Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

UHP winterbandentest 2018/2019: 10 door Auto Bild vergeleken banden

Auto Bild heeft 10 UHP winterbanden in de maat 245/45 R18 getest en met elkaar vergeleken. Deze banden zijn bestemd voor high performance sportauto's.

10 door Auto Bild vergeleken ultra high performance banden

Auto Bild vergelijkt 10 UHP winterbanden. © Auto Bild

10 UHP vergeleken winterbanden

Voor de 'Ultra High Performances' editie van de vergelijkende winterbandentest heeft Auto Bild 10 banden in de maat 245/45 R18 onder een BMW M5 getest. 3 banden kregen de beoordeling 'uitmuntend' terwijl één van de banden geen goede indruk maakte en als 'niet aanbevolen' bestempeld werd:

Budgetbanden ≠ sportauto's

Auto Bild neemt gewoonlijk een budgetband op in zijn vergelijkende test. Deze ervaring was bevredigend voor de SUV banden, maar voor UHP banden ging dit niet op. De Sunny Snowmaster SN 3830 wordt aangeboden tegen een prijs van €360 per set van 4 autobanden. Dit is bijna 2 maal zo goedkoop dan de luxe banden van deze test. De prijsbesparing is uiteraard aantrekkelijk, maar is goedkoop geen duurkoop in dit geval? Volgens Auto Bild vertoont deze band inderdaad ernstige gebreken. Hij biedt correct rijgedrag op droge en besneeuwde wegen maar is verre van een Snowmaster te noemen en is onveilig bevonden op natte wegen. De Sunny winterband is hekkensluiter bij de aquaplaning test en staat tevens op de laatste plaats bij de rijtest op natte wegen. Op dit type wegdek doet hij er 11 meter langer over om te remmen dan de slechtste band van de vergelijkende test. Hij is dan ook de enige band die de vermelding 'niet aanbevolen' kreeg van het Duitse blad.

De overige banden bieden in alle omstandigheden correct rijgedrag

Over het algemeen raadt Auto Bild de all season banden als alternatief aan, maar voor krachtige auto's is dit volgens het Duitse autoblad af te raden. In deze - vrij brede - maat vonden de coureurs de banden traag reageren en niet dynamisch genoeg tijdens het rijden. Voor de winterbanden geldt het tegendeel; zelfs de banden die niet in de top van het klassement staan, bieden interessante eigenschappen en optimale veiligheid bij streng winterweer.

De Nexen Winguard Sport 2 biedt handling en evenwichtige prestaties op droge en besneeuwde wegen. Op sneeuw heeft het één van de kortste remwegen. Daarnaast boekte hij goede resultaten tijdens de rijtests op droge wegen. Hij is tevens de goedkoopste band (€445,- per 4), als we de Sunny niet meetellen. Hij scoort enigszins lager dan zijn concurrenten, in het bijzonder voor de weerstand tegen aquaplaning.

De Falken Eurowinter HS01 band, is ondanks het rolgeluid en de vrij hoge rolweerstand, toch een evenwichtige band volgens Auto Bild. Deze goedkope band biedt voortreffelijke prestaties. De remafstanden zijn vrij kort op natte en besneeuwde wegen en nog korter op droge wegen. Het blad onderstreept tevens de bijzonder comfortabele handling.

De Pirelli Winter Sottozero 3 is de band met de beste remprestaties op droge wegen. Hij is tevens uiterst efficiënt bij het rijden op dit oppervlak en toont dynamisch en sportief rijgedrag. Hij biedt de laagste rolweerstand van de test maar is tevens de duurste band. Op natte wegen boekt hij iets minder goede resultaten maar blijft uiterst betrouwbaar en veilig.

AutoBild UHP winterbanden sneeuw

© Auto Bild

De Bridgestone Blizzak LM001 is volgens Auto Bild een evenwichtige band ondanks dat het de langste remafstand op droge wegen heeft. Hij biedt dynamisch rijgedrag op sneeuw en natte wegen evenals veiligheid, met name tegen aquaplaning.

Volgens Auto Bild is de Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 een high performance band met optimale prestaties op natte en besneeuwde wegen. De goede wegligging, het dynamische rijgedrag en de korte remwegen verklaren de ietwat hoge prijs. Hij heeft wel wat zwakke punten, met name op droog wegdek, waar hij middelmatige grip en tragere stuurreacties vertoont.

De Dunlop Winter Sport 5 kwam het beste uit de bus tijdens de tests op sneeuw. Deze winterband heeft de kortste remweg en is uiterst efficiënt bij het rijden op besneeuwde wegen. Deze zuinige band met een lage rolweerstand houdt ook uitstekend stand op natte wegen. Ook al had hij wat moeite bij de aquaplaning test, hij biedt toch nauwkeurige stuurreacties en een goede reactiviteit.

Een verrassend podium

De Kleber Krisalp HP3 biedt, na de Dunlop, de beste prestaties op sneeuw en onderscheidt zich in het bijzonder tijdens het rijden op dit oppervlak. De band is precies en biedt hoogwaardige handling. Daarnaast kenmerkt hij zich door de geboden veiligheid met name op het gebied van aquaplaning. Hij krijgt de beoordeling 'uitmuntend' van Auto Bild.

De Kleber winterband deelt zijn plaats met de Continental WinterContact TS 850P. Deze laatste biedt hoogwaardige en evenwichtige winterprestaties. De Continental heeft de kortste remweg op natte wegen en staat ook aan de top voor het remmen op droge en besneeuwde wegen. Hij krijgt de beoordeling 'uitmuntend' van Auto Bild, die alleen de vrij hoge prijs betreurt.

De Vredestein Wintrac Pro kwam verrassend als winnaar van deze vergelijkende test uit de bus. Hij bezit alle eigenschappen die we van een UHP winterband voor krachtige auto's mogen verwachten. Deze - volgens Auto Bild 'uitmuntende' - band biedt verbluffend rijgedrag op natte en besneeuwde wegen. Ook op droge wegen behoort hij tot de top 3 van de geteste banden. Kortom een complete, evenwichtige, comfortabele band met optimale handling die de 1ste plaats van de UHP winterbandentest 2018 van Auto Bild op zijn naam schrijft.

Band

Klassement

Vredestein Wintrac Pro

1

Continental WinterContact TS 850P

2

Kleber Krisalp HP3

2

Dunlop Winter Sport 5

4

Goodyear UltraGrip Performance Gen-1

5

Bridgestone Blizzak LM001

6

Pirelli Winter Sottozero 3

6

Falken Eurowinter HS01

8

Nexen Winguard Sport 3

9

Sunny Snowmaster SN 3830

10

LEES OOK

Zomerbandentest 2019 voor compacte auto’s: ACE Lenkrad vergelijkt de beste banden

Het blad van de Duitse automobielclub ACE Lenkrad onthult zijn laatste zomerbandentest voor 2019. Dit jaar werden er 9 banden in de maat 205/55 R16 met elkaar vergeleken.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5; de test van rezulteo

Het merk Goodyear zorgt voor baanbrekend nieuws binnen het sportbandensegment dankzij het lanceren van een nieuwe reeks van vier banden voor de sportieve automobilist. De Asymmetric 5 zal zonder twijfel uitgroeien tot een favoriet binnen dit bandensegment.

De beste sportbanden van 2019: de test van het blad Sport Auto met een Honda Civic Type R

Het Duitse blad Sport Auto heeft acht Ultra High Performance banden in de maat 245/30 R20 getest onder een Honda Civic Type R. Een uiterst krachtig voertuig dat alle eigenschappen van deze banden extra goed laat uitkomen.

Bandentest 2019: vergelijkende zomerbandentest voor compacte auto’s van Gute Fahrt

Het Duitse blad Gute Fahrt heeft 10 zomerbanden in de maat 225/40 R18 en 2 overige banden voor velgdiameters van 17 en 19 inch getest en met elkaar vergeleken.