Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

Auto Bild UHP bandentest: vergelijking van de 9 beste sportbanden

Het Duitse Blad Auto Bild heeft 9 UHP-banden in de maat 265/35 R20 getest en met elkaar vergeleken. Deze maat is geschikt voor de Ford Mustang GT en overige high performance en sportauto’s. Wat zijn de beste sportbanden voor de komende zomer?

Zomer sportbandentest 2021: Auto Bild vergelijkt de beste sportbanden onder de Mustang GT

© Anuscha Sonntag / Auto Bild

9 onderling vergeleken sportbanden

Na 53 banden voor stadsauto’s en 10 overige modellen voor AWD’s en SUV’s getest te hebben, neemt Auto Bild nu sportbanden onder de loep. Het Duitse Blad heeft 9 UHP-banden geselecteerd in de maat 265/35 R20 en deze gemonteerd onder een Ford Mustang V8 GT met 444 pk. 

Deze maat is tevens gehomologeerd voor high performance en sportauto’s zoals de BMW M5 en M6, Audi A6, A7, A8, S7, S8, Jaguar F-Type, Mercedes-AMG E-Klasse, de Porsche 911 GT3 RS en GT2 RS en vele andere modellen. De volgende 9 sportbanden, in alfabetische volgorde, werden getest, waaronder de gloednieuwe Bridgestone Potenza Sport:

Sportbandentest: rolweerstand is geen prioriteit

Zoals gewoonlijk zijn de prestaties van een band een kwestie van evenwicht. Maar voor sportbanden neigt dit evenwicht meer naar prestaties op het gebied van veiligheid en radicaal rijgedrag, wat ten koste gaat van andere factoren zoals rolweerstand en rolgeluid.

In tegenstelling tot de overige sportbanden van de vergelijkende test bieden de Berlin Tires Summer UHP 1 en Landsail LS588 UHP een zeer lage rolweerstand en een laag rolgeluid tegen een lage prijs. Dat laatste is niet per se doorslaggevend als we in een sportauto met meer dan 300 pk rijden die minstens enkele tienduizenden euro kost. 

Deze banden bieden echter weinig grip op nat wegdek en hebben veel langere remwegen dan de overige geteste banden. Het rijgedrag is tevens onnauwkeurig en onregelmatig. Auto Bild beveelt deze banden dan ook niet aan.

 

Goodyear eagle f1 supersport test Ferrari

© Goodyear

Sportbandentest: ultra high performance banden

Hoewel sportbanden altijd hoogwaardige grip bieden op droog wegdek, onderstreept Auto Bild de enorme vooruitgang van deze banden op nat wegdek, dankzij nieuwe materialen en productiemethodes.

Zelfs met de beoordeling “voldoende”, blijft de Falken Azenis FK510 een goede band op nat wegdek met name wat betreft aquaplaning. Het rijgedrag is evenwichtig op nat wegdek ondanks zijn ietwat langere remweg dan de overige banden. Hij biedt correct rijgedrag op droog wegdek maar heeft de neiging tot ondersturing waardoor hij niet hoger in het klassement eindigt.

De Hankook Ventus S1 evo3 kenmerkt zich door veilig rijgedrag op zowel droog als nat wegdek. Dankzij de snelle stuurreacties en de korte remwegen verkrijgt hij de beoordeling “goed” van Auto Bild, ondanks een minder goede weerstand tegen aquaplaning dan de overige banden en een hoger rolgeluid.

De Vredestein Ultrac Vorti R biedt, ondanks een wat langere remafstand op nat wegdek, hoogwaardige rijprestaties. Het sportieve en precieze rijgedrag is vooral te merken op droog wegdek. Auto Bild benadrukt tevens de prima prijs-kwaliteitverhouding ondanks de wat hoge rolweerstand.

De Goodyear Eagle F1 SuperSport is vrij prijzig maar de band van de Amerikaanse fabrikant komt dan ook met glans door de test heen. Hij is evenwichtig op zowel droog als nat wegdek, biedt dynamisch en comfortabel rijgedrag en een hoogwaardig veiligheidsniveau tijdens de test.

Zijwand Foodyear Eagle F1 Supersport

© Goodyear

Sportbandentest: een podium van “topsporters” op asfalt

De Michelin Pilot Sport 4S en Continental SportContact 6 sportbanden eindigen op dezelfde plaats en bieden een uitstekend prestatie-evenwicht. Ze verkrijgen dan ook de vermelding “uitmuntend” bij deze vergelijkende test van Auto Bild. 

De band van Michelin is efficiënt op nat wegdek met korte remafstanden, maar is voornamelijk op zijn gemak op droog wegdek met sportief, precies en radicaal rijgedrag. De Continental band is prima op zijn gemak op een droog wegdek maar zijn prestaties komen juist het beste uit de verf op nat wegdek.

Door het beste van twee werelden samen te brengen maakt de gloednieuwe Bridgestone Potenza Sport indruk en schrijft de titel van beste sportband van 2021 volgens Auto Bild op zijn naam. De handling op zowel droog als nat wegdek en de goede stuurreacties maken hem tot een uitmuntende UHP band in alle situaties.

Pneu sport UHP Bridgestone Potenza Sport

© Bridgestone

De UHP sportbanden top 5 van 2021 van Auto Bild

                                         +

                             -

1 - Bridgestone Potenza Sport

Uitmuntend op droog en nat wegdek

= 2 Continental SportContact 6

Uitmuntend op nat wegdek

Rolgeluid

=2 Michelin Pilot Sport 4S

Uitmuntend op droog wegdek

Prijs

4= Goodyear Eagle F1 SuperSport

Zeer goed prestatie-evenwicht, sportief en comfortabel rijgedrag

Prijs

= 4 Vredestein Ultrac Vorti R

Rijgedrag op droog wegdek en prijs-kwaliteitverhouding.

Remmen op nat wegdek, brandstofverbruik

Alle details van de test kunnen (in het Duits) geraadpleegd worden op de Auto Bild website.

LEES OOK

ACE Lenkrad bandentest 2021: de zomerbanden met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Het tijdschrift van de automobielclub Auto Club Europa, ACE Lenkrad, onthult een nieuwe zomerbandentest voor het jaar 2021. Voor deze vergelijkende test viel de keuze op de maat 225/45 R17 voor de Volkswagen Golf en overige populaire compacte modellen.

Vergelijkende SUV bandentest 2021: test van de 10 beste banden door Auto Bild

Het Duitse autoblad Auto Bild heeft 10 verschillende banden voor compacte SUV’s en cross-overs in de maat 215/60 R17 getest en met elkaar vergeleken. De resultaten wijzen een hoog prestatieniveau uit, behalve voor één band die dan ook niet aanbevolen wordt.

Sportbandentest 2021: 10 door Auto Zeitung vergeleken UHP banden

Het Duitse tijdschrift Auto Zeitung heeft de 10 beste (UHP) sportbanden in de maat 225/40 R18 getest en met elkaar vergeleken. Deze maat is tevens geschikt voor talloze andere compacte en sportieve sedans. De banden werden gemonteerd onder de nieuwe Seat Leon 1.5 eTSI met 150 pk.

Vergelijkende zomerbandentest 2021: 53 door Auto Bild geteste banden in 205/55 R16

Het Duitse tijdschrift Auto Bild heeft 53 zomerbanden in de uiterst populaire maat 205/55 R16 getest en met elkaar vergeleken. Na een eerste ronde gaan slechts de 20 banden met de kortste remafstanden door met de test.

Door verder te surfen op deze website, accepteer je het gebruik van cookies zodat we de inhoud en adviezen kunnen aanpassen aan jouw interesses en bezoekerstatistieken kunnen verzamelen. Voor meer informatie, raadpleeg onze Algemene voorwaarden

;