Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Actualiteit autobanden

Alle nieuwtjes over de Nederlandse en Europese bandenmarkt vind je hier terug. Informatie over nieuwe banden voor personenauto’s en 4x4’s, nieuw uitgebrachte zomerbanden en winterbanden. Nieuws over bandenverkopers of autocentra, de laatste bekendmakingen van de bandenfabrikanten en uiteraard ook berichtgevingen over verschillende vergelijkende bandentests.

De Bridgestone banden als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie

De Bridgestone banden als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie
De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft een nieuwe samenwerking met BMW aangekondigd voor OE banden voor de nieuwe X5, 8-Serie en 3-Serie modellen.

Zomerbandentest 2019 voor compacte auto’s: ACE Lenkrad vergelijkt de beste banden

Zomerbandentest 2019 voor compacte auto’s: ACE Lenkrad vergelijkt de beste banden
Het blad van de Duitse automobielclub ACE Lenkrad onthult zijn laatste zomerbandentest voor 2019. Dit jaar werden er 9 banden in de maat 205/55 R16 met elkaar vergeleken.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5; de test van rezulteo

Test Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
Het merk Goodyear zorgt voor baanbrekend nieuws binnen het sportbandensegment dankzij het lanceren van een nieuwe reeks van vier banden voor de sportieve automobilist. De Asymmetric 5 zal zonder twijfel uitgroeien tot een favoriet binnen dit bandensegment.

De beste sportbanden van 2019: de test van het blad Sport Auto met een Honda Civic Type R

Test banden UHP Sport Auto Honda Civic Type R
Het Duitse blad Sport Auto heeft acht Ultra High Performance banden in de maat 245/30 R20 getest onder een Honda Civic Type R. Een uiterst krachtig voertuig dat alle eigenschappen van deze banden extra goed laat uitkomen.

Bridgestone ontwikkelt banden die op de maan kunnen rijden

Bridgestone banden om op de maan te rijden
Bridgestone heeft zijn deelname aangekondigd aan een ruimte-expeditie met het Japanse Ruimtevaartagentschap. Het doel: banden ontwerpen die geschikt zijn voor het maanlandschap.

Bandentest 2019: vergelijkende zomerbandentest voor compacte auto’s van Gute Fahrt

De beste zomerbanden volgens Gute Fahrt, bandentest 2019
Het Duitse blad Gute Fahrt heeft 10 zomerbanden in de maat 225/40 R18 en 2 overige banden voor velgdiameters van 17 en 19 inch getest en met elkaar vergeleken.

SUV zomerbandentest 2019: vergelijkende test door Auto Motor und Sport

Auto Motor und Sport: SUV bandentest zomerbanden 2019
Voor hun vergelijkende SUV bandentest 2019 heeft het Duitse blad Auto Motor und Sport 11 zomerbanden in de maat 215/55 R17 getest en met elkaar vergeleken.

Auto Bild: Michelin is fabrikant van het jaar dankzij hun testresultaten

Michelin is fabrikant van het jaar dankzij hun testresultaten
Auto Bild heeft Michelin uitgeroepen tot ‘zomerbandenfabrikant van het jaar 2019’ dankzij de constante resultaten bij de remtesten van de vijf laatste zomerbandentesten.

Zomerbandentest 2019: de vergelijkende test van Auto Zeitung voor toerauto’s in 18”

Auto Zeitung zomerbandentest 2019
Auto Zeitung heeft 9 zomerbanden en 1 all season band geselecteerd voor zijn bandentest van het jaar 2019. Voor de meeste banden kwamen de resultaten overeen met de verwachtingen van het blad, maar sommige banden zorgden voor een verrassend effect.

De beste sportbanden van 2019: de UHP zomerbandentest van Auto Bild

De beste sportbanden 2019 volgens Auto Bild
Voor hun serie zomerbandentests van 2019, heeft Auto Bild 11 sportbanden in de maat 245/45 R18 met elkaar vergeleken. De tests op de diverse soorten wegdek maken het mogelijk de belangrijkste sterke en zwakke punten van deze banden aan te stippen.