Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

L’argus onthult de beste winterband van zijn nieuwe test voor 2019

Bij het aanbreken van de winter, zijn het niet de eventuele sneeuwbuien maar de dalende temperaturen, die de bestuurder aansporen om winterbanden te monteren. En om de juiste band te kiezen, gaat er niets boven het bekijken van vergelijkende bandentests! L’argus biedt ons een test aan van de meest verkochte winterbanden op de markt in de maat 205/55 R16 91H. Deze werd uitgevoerd onder een Golf VII. Wat is de beste winterband?

Vergelijkende winterbandentest 2019: L’argus heeft de premium banden op sneeuw getest

L’argus heeft premium winterbanden met elkaar vergeleken. © L'argus

Winterbandentest: de testomstandigheden

De winterbandentest van het Franse blad L’argus werd in twee etappes uitgevoerd op de testpistes van Goodyear: in Zwitserland, te Saint-Moritz, voor de analyses op sneeuw en te Mireval in Zuid-Frankrijk voor de rest van de tests op zachte temperaturen. L’argus heeft ervoor gekozen het testmodel Volkswagen Golf VII te voorzien van banden in 205/55 R16 91H, de meest verkochte maat op de aftermarket. De 6 premium winterbanden werden opgepompt tot de door de autofabrikant aanbevolen spanning van 2,2 bar. Ze ondergingen een serie tests: remmen, rijden op circuit, aquaplaning en handling.

Vergelijkende test premium winterbanden 2019: L’argus registreert de prestatiegegevens van de banden

© L'argus

Wat is volgens L’argus de beste winterband?

De beoordeling van de winterband Continental WinterContact TS860

De resultaten van de tijdens vergelijkende test onder de loep genomen winterbanden lagen niet ver uit elkaar. Dit was een aangename verrassing voor het team van L’argus. Geen enkele band had uitsluitende gebreken.

Er kon uiteraard maar één winnaar zijn. De Continental Winter Contact TS 860 band kwam als winnaar uit de bus met een score van 17,5/20.

Hij biedt, samen met de band Goodyear UltraGrip 9, de meest homogene prestaties op de diverse oppervlakken (sneeuw, droge en natte wegen). De door L’argus als beste winterband aangewezen band heeft uitzonderlijke capaciteiten op natte wegen en sneeuw: korte remwegen, verhoogde handling en optimaal rijgedrag op sneeuw. Dit laatste criterium omvat een veilig gevoel en grip

L’argus beveelt daarnaast de winterbanden Goodyear Ultragrip 9 en Michelin Alpin 6 aan, die hoofdzakelijk goed presteren op droge wegen. De winterbanden Continental WinterContact TS 860 en Goodyear Ultragrip 9 bieden uitstekend rijgedrag op natte wegen. Ten slotte bieden de winterbanden Continental WinterContact TS 860 en Nokian WR D4 hoogwaardige prestaties op besneeuwde wegen.

Vind de beste prijs voor de Continental WinterContact TS 860 band

Vergelijkende test premium winterbanden 2019: L’argus test de remprestaties van winterbanden op sneeuw

© L'argus

De 6 door L’argus geteste winterbanden

Klassement L'argus

Sterke punten

Zwakke punten

1 - Continental WinterContact TS860

 • Uitstekende prestaties op alle oppervlakken
 • Korte remweg
 • Zeer goed rijgedrag op sneeuw
 • Hoog gevoel van veiligheid
 • Niet zeer slijtbestendig
 • Ietwat moeizame koerswijziging

2 - Goodyear UltraGrip 9

 • Uitstekende prestaties op alle oppervlakken
 • Zeer goede grip
 • Korte remweg op natte wegen.
 • Hoog gevoel van veiligheid

3 - Dunlop Winter Sport 5

 • Zeer goede prestaties op natte wegen
 • Ietwat gebrekkig remgedrag op sneeuw

4 - Pirelli Cinturato Winter

 • Zeer goede prestaties bij aquaplaning
 • Onvoldoende grip op sneeuw.
 • Onvoldoende grip op natte wegen

5 - Michelin Alpin 6

 • Goede resultaten op droge wegen
 • Zeer goed rijgedrag op natte wegen
 • Onvoldoende grip van de vooras op sneeuw

6 - Nokian WR D4

 • Zeer goede prestaties op sneeuw
 • Beste feeling op sneeuw
 • Verminderde remkracht op natte wegen
 • Minder grip van de vooras

LEES OOK

Vergelijkende test 2019 van ACE 2019 voor all season banden voor sedans en space wagons

De website Auto Club Europa (ACE) heeft 8 all season banden in de maat 205/60 R16 vergeleken met een zomer- en een winterband. Het doel? Te weten te komen of all season banden een goed compromis bieden nu de winters steeds milder zijn. De in Finland en te Wenen in Oostenrijk uitgevoerde tests wijzen uit dat je bij de aankoop van all season banden een keuze moet maken uit de gewenste eigenschappen.

Wat zijn de beste winterbanden voor sedans en space wagons? De vergelijkende test van Autobild

Het Duitse blad Autobild heeft zijn eerste grote vergelijkende winterbandentest voor 2019 uitgebracht. Voor de test werden 53 winterbanden geselecteerd in één van de meest verkochte maten: de 225/45 R17, die bestemd is voor compacte en middelgrote auto’s. Van sedans tot space wagons, elk voertuig kan zo de juiste banden kiezen.

Wat zijn de beste winterbanden voor busjes? De vergelijkende test van TCS en ADAC

De Touring Club Suisse en de ADAC hebben overige tests met winterbanden in andere maten uitgevoerd. We waren voornamelijk geïnteresseerd in de test van de bandenmaat: 205/65 R16C 107/105T. De vergelijkende test onthult de beste winterbanden voor kampeerbusjes, bedrijfswagens en bestelbusjes.

Vergelijkende test van winterbanden voor stadsauto’s van TCS en ADAC

De Touring Club Suisse en de ADAC hebben hun nieuwe vergelijkende winterbandentest voor 2019 onthuld: 16 banden voor compacte auto’s ondergingen een serie tests in winterse omstandigheden. Bekijk hier de banden met, onder andere, de beste resultaten op sneeuw.