor jouw voertuig, jouw gebruik en het klimaat waarin je rijdt? Moet je elk seizoen banden wisselen of kun je met winterbanden in de zomer rijden en andersom? Wij sommen de verschillen en de voor- en nadelen op tussen zomerbanden en winterbanden.

2 of 4 winterbanden?

2 of 4 winterbanden?

De winter staat voor de deur en je staat op het punt je banden te wisselen om het winterweer de baas te kunnen? Is het n...

Sur quel type de pneu retrouve-t-on le marquage M+S ?

Zijn M+S banden winterbanden?

Wellicht heb je al opgemerkt dat winterbanden systematisch voorzien worden van de M+S markering, maar wat betekent dit label eigenlijk? Duidt het op de wintercapaciteiten van een band? En wat is het verschil met het sneeuwvlokje (3PMSF label)? De antwoorden op deze vragen lees je hieronder zodanig dat je de juiste winterbanden kunt kiezen.

Winterbandenplicht in Duitsland: wat je moet weten

Duitsland is één van de weinige Europese landen waar de situationele eis voor winterbanden van toepassing is. Maar wat betekent dat precies? Wat betekent het M+S-symbool en het befaamde sneeuwvloksymbool (3PMSF)? Wanneer moet je overschakelen naar winterbanden? En zijn all-season banden toegestaan in de winter? We hebben de antwoorden op de belangrijkste vragen samengevat.

Gerelateerde artikels