Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De 10 beste sportbanden van 2020 voor de Mercedes-AMG C63 volgens Auto Bild

In deze nieuwe bandentest neemt Auto Bild een uitmuntende sportwagen onder de loep: de Mercedes-AMG C63. Een auto uitgerust met afwijkende bandenmaten op de voor- en achterwielen om het sportieve rijgedrag te accentueren dankzij een veel breder rolvlak.

Vergelijkende sportbandentest: Auto Bild test van sportbanden met de Mercedes AMG

© Auto Bild / Dierk Moeller

9 banden voor weggebruik en een semi slick band

Welke UHP-banden zijn het meest geschikt voor een sportauto? Deze eenvoudige vraag probeert het blad Auto Bild te beantwoorden met zijn nieuwe bandentest voor 2020. Deze keer zijn de testcoureurs naar Texas afgerezen om de 10 banden onder een Mercedes-AMG C63 te testen op het circuit van Uvalde in de buurt van San Antonio. Om het sportieve rijgedrag naar een hoger plan te tillen rijdt deze uiterst krachtige high performance auto op twee verschillende maten banden: 245/35 R19 op de voorwielen en 265/35 R19 op de achterwielen. De prestaties dus zijn onlosmakelijk verbonden aan de keuze van de band, wat Auto Bild probeert toe te lichten aan de hand van deze test

Wat zijn de beste sportbanden voor de Mercedes-AMG C63?

Band

                                                +

                                  -

Semi slick - Michelin Pilot Sport Cup 2

Beste resultaten op droog wegdek

Beperkte prestaties op nat wegdek

=1 - Continental SportContact 6

Sportieve, dynamische en veilige wegligging op nat wegdek

Rijcomfort

=1 - Michelin Pilot Sport 4S

Beste band op nat wegdek, kortste remweg, onberispelijk rijgedrag

Prijs

3 - Goodyear Eagle F1 SuperSport

Sportband met topprestaties op nat wegdek, stuurprecisie en korte remafstanden

Rolgeluid en rolweerstand

=4 - Hankook Ventus S1 evo2

Evenwichtige prestaties en goede prijs-kwaliteitverhouding

Enigszins trage stuurreacties

=4 - Vredestein Ultrac Vorti

Beste prijs-kwaliteitverhouding, stabiel rijgedrag en dynamische wegligging

Rolweerstand

6 - Falken Azenis FK510

Stuurprecisie en rijden op nat wegdek

Neiging tot ondersturing

7 - Yokohama Advan Sport V105

Sportieve handling en prestaties op droog wegdek

Remmen op nat wegdek en rijcomfort

8 - Toyo Proxes Sport

Aquaplaning, prijs en remmen op droog wegdek

Neiging tot ondersturing en trage stuurreacties

9 - Nankang Noble Sport NS-20

Aquaplaning en prijs

Lange remwegen en stuurprecisie

Er gaat niets boven een goede semi slick band op droog wegdek

Hoewel de test om UHP-banden draait, heeft Auto Bild voor het genot een semi slick band, de Michelin Pilot Sport Cup 2, toegevoegd. Daar het een straatlegale band betreft, maakt deze het mogelijk de geavanceerde prestaties van een raceband te combineren met de capaciteit om op alle types wegdek te rijden. Uit de test van Auto Bild blijkt uiteraard dat de PSC2 niet geschikt is voor gebruik bij hevige regenval en het risico op aquaplaning verhoogt. Dit is volkomen normaal voor deze ultra radicale band. Hij is afgeleid van racebanden en heeft in tegenstelling tot klassieke banden dus geen groeven en kanalen om het water af te voeren. De naam “semi slick” betekent dan ook “vrijwel glad”. Hij levert hierdoor echter wel uiterst goede prestaties op droog wegdek en zet op het circuit alle records op zijn naam. Verder wijst de test ook nog uit dat het niet alleen de snelste band, maar tevens de band met de kortste remweg op droog wegdek is.

Vergelijkende sportbandentest: test van sportbanden in bochten met de Mercedes AMG

© Auto Bild / Dierk Moeller

Michelin en Continental nek aan nek met Goodyear op hun hielen

De Michelin Pilot Sport 4S en Continental SportContact 6 UHP-banden leveren een bittere strijd en kenmerken zich volgens Auto Bild door topprestaties. Op de vooras bieden ze uitstekende stuurreacties terwijl de achterwielen voor dynamisch rijgedrag zorgen. Het Duitse blad heeft zelfs een ontwijkingsmanoeuvre uitgevoerd op 130 en 160 km/uur. Ook hier lukt het de AMG C-klasse met beide merken probleemloos en zonder schokken of kantelen van baan te wisselen, daar waar overige banden aarzelende resultaten vertoonden. Op droog wegdek zijn het, na de semi slick, de beste banden

De Conti band is iets minder duur, maar de Pilot Sport 4S heeft een veel kortere remweg op nat wegdek. De Michelin band scoort daarentegen iets minder goed op een nat circuit dan zijn Duitse concurrent, maar biedt weer hoger rijcomfort. Op dit wegdek is het de nieuwe Goodyear Eagle F1 SuperSport die als beste uit de bus komt. Deze band krijgt dan ook, net als de Hankook Ventus S1 evo2 en Vredestein Ultrac Vorti de vermelding “goed”. Alle overige banden krijgen de beoordeling “voldoende” behalve de Nankang Noble Sport NS-20 die “niet aanbevolen” wordt. En dit is niet verwonderlijk, op nat wegdek is hij nog slechter dan de semi slick van Michelin.

LEES OOK

De Auto Bild zomerbandentest voor 4WD’s en SUV’s van 2020: de beste banden voor de BMW X5

Het Duitse autoblad Auto Bild heeft 10 verschillende banden voor SUV’s en 4WD’s in de maat 255/55 R18 getest en met elkaar vergeleken. Droog wegdek, nat wegdek, grind, zand, aarde... Lees meer over de beste banden voor dit type off-road voertuigen.

De Auto Motor und Sport bandentest 2020: de beste UHP banden voor sportsedans

Het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport heeft 11 zomerbanden in de maat 225/45 R18 onder de BMW 3 serie vergeleken. De gelegenheid om de beste banden aan te wijzen op het gebied van prestaties en rijplezier.

De Auto Zeitung HP bandentest 2020: 20 onderling vergeleken banden onder de BMW 3-serie

Auto Zeitung heeft de prestaties van 20 High Performance zomerbanden in de maat 225/50 R17 voor de BMW 3-Serie en gelijksoortige modellen met elkaar vergeleken. Een test die opnieuw uitgewezen heeft dat er een prijskaartje hangt aan een rijervaring zonder compromis.

Zomerbandentest 2020: het oordeel van AutoWeek en Auto Bild over de 20 beste UHP banden voor sedans

Na de remprestaties van 50 UHP banden in de maat 245/45 R18 100 Y getest te hebben op nat en droog wegdek, heeft AutoWeek in samenwerking met het Duitse Auto Bild de 20 banden met de kortste remweg geselecteerd om extra tests uit te voeren. De grote merken slepen opnieuw de beste plaatsen in de wacht.