Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Actualiteit autobanden

Alle nieuwtjes over de bandenmarkt vind je hier terug. Informatie over nieuwe banden voor voor personenauto’s en 4x4’s, voor zomer of winter. Nieuws over bandenverkopers of autocentra, de laatste bekendmakingen van de bandenfabrikanten en uiteraard ook berichtgevingen over verschillende vergelijkende bandentests.

Eagle F1 SuperSport: de ultra sportieve band van Goodyear

Goodyear Eagle F1 SuperSport : de nieuwe sportieve UUHP bandenreeks
Bandenfabrikant Goodyear heeft zijn nieuwe reeks Ultra-Ultra High Performances (UUHP) banden onthuld. De Eagle F1 SuperSport semi slick band baseert zich op de meest extreme producten binnen de autosport om de performance naar een hoger plan te tillen.

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

‘Dreaming’: de Cal’ Pirelli 2019 fotografeert dromende sterren
Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5: veelzijdigheid zonder performance compromis

De nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 Ultra High Performance band van Goodyear
Goodyear onthult zijn nieuwe generatie UHP banden. De Eagle F1 Asymmetric 5 zal de uiterst populaire Eagle F1 Asymmetric 3 gaan vervangen. De Amerikaanse bandenfabrikant heeft zichzelf als doel gesteld een zo evenwichtig mogelijke zomerband te ontwikkelen.

Hexonic en Aeroflow: 2 Hankook banden met een intelligent en futuristisch ontwerp

De tijdens de Essen Motorshow gepresenteerde Hankook Hexonic en Aeroflow conceptbanden
Tijdens de Essen Motor Show van 2018 in Duitsland heeft Hankook de 2 conceptbanden van het project Design Innovation onthuld. De ‘Aeroflow’ en ‘Hexonic’ bieden een nieuwe kijk op de mobiliteit en technologie van morgen voor zowel het stadsverkeer als de autosport.

Autobanden geproduceerd in Zuid-Korea: het overzicht

De geschiedenis van de meest bekende Zuid-Koreaanse bandenmerken. Lees meer over de beste Koreaanse banden
Waar worden Hankook banden geproduceerd? Waar komen de bandenmarken Nexen of Kumho vandaan? Bekijk de lijst van Koreaanse bandenmerken en de diverse - in Zuid-Korea producerende - bandenfabrikanten.

Michelin CrossClimate all season: alle bandentesten op een rij

Alle vergelijkende bandentesten van de Michelin CrossClimate all season band
Overweeg je de Michelin CrossClimate all season band te kopen? We hebben een samenvatting van de testresultaten van de populaire vier-seizoensband van Michelin opgesteld om je te helpen bij je bandenkeuze. Bekijk de resultaten van de - door de Europese bladen en instituten uitgevoerde - bandentests op de CrossClimate van Michelin, zoals de ADAC, Auto Bild en Touring Club Suisse.

Door TCS uitgevoerde vergelijkende test van all season banden in zomer- en wintersituaties

All season bandentest 2018: TCS voert een vergelijkende test voor de zomer- en winterprestaties uit
De automobielclub Touring Club Suisse heeft een vergelijkende test met all season en zomer- en winterbanden in de bandenmaat 225/40 R18 92Y uitgevoerd.

Autobanden uit India; alles over Indiase bandenfabrikanten

Indiase bandenmerken
Waar worden Apollo banden geproduceerd? Waar komen de CEAT of MRF banden vandaan? Bekijk de lijst met Indiase bandenmerken en de talloze in India producerende bandenfabrikanten.

Winterbandentest 2018/2019 van Auto Express: 8 onderling vergeleken winterbanden

Winterbandentest van Auto Express op sneeuw
Het Engelse zusje van AutoWeek, genaamd Auto Express, heeft 8 winterbanden in de maat 205/55 R16 getest en met elkaar vergeleken. Deze maat wordt veelal gemonteerd onder gezinsauto’s. Er werden tevens 1 all season en 1 zomerband getest om de winterprestaties te kunnen vergelijken.

UHP winterbandentest 2018/2019: 10 door Auto Bild vergeleken banden

10 door Auto Bild vergeleken ultra high performance banden
Auto Bild heeft 10 UHP winterbanden in de maat 245/45 R18 getest en met elkaar vergeleken. Deze banden zijn bestemd voor high performance sportauto's.