1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronBFGoodrich
  4. chevronMud Terrain T/a KM3
Mud Terrain T/a KM3
BFGoodrich

Autoband BFGoodrich Mud Terrain T/a KM3

Zomer
Mud Terrain T/a KM3
BFGoodrich

Autoband BFGoodrich Mud Terrain T/a KM3

Zomer
Standaard
n/a
rezulteoSCORE
n/a
rezulteoSCORE
Standaard
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden BFGoodrich
chevron

Eigenschappen

merk
BFGoodrich
model
Mud Terrain T/a KM3
gehomologeerd
N/A
soort auto
AWD
Rijstijl
Besparing
Seizoen
Zomer
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
nee
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
nee
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

BFGOODRICH MUD-TERRAIN T/A KM3: DE ROBUUSTE ALL TERRAIN BAND

De 4x4 bandenspecialist slaat opnieuw toe. De Amerikaanse fabrikant - in handen van Michelin - maakt gebruikt van nieuwe technologieën om het rijden op ruig terrein, de handling en de robuustheid in modder en op rotsen te verbeteren.

Innovatie ten dienste van handling

De Mud-Terrain T/A KM3 belooft een verbetering met 5% voor handling in modder ten opzichte van zijn voorganger. Deze vooruitgang werd mogelijk gemaakt door het aanbrengen van 'Mud-Phobic' staafjes op de schouders van de band. Volgens BFGoodrich verwijderen deze samengeklonterde modder en zorgen ze dus voor verhoogde tractie op modderige of zachte bodems. Het 'Traction-Armor' profiel van de zijwand en het schouderontwerp met insnijdingen verhogen eveneens de prestaties van de autoband op deze ondergrond. Het rolvlak werd ontworpen met oog op optimale grip, ongeacht de naderingshoek.

De band biedt volgens de fabrikant 8% meer grip op rotsen en andere gladde oppervlakken dan de KM2. Dit uitmuntende gripniveau van de Mud-Terrain T/A KM3 is mogelijk dankzij de hightech Krawl-Tech compound. De 'Linear Flex' zone biedt daarnaast ook verhoogde grip bij het rijden over obstakels met zachte banden. 

Een band voor off-road liefhebbers

Met de lancering van deze Mud-Terrain T/A KM3 band wil BFGoodrich een oplossing bieden aan all-terrain fans. De fabrikant heeft dan ook een band ontworpen met extra beschermde zijwanden. De band is bestand tegen diverse schokken, beklemmingen, insnijdingen en scheuren veroorzaakt door kiezels. Volgens BFGoodrich zijn de zijwanden van de KM3 27% robuuster. Dit is mogelijk door de 'CoreGuard Max' technologie die de dikte van het rubber in deze bandzone verhoogt. Deze innovatie heeft reeds zijn sporen verdiend in de racewereld met de BFGoodrich Baja T/A KR3 Desert-Racing band.

Beschikbaarheid

De BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3 is verkrijgbaar in 42 maten voor velgdiameters van 15 t/m 20 inch. Met dit aanbod dekt BF Goodrich 75% van de 4x4's op de Europese markt.

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info