Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Actualiteit autobanden

Alle nieuwtjes over de bandenmarkt vind je hier terug. Informatie over nieuwe banden voor voor personenauto’s en 4x4’s, voor zomer of winter. Nieuws over bandenverkopers of autocentra, de laatste bekendmakingen van de bandenfabrikanten en uiteraard ook berichtgevingen over verschillende vergelijkende bandentests.

Top 7 van de beste winterbanden 2018/2019: de selectie van onze experts

Winterbanden kopen? rezulteo heeft een top 7 samengesteld voor een veilige keuze
We bieden je opnieuw een selectie winterbanden die door onze experts is samengesteld. Hierbij is met name gelet op een juiste verhouding voor prijs en kwaliteit. Als je zeker wilt zijn dat je de goede winterbanden koopt, check dan deze top 7 en kijk via onze bandenvergelijker bij welke Nederlandse bandenverkoper je het goedkoopst uit bent.

AutoExpress HP zomerbanden test 2018: een nek aan nek race

Op het Uvalde circuit in Texas heeft AutoExpress 10 zomerbanden getest
Wat zijn de beste High Performance banden op de markt anno 2018? AutoExpress probeert in zijn laatste nummer een antwoord op deze vraag te geven. De Britse variant van AutoWeek heeft 10 HP zomerbanden in de maat 225/45 R17 met elkaar vergeleken op het Uvalde circuit in Texas.

Pirelli kondigt meer dan 500 Runflat homologaties aan

De bandenfabrikant Pirelli maakt de balans op van zijn 'Perfect Fit' strategie en telt meer dan 500 homologaties voor zijn runflat banden.

Falken levert af-fabriek banden Mercedes-Benz G-klasse

De Mercedes Benz G-klasse wordt voor de eerste uitrusting voorzien van Falken banden
Falken heeft bevestigd dat hun Falken Wildpeak A/T AT3WA en Euroall Season AS210A banden sinds mei beschikbaar zijn voor de eerste uitrusting van de Mercedes-Benz G-klasse.

Autobanden van Britse makelij: het overzicht

Lees meer over de fabrikanten en de bandenmerken uit het Verenigd Koninkrijk
In welk land werd de Dunlop groep opgericht? Lees meer over de diverse fabrikanten van autobanden en hun land van oorsprong. Dit artikel is toegewijd aan de Britse bandenfabrikanten.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV: als eerste uitrusting op de Jaguar E-Pace

Goodyear verzorgt de eerste uitrusting van de nieuwe Jaguar E-Pace
De fabrikant Goodyear heeft bevestigd dat hij door Jaguar uitgekozen is om de eerste uitrusting van de nieuwe E-Pace te verzorgen. De keuze viel op de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband voor de cross-over van de Engelse fabrikant.

Michelin viert het 120-jarig bestaan van Bibendum, het Michelinmannetje

Het legendarische Michelinmannetje bestaat dit jaar 120 jaar. Om dit op gepaste wijze te vieren, organiseert Michelin een tijdelijke tentoonstelling en geeft het Franse bedrijf verzamelobjecten uit.

Autobanden geproduceerd in Japan: alles over Japanse bandenmerken

Japanse bandenfabrikanten
Uit welk land komt Bridgestone? Waar werd de Sumitomo groep opgericht? Lees meer over de diverse bandenfabrikanten en hun land van oorsprong. Vandaag staan de Japanse merken van autobanden in de kijker.

Giti verzorgt de uitrusting af-fabriek van 3 Volkswagen-groep SUV's

Volkswagen T-Roc op Giti banden
De Singaporese bandenfabrikant Giti Tire heeft aangekondigd de GitiPremium SUV PX1 band te leveren als eerste uitrusting voor de compacte SUV's Škoda Karoq, Seat Ateca en Volkswagen T-Roc.

3 Goodyear banden als OE op de SUV Volkswagen Touareg

Goodyear verzorgt de eerste uitrusting van de Volkswagen Touareg
Goodyear heeft aangekondigd door Volkswagen geselecteerd te zijn voor de eerste uitrusting van de Touareg. Deze nieuwe SUV kan af-fabriek geleverd worden met drie verschillende typen banden van de Amerikaanse bandenfabrikant.