Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Actualiteit autobanden

Alle nieuwtjes over de Nederlandse en Europese bandenmarkt vind je hier terug. Informatie over nieuwe banden voor personenauto’s en 4x4’s, nieuw uitgebrachte zomerbanden en winterbanden. Nieuws over bandenverkopers of autocentra, de laatste bekendmakingen van de bandenfabrikanten en uiteraard ook berichtgevingen over verschillende vergelijkende bandentests.

De 10 beste sportbanden van 2020 voor de Mercedes-AMG C63 volgens Auto Bild

Vergelijkende sportbandentest: Auto Bild test van sportbanden met de Mercedes AMG
In deze nieuwe bandentest neemt Auto Bild een uitmuntende sportwagen onder de loep: de Mercedes-AMG C63. Een auto uitgerust met afwijkende bandenmaten op de voor- en achterwielen om het sportieve rijgedrag te accentueren dankzij een veel breder rolvlak.

De Auto Bild zomerbandentest voor 4WD’s en SUV’s van 2020: de beste banden voor de BMW X5

4WD en SUV zomerbandentest: Auto Bild voert een vergelijkende test van 4WD banden uit onder de BMW X5
Het Duitse autoblad Auto Bild heeft 10 verschillende banden voor SUV’s en 4WD’s in de maat 255/55 R18 getest en met elkaar vergeleken. Droog wegdek, nat wegdek, grind, zand, aarde... Lees meer over de beste banden voor dit type off-road voertuigen.

De Auto Motor und Sport bandentest 2020: de beste UHP banden voor sportsedans

Auto Motor und Sport vergelijking UHP banden: zomerbandentest onder BMW
Het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport heeft 11 zomerbanden in de maat 225/45 R18 onder de BMW 3 serie vergeleken. De gelegenheid om de beste banden aan te wijzen op het gebied van prestaties en rijplezier.

Cooper onthult de Discoverer AT3 LT en XLT banden voor 4WD en pick-ups

De Cooper Discoverer AT3 LT en XLT 4WD banden met het 3PMSF label: voor pick-ups en terreinwagens op sneeuw en modder
Het merk Cooper Tires voegt twee nieuwe 4WD zomerbanden aan zijn assortiment toe: de Discoverer AT3 LT en de Discoverer AT3 XLT. De twee banden worden weldra op de Europese markt gebracht en hebben reeds hun sporen verdiend in de USA. Ze hebben het 3PMSF label voor off-road gebruik, zelfs op sneeuw en modder.

De Auto Zeitung HP bandentest 2020: 20 onderling vergeleken banden onder de BMW 3-serie

AutoZeitung test beste zomerbanden
Auto Zeitung heeft de prestaties van 20 High Performance zomerbanden in de maat 225/50 R17 voor de BMW 3-Serie en gelijksoortige modellen met elkaar vergeleken. Een test die opnieuw uitgewezen heeft dat er een prijskaartje hangt aan een rijervaring zonder compromis.

Yokohama bereidt de komende winter voor met de iceGuard iG53 winterband

Yokohama iceGuard iG53 winterbanden: grip en handling op sneeuw
De Yokohama iceGuard iG53, de nieuwe winterband voor een groot aantal modellen personenauto’s (compacte auto’s, sedans, SUV’s) zal vanaf de herfst te koop zijn. Hij dekt een groot aantal bandenmaten. Een band voor op sneeuw en ijs die garant staat voor zowel optimale rijsensaties als veiligheid.

Nokian Snowproof P: een winterband die blijft plakken

Nokian Snowproof P winterband voor op sneeuw en ijs
Het bandenmerk Nokian heeft nu al de lancering van zijn nieuwe, voor landen in Midden-Europa bestemde UHP winterband bekend gemaakt: de Snowproof P. Nokian belooft hoogwaardige prestaties wat betreft wegligging en grip op winterwegen zodat personenauto’s volledig veilig de weg op kunnen.

Zomerbandentest 2020: het oordeel van Auto Bild over de 20 beste UHP banden voor sedans

Vergelijkende test sportzomerbanden
Na de remprestaties van 50 UHP banden in de maat 245/45 R18 100 Y getest te hebben op nat en droog wegdek, heeft Auto Bild de 20 banden met de kortste remweg geselecteerd om extra tests uit te voeren. De grote merken slepen opnieuw de beste plaatsen in de wacht.

De Yokohama GEOLANDAR CV G058: een M+S zomerband voor SUV’s en pick-ups

Yokohama Geolandar CV G058 M+S zomerband voor SUV’s et pick-up’s
Yokohama onthult nog meer weldra verkrijgbare nieuwe banden. Dit keer is het de beurt aan de GEOLANDAR CV G058. Deze M+S band voor SUV’s en pick-ups is ontworpen om op veilige wijze lange trajecten af te leggen en brandstof uit te sparen.

De ACE Lenkrad zomerbandentest: de beste B-merk banden

ACE Lenkrad zomerbandentest: vergelijking van goedkope zomerbanden op nat wegdek
Het bandentestseizoen is in volle gang. Het tijdschrift van de Automobile Club Europa besloot dit jaar een nieuwe weg in te slaan en een test uit te voeren met minder bekende merken. Het blad vergeleek 9 “alternatieven” in de maat 215/55 R17 voor de SUV Audi Q2.