Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Actualiteit autobanden

Alle nieuwtjes over de Nederlandse en Europese bandenmarkt vind je hier terug. Informatie over nieuwe banden voor personenauto’s en 4x4’s, nieuw uitgebrachte zomerbanden en winterbanden. Nieuws over bandenverkopers of autocentra, de laatste bekendmakingen van de bandenfabrikanten en uiteraard ook berichtgevingen over verschillende vergelijkende bandentests.

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

SnapSkan Nokian Tyres
De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen scans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met gevaarlijke banden rijden.

Test rezulteo 2019: Michelin zet zich in tegen versleten banden die gevaarlijk worden

Michelin bandentest Wenen
Michelin nodigt ons uit in Wenen om via een test zijn inzet voor tot op de slijtgrens duurzame banden te belichten. De wet zal weldra aangepast worden en de Franse fabrikant onderstreept dat hij het volledig eens is met de actie van de overheden om de veiligheid op natte wegen met versleten banden aan te pakken.

Goodyear vernieuwt de UltraGrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

Band Goodyear UltraGrip Plus
De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft een vernieuwing van zijn UltraGrip winterbandenreeks aangekondigd. 3 nieuwe banden worden dit jaar op de markt gebracht.

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

Technologie Bridgestone Enliten
De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

Sportschoen Pirelli x Puma autoband
De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.

Nokian Tyres zet zich in voor groenere banden

Nokian wil de ontwikkeling van groene banden stimuleren
De Finse fabrikant Nokian Tyres zet zijn beste beentje voor om “groenere” en dus milieuvriendelijkere banden te ontwerpen. De vernieuwingen moeten het mogelijk maken om - op Europees niveau - miljoenen liters brandstof te besparen.

Michelin Uptis: anti-lek banden binnenkort werkelijkheid

Michelin Uptis luchtloze banden
Michelin en General Motors hebben tijdens het duurzame mobiliteit-evenement ‘Movin’On’ een prototype autoband zonder lucht voor personenauto’s gepresenteerd. Deze conceptband, met de naam Uptis, zal vanaf 2024 op de markt worden gebracht.

Bridgestone Blizzak Ice: de band voor extreem strenge winters

Bridgestone: de nieuwe extra stevige Blizzak Ice winterband
De Japanse fabrikant Bridgestone onthult zijn nieuwe winterband voor Noord-Europees winterweer: de Blizzak Ice.

Goodyear Eagle F1 Supersport: de test van rezulteo

Test van de Goodyear Eagle F1 Supersport reeks
2019 is vooralsnog een topjaar voor sportbanden. Goodyear slaat een grote slag binnen dit sterk groeiende segment dankzij de nieuwkomer binnen de Eagle F1 reeks. Deze krijgt de naam Supersport en wordt in drie verschillende versies uitgebracht.

All season SUV bandentest van 2019: de beste all season banden volgens Auto Bild

Auto Bild SUV bandentest 2019: de beste all season SUV banden
Het tijdschrift Auto Bild heeft 7 all season banden getest onder dezelfde omstandigheden als hun normale winter- en zomerbandentesten en de resultaten met elkaar vergeleken. Het Duitse blad koos ervoor de bandenmaat 235/55 R19 voor SUV’s te testen.