1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronAvon
  4. chevronAV12

Eigenschappen

merk
Avon
model
AV12
gehomologeerd
N/A
soort auto
Bedrijfswagen
Rijstijl
Niet van toepassing
Seizoen
Zomer
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
nee
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
nee
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

De Avon Avanza AV12 zomerband voor bestelwagens heeft een verlengde levensduur en biedt verbeterde grip op natte wegen vergeleken met de AV11.

Robuustheid. De AV12 autoband is uitgerust met een stevig karkas, ontworpen om talloze kilometers te mee te gaan. De ingenieurs van Avon kunnen bouwen op hun ervaring binnen het Rally racen. Ze hebben dan ook 2 ribben op de bovenzijde van de zijwanden aangebracht. De zijwanden werden versterkt om vroegtijdige slijtage en schade door schokken met stoepranden te voorkomen.

Veiligheid. De band heeft 5% meer grip op natte wegen dan de AV11 dankzij een rubbercompound met een hoog silica gehalte.

Energieverlies. De rubbercompound maakt het tevens mogelijk de rolweerstand met 10% te verlagen in vergelijking met zijn voorganger, wat een positieve impact op het brandstofverbruik heeft.

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info