Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

UHP winterbandentest 2018/2019: 10 door Auto Bild vergeleken banden

Auto Bild heeft 10 UHP winterbanden in de maat 245/45 R18 getest en met elkaar vergeleken. Deze banden zijn bestemd voor high performance sportauto's.

10 door Auto Bild vergeleken ultra high performance banden

Auto Bild vergelijkt 10 UHP winterbanden. © Auto Bild

10 UHP vergeleken winterbanden

Voor de 'Ultra High Performances' editie van de vergelijkende winterbandentest heeft Auto Bild 10 banden in de maat 245/45 R18 onder een BMW M5 getest. 3 banden kregen de beoordeling 'uitmuntend' terwijl één van de banden geen goede indruk maakte en als 'niet aanbevolen' bestempeld werd:

Budgetbanden ≠ sportauto's

Auto Bild neemt gewoonlijk een budgetband op in zijn vergelijkende test. Deze ervaring was bevredigend voor de SUV banden, maar voor UHP banden ging dit niet op. De Sunny Snowmaster SN 3830 wordt aangeboden tegen een prijs van €360 per set van 4 autobanden. Dit is bijna 2 maal zo goedkoop dan de luxe banden van deze test. De prijsbesparing is uiteraard aantrekkelijk, maar is goedkoop geen duurkoop in dit geval? Volgens Auto Bild vertoont deze band inderdaad ernstige gebreken. Hij biedt correct rijgedrag op droge en besneeuwde wegen maar is verre van een Snowmaster te noemen en is onveilig bevonden op natte wegen. De Sunny winterband is hekkensluiter bij de aquaplaning test en staat tevens op de laatste plaats bij de rijtest op natte wegen. Op dit type wegdek doet hij er 11 meter langer over om te remmen dan de slechtste band van de vergelijkende test. Hij is dan ook de enige band die de vermelding 'niet aanbevolen' kreeg van het Duitse blad.

De overige banden bieden in alle omstandigheden correct rijgedrag

Over het algemeen raadt Auto Bild de all season banden als alternatief aan, maar voor krachtige auto's is dit volgens het Duitse autoblad af te raden. In deze - vrij brede - maat vonden de coureurs de banden traag reageren en niet dynamisch genoeg tijdens het rijden. Voor de winterbanden geldt het tegendeel; zelfs de banden die niet in de top van het klassement staan, bieden interessante eigenschappen en optimale veiligheid bij streng winterweer.

De Nexen Winguard Sport 2 biedt handling en evenwichtige prestaties op droge en besneeuwde wegen. Op sneeuw heeft het één van de kortste remwegen. Daarnaast boekte hij goede resultaten tijdens de rijtests op droge wegen. Hij is tevens de goedkoopste band (€445,- per 4), als we de Sunny niet meetellen. Hij scoort enigszins lager dan zijn concurrenten, in het bijzonder voor de weerstand tegen aquaplaning.

De Falken Eurowinter HS01 band, is ondanks het rolgeluid en de vrij hoge rolweerstand, toch een evenwichtige band volgens Auto Bild. Deze goedkope band biedt voortreffelijke prestaties. De remafstanden zijn vrij kort op natte en besneeuwde wegen en nog korter op droge wegen. Het blad onderstreept tevens de bijzonder comfortabele handling.

De Pirelli Winter Sottozero 3 is de band met de beste remprestaties op droge wegen. Hij is tevens uiterst efficiënt bij het rijden op dit oppervlak en toont dynamisch en sportief rijgedrag. Hij biedt de laagste rolweerstand van de test maar is tevens de duurste band. Op natte wegen boekt hij iets minder goede resultaten maar blijft uiterst betrouwbaar en veilig.

AutoBild UHP winterbanden sneeuw

© Auto Bild

De Bridgestone Blizzak LM001 is volgens Auto Bild een evenwichtige band ondanks dat het de langste remafstand op droge wegen heeft. Hij biedt dynamisch rijgedrag op sneeuw en natte wegen evenals veiligheid, met name tegen aquaplaning.

Volgens Auto Bild is de Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 een high performance band met optimale prestaties op natte en besneeuwde wegen. De goede wegligging, het dynamische rijgedrag en de korte remwegen verklaren de ietwat hoge prijs. Hij heeft wel wat zwakke punten, met name op droog wegdek, waar hij middelmatige grip en tragere stuurreacties vertoont.

De Dunlop Winter Sport 5 kwam het beste uit de bus tijdens de tests op sneeuw. Deze winterband heeft de kortste remweg en is uiterst efficiënt bij het rijden op besneeuwde wegen. Deze zuinige band met een lage rolweerstand houdt ook uitstekend stand op natte wegen. Ook al had hij wat moeite bij de aquaplaning test, hij biedt toch nauwkeurige stuurreacties en een goede reactiviteit.

Een verrassend podium

De Kleber Krisalp HP3 biedt, na de Dunlop, de beste prestaties op sneeuw en onderscheidt zich in het bijzonder tijdens het rijden op dit oppervlak. De band is precies en biedt hoogwaardige handling. Daarnaast kenmerkt hij zich door de geboden veiligheid met name op het gebied van aquaplaning. Hij krijgt de beoordeling 'uitmuntend' van Auto Bild.

De Kleber winterband deelt zijn plaats met de Continental WinterContact TS 850P. Deze laatste biedt hoogwaardige en evenwichtige winterprestaties. De Continental heeft de kortste remweg op natte wegen en staat ook aan de top voor het remmen op droge en besneeuwde wegen. Hij krijgt de beoordeling 'uitmuntend' van Auto Bild, die alleen de vrij hoge prijs betreurt.

De Vredestein Wintrac Pro kwam verrassend als winnaar van deze vergelijkende test uit de bus. Hij bezit alle eigenschappen die we van een UHP winterband voor krachtige auto's mogen verwachten. Deze - volgens Auto Bild 'uitmuntende' - band biedt verbluffend rijgedrag op natte en besneeuwde wegen. Ook op droge wegen behoort hij tot de top 3 van de geteste banden. Kortom een complete, evenwichtige, comfortabele band met optimale handling die de 1ste plaats van de UHP winterbandentest 2018 van Auto Bild op zijn naam schrijft.

Band

Klassement

Vredestein Wintrac Pro

1

Continental WinterContact TS 850P

2

Kleber Krisalp HP3

2

Dunlop Winter Sport 5

4

Goodyear UltraGrip Performance Gen-1

5

Bridgestone Blizzak LM001

6

Pirelli Winter Sottozero 3

6

Falken Eurowinter HS01

8

Nexen Winguard Sport 3

9

Sunny Snowmaster SN 3830

10

LEES OOK

Welke bandenmaat voor winterbanden? Volgens TCS zijn smalle banden efficiënter

De Touring Club Suisse heeft de prestaties van dezelfde winterband in vijf verschillende bandenmaten getest. Hoewel de algemene resultaten niet ver uit elkaar liggen, kunnen we - als we goed kijken - toch enkele verschillen waarnemen.

Michelin CrossClimate all season: alle bandentesten op een rij

Overweeg je de Michelin CrossClimate all season band te kopen? We hebben een samenvatting van de testresultaten van de populaire vier-seizoensband van Michelin opgesteld om je te helpen bij je bandenkeuze. Bekijk de resultaten van de - door de Europese bladen en instituten uitgevoerde - bandentests op de CrossClimate van Michelin, zoals de ADAC, Auto Bild en Touring Club Suisse.

Door TCS uitgevoerde vergelijkende test van all season banden in zomer- en wintersituaties

De automobielclub Touring Club Suisse heeft een vergelijkende test met all season en zomer- en winterbanden in de bandenmaat 225/40 R18 92Y uitgevoerd.

Winterbandentest 2018/2019 van Auto Express: 8 onderling vergeleken winterbanden

Het Engelse zusje van AutoWeek, genaamd Auto Express, heeft 8 winterbanden in de maat 205/55 R16 getest en met elkaar vergeleken. Deze maat wordt veelal gemonteerd onder gezinsauto’s. Er werden tevens 1 all season en 1 zomerband getest om de winterprestaties te kunnen vergelijken.