Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Wat biedt een M+S en/of 3PMSF winterband?

Je staat op het punt winterbanden te kopen en je wilt zeker zijn van optimale prestaties op sneeuw en ijzel of koude en vochtige wegen? Lees hieronder dan meer over hoe de M+S en 3PSMF markeringen kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Om het barre winterweer te trotseren, moeten je winterbanden immers optimale grip en tractie bieden.
markeringen-winterband

Copyright © www.istockphoto.com

Is de M+S markering betrouwbaar?

De M+S markering staat voor “Mud & Snow” (modder en sneeuw). Het wordt systematisch aangebracht op alle winterbanden. Dit symbool geeft aan dat de band ontworpen is om modderige en besneeuwde wegen de baas te kunnen en is dus ook terug te vinden op 4x4banden of all season banden. De weergave kan verschillen naargelang het bandenmerk: M+S, M&S, MS, M/S,...

Deze markering is dus louter een vermelding van de fabrikant. Het wordt niet onderworpen aan bepaalde normen en biedt dus geen betrouwbare garantie op vlak van prestaties van de band bij winterweer.

Het 3PMSF symbool garandeert goede sneeuwprestaties

Het 3PMSF (Three Peak Mountain Snowflake) logo heeft de vorm van een sneeuwvlok met bergen op de achtergrond. Het garandeert een efficiënte werking van autobanden op besneeuwde wegen. Vooraleer dit label aan een band mag worden gegeven, wordt de winterband aan tests onderworpen om de grip op sneeuw te meten.

Het 3PMSF logo is dus een goede garantie voor correcte prestaties waarop je kan vertrouwen bij de aankoop van winterbanden. De winterbanden die aan deze norm voldoen, zijn vaak duurder dan de banden met enkel het M+S logo. Dit is te verklaren door het feit dat de structuur, groeven en het rubbercompound specifiek op de winterse omstandigheden zijn aangepast.

Het advies van rezulteo

Om er zeker van te zijn een winterband met uitstekende winterprestaties (met name op sneeuw) te kiezen, geef je de voorkeur aan het 3PSMF logo.

Zoek winterbanden

Was dit advies behulpzaam?

Over hetzelfde onderwerp

Gerelateerde artikels

Banden kopen

Ik heb nieuwe banden nodig

Je bent van plan nieuwe banden te kopen? Informeer je over alle mogelijkheden om de beste banden tegen de beste prijs te kopen: online kopen, aankoop bij een autocenter of bij je autodealer. Leer alles over de montage en de mogelijke extra diensten: vervangen van 2 of 4 banden, geometrie of vullen met stikstof. En bovenal, ontdek hoe je het juiste type band kiest voor jouw voertuig (Jeep, auto, sportauto,...) en voor jouw gebruik. Kies je een zomerband, winterband, all-seasonband of eerder een run-flat band?

De prestaties van een band

Bandenprestatie: remmen op natte wegen