Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

ACE Lenkrad bandentest 2021: de zomerbanden met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Het tijdschrift van de automobielclub Auto Club Europa, ACE Lenkrad, onthult een nieuwe zomerbandentest voor het jaar 2021. Voor deze vergelijkende test viel de keuze op de maat 225/45 R17 voor de Volkswagen Golf en overige populaire compacte modellen.

Zomerbandentest: ACE Lenkrad vergelijkt de bandenprestaties in bochten

© ACE Lenkrad

Test: 9 onderling vergeleken zomerbanden

Vorig jaar voerde Auto Club Europa een vergelijkende test uit met 9 zomerbanden van B-merken. Voor zijn bandentest van 2021 koos het blad ACE Lenkrad ervoor om een klassieke vergelijkende test met 9 zomerbanden van verschillende merken uit te voeren. De banden, in de maat 225/45 R17, werden gemonteerd onder een Volkswagen Golf. De banden zijn tevens geschikt voor overige modellen zoals de Audi A3, A4, de BMW 1-,2- en 3-Serie, de Honda Civic, de Mercedes A-, B- en C-Klasse, de Peugeot 308, de Seat Leon en de Toyota Corolla.

Daar de banden vrijwel gelijkwaardige prestaties leveren, is de koopprijs een doorslaggevend criterium voor het eindklassement van deze vergelijkende test.

Zomerbandentest: ACE Lenkrad vergelijkt de remprestaties van de banden

© ACE Lenkrad

Zomerbandentest: dicht op elkaar liggende uitslagen

De 9 geteste banden waren allemaal goed en worden dan ook stuk voor stuk aanbevolen door ACE Lenkrad. De eindresultaten liggen zelfs heel dicht op elkaar. Het blad nam voor alle banden een verbetering van de prestaties waar. Op droog wegdek presteren de geteste banden een uiterst goed, zowel wat betreft rijgedrag als remkracht. ACE Lenkrad onderstreept tevens dat bijna alle banden de beoordeling “sterk aanbevolen” hadden kunnen krijgen. Enkele banden bleven helaas iets achter op nat wegdek.  

Dit betreft de Goodyear EfficientGrip Performance 2, Laufenn S Fit EQ + en BF Goodrich Advantage banden, die door de lage weerstand tegen aquaplaning niet hoger in het klassement eindigen. Deze 3 banden behoren daarentegen tot de top 3 wat betreft laag brandstofverbruik. Ze bieden, dankzij korte remafstanden, toch voldoende veiligheid op nat wegdek.

De band van Continental krijgt slechts de beoordeling “aanbevolen” vanwege het rolgeluid en de hoge prijs waardoor hij niet tot de top kan doordringen. Hij heeft, op de Michelin Primacy 4 na, de kortste remweg op nat wegdek en komt op droog wegdek als winnaar uit de bus voor dit onderdeel. Hij biedt optimaal rijcomfort met hoge stuurprecisie en goede grip.

Zomerbandentest: ACE Lenkrad vergelijkt de remprestaties van de banden op nat wegdek

© ACE Lenkrad

Test: de top 5 van de beste zomerbanden

De Michelin Primacy 4 heeft alles in huis om de test op zijn naam te schrijven. Hij heeft de beste remprestaties op nat wegdek met 2 meter minder dan Continental, die de tweede plaats pakt voor dit testcriterium. Hij biedt uiterst evenwichtig rijgedrag op zowel droog als nat wegdek. 

Hoewel de bescherming tegen aquaplaning ook correct is, komt hij door zijn prijs - de hoogste van de vergelijkende test - toch niet als winnaar uit de bus. Als we de prijs buiten beschouwing laten en alleen naar de pure performance kijken, scoort hij even goed als de winnaar van de test.

De Maxxis Premitra 5 en Falken Azenis FK510 banden onderscheiden zich door uitmuntende resultaten op nat wegdek en presteren tevens goed op droog wegdek. De Maxxis heeft zijn hoge notering te danken aan de uitstekende weerstand tegen aquaplaning in zowel bochten als rechte lijnen. Hij heeft alleen iets langere remwegen dan de overige banden. 

Op droog wegdek biedt hij goede stuurreacties. De Falken band is de beste op nat wegdek met korte remafstanden en dynamisch en veilig rijgedrag. Deze twee banden kunnen het podium beklimmen dankzij de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ondanks een lichte, maar geen gevaarlijke neiging tot oversturing, biedt de Nokian WetProof een zeer goed prestatie-evenwicht en korte remafstanden. Hij blinkt niet per se uit, maar heeft ook geen echte zwakke punten.

De Nexen N’Fera Sport SU2 is de zomerband met de beste prijs-kwaliteitverhouding van 2021. Uitstekend op nat weg dek en vooral de beste band op droog wegdek, met name bij de rijtests. De band van de Zuid-Koreaanse fabrikant is naast deze prestatie ook nog eens de op één na goedkoopste band van de test, wat doorslaggevend was om de eerste plaats te pakken.

Zomerbandentest: ACE Lenkrad monteert de banden voor de vergelijkende test

© ACE Lenkrad

Top 5 van de banden met de beste prijs-kwaliteitverhouding van 2021

                            +

                       -

1 - Nexen N’Fera Sport SU2

Beste rijgedrag op droog en nat wegdek, prijs

2 - Nokian Wetproof

Uiterst evenwichtig

Lichte oversturing op droog wegdek

3 = Falken Azenis FK510

Rijden op nat wegdek

3 = Maxxis Premitra 5

Aquaplaning, rijden op nat wegdek.

Remmen op nat wegdek

5- Michelin Primacy 4

Beste remresultaten, uitstekend rijgedrag

Hoge prijs

LEES OOK

Auto Bild UHP bandentest: vergelijking van de 9 beste sportbanden

Het Duitse Blad Auto Bild heeft 9 UHP-banden in de maat 265/35 R20 getest en met elkaar vergeleken. Deze maat is geschikt voor de Ford Mustang GT en overige high performance en sportauto’s. Wat zijn de beste sportbanden voor de komende zomer?

Vergelijkende SUV bandentest 2021: test van de 10 beste banden door Auto Bild

Het Duitse autoblad Auto Bild heeft 10 verschillende banden voor compacte SUV’s en cross-overs in de maat 215/60 R17 getest en met elkaar vergeleken. De resultaten wijzen een hoog prestatieniveau uit, behalve voor één band die dan ook niet aanbevolen wordt.

Sportbandentest 2021: 10 door Auto Zeitung vergeleken UHP banden

Het Duitse tijdschrift Auto Zeitung heeft de 10 beste (UHP) sportbanden in de maat 225/40 R18 getest en met elkaar vergeleken. Deze maat is tevens geschikt voor talloze andere compacte en sportieve sedans. De banden werden gemonteerd onder de nieuwe Seat Leon 1.5 eTSI met 150 pk.

Vergelijkende zomerbandentest 2021: 53 door Auto Bild geteste banden in 205/55 R16

Het Duitse tijdschrift Auto Bild heeft 53 zomerbanden in de uiterst populaire maat 205/55 R16 getest en met elkaar vergeleken. Na een eerste ronde gaan slechts de 20 banden met de kortste remafstanden door met de test.

Door verder te surfen op deze website, accepteer je het gebruik van cookies zodat we de inhoud en adviezen kunnen aanpassen aan jouw interesses en bezoekerstatistieken kunnen verzamelen. Voor meer informatie, raadpleeg onze algemene voorwaarden.

;