Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

UHP banden test 2019: de 7 beste banden volgens evo

Het Britse tijdschrift evo koos, voor zijn bandentest van 2019, voor de uiterst populaire maat 225/40 R18 en een Volkswagen Golf GTI. 7 UHP banden werden in Italië aan een serie tests onderworpen om te bepalen welke de beste en met name de meest evenwichtige prestaties bood.

Een band met topprestaties op de weg

Welke band voor topprestaties op de weg? Het autoblad evo heeft 7 UHP banden op circuit getest. © Adobe Stock

7 banden

Het Britse autoblad evo besloot om naar het Pirelli circuit van Vizzola in Italië af te reizen om hier diverse bandentests uit te voeren met een Volkswagen Golf GTI. Voor het selecteren van de testen banden, nam evo contact op met de fabrikanten voor namen van bandmodellen in de maat 225/40 R18. Het blad heeft deze vervolgens ingekocht. Bridgestone, Yokohama en Hankook besloten om niet aan de test mee te doen. De volgende producten werden naar het testcentrum in Milaan verzonden:

  • Continental PremiumContact 6
  • Dunlop Sport Maxx RT2
  • Falken Azenis FK510
  • Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
  • Michelin Pilot Sport 4
  • Nokian Powerproof
  • Pirelli P Zero

Een 8e band, de Maxxis Victra Sport 5, werd eveneens in de test opgenomen. evo slaagde er echter niet in deze band zelf in te kopen en moest dus genoegen nemen met een door Maxxis geleverde set banden. Om zo objectief mogelijk te blijven werden de resultaten van deze band niet in het eindklassement opgenomen.

Dankzij rezulteo, is de Maxxis Victra Sport 5 online verkrijgbaar

Het vakblad evo is vervolgens aan de slag gegaan en heeft deze banden in uiteenlopende situaties getest: rijden op natte wegen, remmen op natte wegen, zijwaartse grip op natte wegen, aquaplaning in rechte lijnen of in bochten, rijden op droge wegen, remmen op droge wegen, rolweerstand, snelheid op circuit en tenslotte een laatste rijtest op een normale weg.

Test van de Falken Azenis FK510 band: het oordeel van evo

De Falken Azenis FK510 band doet het volgens evo niet slecht. De band van de Japanse fabrikant verkrijgt goede resultaten voor de meeste tests en is vrij evenwichtig. Hij biedt betere prestaties op natte wegen terwijl hij iets minder scherp rijgedrag vertoont op droge wegen. Het is tevens de band met de langste remweg op dit oppervlak. Maar bij het remmen op natte wegen wist hij de tweede plaats te behalen.

Test van de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 band: het oordeel van evo

De beste band tijdens de aquaplaning test in een rechte lijn; de nieuwkomer Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 is volgens evo vrij efficiënt. Maar hij blijft iets achter bij de beste banden van deze vergelijkende test. Op een droog circuit, zet de met deze banden uitgeruste Golf GTI de slechtste rondetijd neer. Hij heeft daarentegen wel een lage rolweerstand

De rezulteo test van de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 band op het circuit van Ascari

De nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 Ultra High Performance band van Goodyear

De nieuwe generatie UHP banden komt eraan met de Eagle F1 Asymmetric 5. © Goodyear

Test van de Nokian Powerproof band: het oordeel van evo

De vorig jaar uitgebrachte Nokian Powerproof zomerband begint zijn neus te laten zien binnen de onafhankelijke bandentests. In deze vergelijkende bandentest van het blad evo, haalde de band van de Finse fabrikant bij geen van de tests de eerste plaats maar leverde wel een uiterst bevredigend totaalresultaat. evo benadrukt het sportieve rijgedrag op natte wegen en de uitstekende wendbaarheid op droge wegen. Een goede mix tussen sportief rijgedrag en hoogwaardig comfort volgens het tijdschrift. 

Leer meer over de nieuwe SUV versie van de Nokian Powerproof band die in 2020 op de markt komt

Nokian Powerproof test Portugal

rezulteo heeft de UHP Nokian Powerproof zomerband getest op het Portimao circuit in Portugal © Nokian

Test van de Dunlop Sport Maxx RT2 band: het oordeel van evo

De Dunlop Sport Maxx RT2 is de meest efficiënte band bij aquaplaning maar heeft de slechtste resultaten op natte wegen. Hij biedt desondanks efficiënt rijgedrag en uitmuntende handling op zowel droge als natte wegen ondanks de beperkte grip.

Test van de Continental PremiumContact 6 band: het oordeel van evo

Het rijgedrag op de weg van de Continental PremiumContact 6 band maakte een diepe indruk op evo. Hij komt als beste uit de bus tijdens de ‘klassieke’ rijtest, vertoont stil rijgedrag en vangt als beste de hobbels op het asfalt op. Hij scoort tevens goed bij het rijden op natte wegen, met efficiënt rijgedrag, net als bij de remtest op droge wegen waar hij de eerste plaats behaalt. De goede resultaten op elk vlak en een lage rolweerstand maken de balans voor evo compleet. Het autoblad onderstreept de bijzondere prestaties van deze band.

Continental Premiumcontact 6

© rezulteo

Test van de Michelin Pilot Sport 4 band: het oordeel van evo

De Michelin Pilot Sport 4 is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de bandentests. Hij behaalt binnen deze vergelijkende test opnieuw prachtige resultaten. Het is de band met de meest constante prestaties tijdens de diverse testateliers. Hij bevindt zich altijd in de top 3. Scherp rijgedrag en snelle stuurreacties; voor evo heeft deze band, behalve de enigszins hoge prijs, geen enkel minpunt. Volgens het Britse tijdschrift hangt er nou eenmaal een prijskaartje aan performance.

Test van de Pirelli P Zero band: het oordeel van evo

De Pirelli P Zero is de beste band van de vergelijkende test 2019. Hij eindigt in minstens 6 testcategorieën op de eerste plaats. Hij is bijzonder prestatievol op natte wegen en biedt tevens het meeste rijplezier. De P Zero was het snelst op zowel een droog als nat circuit en bood ongekende grip. Deze topprestaties worden slechts afgezwakt door het feit dat de band de hoogste rolweerstand heeft. Een nodige concessie volgens evo.

Pirelli P Zero

 © Pirelli

Test van de Maxxis Victra Sport 5 band: het oordeel van evo

Zoals eerder aangegeven, was de Maxxis Victra Sport 5 de 8e band van deze vergelijkende test. Hoewel zijn prestaties niet in het eindklassement werden opgenomen, zijn ze zeker niet minder interessant. Als de band mee had geteld, had de Maxxis de overige banden eenvoudigweg ver achter zich gelaten. Hij is efficiënt op zowel droge als natte wegen en tevens de goedkoopste band van de vergelijkende test. Een band die we bij volgende vergelijkende bandentests zeker in de gaten moeten houden, op voorwaarde dat hij op dezelfde manier als de overige banden verkregen kan worden.

De nieuwe Maxxis Victra Sport 5 UHP zomerband

© Maxxis

 

Band

Maxxis Victra Sport 5

-

Falken Azenis FK510

7

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

6

Nokian Powerproof

4=

Dunlop Sport Maxx RT2

4=

Continental PremiumContact 6

3

Michelin Pilot Sport 4

2

Pirelli P Zero

1

LEES OOK

L’argus onthult de beste winterband van zijn nieuwe test voor 2019

Bij het aanbreken van de winter, zijn het niet de eventuele sneeuwbuien maar de dalende temperaturen, die de bestuurder aansporen om winterbanden te monteren. En om de juiste band te kiezen, gaat er niets boven het bekijken van vergelijkende bandentests! L’argus biedt ons een test aan van de meest verkochte winterbanden op de markt in de maat 205/55 R16 91H. Deze werd uitgevoerd onder een Golf VII. Wat is de beste winterband?

Vergelijkende test 2019 van ACE 2019 voor all season banden voor sedans en space wagons

De website Auto Club Europa (ACE) heeft 8 all season banden in de maat 205/60 R16 vergeleken met een zomer- en een winterband. Het doel? Te weten te komen of all season banden een goed compromis bieden nu de winters steeds milder zijn. De in Finland en te Wenen in Oostenrijk uitgevoerde tests wijzen uit dat je bij de aankoop van all season banden een keuze moet maken uit de gewenste eigenschappen.

Wat zijn de beste winterbanden voor sedans en space wagons? De vergelijkende test van Autobild

Het Duitse blad Autobild heeft zijn eerste grote vergelijkende winterbandentest voor 2019 uitgebracht. Voor de test werden 53 winterbanden geselecteerd in één van de meest verkochte maten: de 225/45 R17, die bestemd is voor compacte en middelgrote auto’s. Van sedans tot space wagons, elk voertuig kan zo de juiste banden kiezen.

Wat zijn de beste winterbanden voor busjes? De vergelijkende test van TCS en ADAC

De Touring Club Suisse en de ADAC hebben overige tests met winterbanden in andere maten uitgevoerd. We waren voornamelijk geïnteresseerd in de test van de bandenmaat: 205/65 R16C 107/105T. De vergelijkende test onthult de beste winterbanden voor kampeerbusjes, bedrijfswagens en bestelbusjes.