Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Wat zijn de beste winterbanden voor compacte SUV’s? De test van Auto Motor und Sport

Het Duitse autoblad Auto Motor und Sport heeft zijn klassement van de beste winterbanden voor compacte SUV’s uitgebracht. De tests werden uitgevoerd met elf banden op vers gevallen sneeuw in Noord-Finland. Een vergelijkende bandentest om de beste keuze te maken uit tegen winterse omstandigheden bestendige banden en zo veilig met je SUV de weg op te gaan.

Test van banden voor compacte SUV’s: Auto Motor und Sport heeft winterbanden vergeleken onder de Volkswagen T-Roc

Wat zijn de beste winterbanden voor compacte SUV’s ? Bekijk de nieuwe Auto Motor und Sport test. © Dino Eisele - Auto Motor und Sport

Geteste winterbanden voor compacte SUV’s

Of het nou een compact of een crossover model betreft, de SUV is zowel in de stad als op het platteland een uiterst populair voertuig. Voor de test viel de keuze op de Volkswagen T-Roc, een compacte SUV die steeds vaker in de stad gespot wordt.

De compacte SUV Volkswagen T-Roc werd ingezet voor de winterbanden test

© Dino Eisele - Auto Motor und Sport

Auto Motor und Sport heeft de maat 215 55 R17 geselecteerd om een brede keuze banden voor de vergelijkende test te hebben:

 • Bridgestone Blizzak LM005
 • Continental TS 850 P
 • Giti Winter W1
 • Goodyear UltraGrip Performance Plus
 • Hankook i*cept evo2
 • Falken Eurowinter HS01
 • Michelin Alpin 6
 • Nokian WR Snowproof
 • Pirelli Winter Sottozero 3
 • Toyo Snowprox S954
 • Vredestein Wintrac Pro

De prestaties van elke band werden geanalyseerd in een testcentrum in Noord-Finland voor de tests op sneeuw en in Noord-Duitsland voor de remtests, de aquaplaning test en de tests voor het rolgeluid en de handling.

De eerste tests van de vergelijkende winterbanden test voor compacte SUV’s vonden plaats in Noord-Finland

© Dino Eisele - Auto Motor und Sport

De resultaten van het tijdschrift Auto Motor und Sport vormen een aanvulling op een andere door Auto Express uitgevoerde test van SUV-banden voor weggebruik:

Auto Express onthult zijn test van SUV-banden voor weggebruik

SUV-bandentest: het oordeel over de Nokian WR Snowproof

Ondanks algemeen bevredigende resultaten, eindigt de Nokian WR Snowproof band op de laatste plaats vanwege de onevenwichtige prestaties naargelang de rijomstandigheden. Hij is veilig en biedt goede handling op sneeuw en droge wegen. Het remmen en de grip op natte wegen zijn echter minder betrouwbaar. Daarnaast zijn de banden gevoelig voor veranderende belastingen. Dat wil zeggen dat de verdeling van de belasting op de wielen van de auto verandert en dit te merken is bij het remmen, het optrekken of in bochten. Dit is  een voor uitsluiting doorslaggevend criterium voor het tijdschrift.   

Nokian WR Snowproof: onbezorgd de weg op in de winter

SUV-bandentest: het oordeel over de Giti Winter W1

De Winter W1 band onderscheidt zich door goede hechting op droge wegen en korte remwegen op droge wegen. Op sneeuw is dit een heel ander verhaal. De band heeft hier veel langere remwegen en biedt minder grip. Op natte wegen is het moeilijk de auto onder controle te houden en heeft de auto de neiging tot ondersturing. Wat betreft de prijs, is het de goedkoopste band van de test maar door de middelmatige prestaties bevindt hij zich onder aan het klassement.

SUV-bandentest: het oordeel over de Pirelli Winter Sottozero 3

Dankzij evenwichtige prestaties biedt de Pirelli Winter Sottozero 3 band aangenaam en sportief rijgedrag op droge wegen. Hij wint tevens punten dankzij zijn evenwichtige prestaties op natte en besneeuwde wegen. Hij vertoont echter ook zwakke punten met lange remwegen op sneeuw en natte wegen. Ook de tractie kan beter en de band heeft daarnaast de neiging tot slippen bij aquaplaning situaties.

De Pirelli Winter Sottozero 3: een high-performance winterband

SUV-bandentest: het oordeel over de Toyo Snowprox S954

Toyo onthult tijdens deze test van winterbanden sportief en stabiel rijgedrag. Het ontbreekt de band echter aan grip in scherpe bochten. De Snowprox S954 heeft iets langere remwegen op droge en natte wegen en de neiging tot oversturing in bochten op natte wegen.

SUV-bandentest: het oordeel over de Falken Eurowinter HS01

Naast uitmuntende grip in bochten en bij het optrekken biedt de Falken Eurowinter HS01 band tevens uitstekende remprestaties op sneeuw en een grote anticipatie op aquaplaning. De auto heeft, vanwege onvoldoende zijwaartse grip, echter de neiging weg te glijden op natte wegen. De prestaties in bochten op droge wegen zijn beperkt. De Falken Eurowinter HS01 is een band uit het middensegment die goed presteert op sneeuw maar iets minder goed uit de verf komt op natte wegen.

SUV-bandentest: het oordeel over de Hankook i*Cept evo2

De sterkte punten van de Hankook i*Cept evo2 band zijn de tractie en het rijden op sneeuw waar het dynamisch en sportief rijgedrag vertoont. Hij is bestendig op droge wegen en uiterst stil. De te lange remwegen op droge wegen zijn echter een groot minpunt. De rolweerstand was ook niet overtuigend.

SUV-bandentest: het oordeel over de Michelin Alpin 6

De Michelin Alpin 6 band is een luxe product die een bepaalde veiligheid op droge wegen en in bochten op natte wegen garandeert. Hij reageert perfect met de elektronische rijhulpsystemen (ESP, ABS…).

Maar het remmen op sneeuw en natte wegen laat ietwat te wensen over. Een band met goede prestaties op droge wegen maar, volgens het tijdschrift Auto Motor und Sport, beperkt bij winterweer.

Michelin Alpin 6: duurzame prestaties voor extreme winters

Remtest winterbanden uitgevoerd met de compacte SUV Volkswagen T-Roc

© Dino Eisele - Auto Motor und Sport

SUV-bandentest: het oordeel over de Continental TS 850 P

Hoewel deze band al vijf jaar op de markt is, blijft de Continental TS 850 P een band met uitstekende algemene prestaties. Hij biedt dynamisch en stabiel rijgedrag zelfs op sneeuw. Het is een band met voorspelbaar rijgedrag die het mogelijk maakt zelfs bij regen en ondersturing bij droog weer de auto onder controle te houden.

De remprestaties op sneeuw en droge wegen vallen enigszins tegen en kunnen niet tippen aan die van de andere banden die gebruikmaken van recentere technologieën.

SUV-bandentest: het oordeel over de Vredestein Wintrac Pro

We komen nu bij het podium aan, met op de derde plaats de Vredestein Wintrac Pro band. Deze sportieve band is zeer reactief met optimale grip, in het bijzonder in bochten op zowel droge als natte wegen. Hij biedt goede tractie op sneeuw maar vergeleken met overige, in de winter prestatievollere banden, heeft hij iets langere remwegen op besneeuwde wegen. De rolweerstand van de band is ook enigszins aan de hoge kant

Wintrac Pro: de nieuwe in Keulen gepresenteerde UHP winterband van Vredestein

SUV-bandentest: het oordeel over de Bridgestone Blizzak LM005

De tweede plaats werd toegekend aan de Bridgestone Blizzak LM005 band die zich wist te onderscheiden door een grote stuurprecisie op natte en besneeuwde wegen. Dankzij de stabiliteit van de banden kan de bestuurder de reacties bij een veranderende belasting van de wielen eenvoudig inschatten en opvangen De remafstanden zijn heel kort en bieden de bestuurder een optimaal gevoel van veiligheid. Zijn zwakke punt? Iets minder stabiel rijgedrag in bochten en bij het remmen op droge wegen.

De nieuwe Bridgestone Blizzak LM005 winterband: veiligheid voor iedereen in de winter

SUV-bandentest: het oordeel over de Goodyear UltraGrip Performance Plus

Auto Motor und Sport wijst de Goodyear Ultragrip Performance Plus band als winnaar van de winterbanden test voor compacte SUV’s aan. Dankzij de uiterst betrouwbare prestaties, blijft de auto goed onder controle bij wisselende belastingen. De band biedt goede handling op sneeuw en natte wegen voor een aangename feeling. Daarnaast biedt het een bepaalde veiligheid dankzij korte remwegen en optimale grip op besneeuwde en natte wegen. De interactie met de rijhulpsystemen is evenwichtig voor een eenvoudige besturing. Het enige minpunt bij sportief rijgedrag is een ietwat gebrekkige grip bij het snel nemen van scherpe bochten op droge wegen.

Goodyear vernieuwt zijn Ultragrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

Band

Klassement

Goodyear Ultragrip Performance Plus

1

Bridgestone Blizzak LM005

2

Vredestein Wintrac Pro

3

Continental TS 850 P

4

Michelin Alpin 6

5

Hankook i*cept evo2

6

Falken Eurowinter HS01

7

Toyo Snowprox S954

8

Pirelli Winter Sottozero 3

9

Giti Winter W1

10

Nokian WR Snowproof

11

LEES OOK

L’argus onthult de beste winterband van zijn nieuwe test voor 2019

Bij het aanbreken van de winter, zijn het niet de eventuele sneeuwbuien maar de dalende temperaturen, die de bestuurder aansporen om winterbanden te monteren. En om de juiste band te kiezen, gaat er niets boven het bekijken van vergelijkende bandentests! L’argus biedt ons een test aan van de meest verkochte winterbanden op de markt in de maat 205/55 R16 91H. Deze werd uitgevoerd onder een Golf VII. Wat is de beste winterband?

Vergelijkende test 2019 van ACE 2019 voor all season banden voor sedans en space wagons

De website Auto Club Europa (ACE) heeft 8 all season banden in de maat 205/60 R16 vergeleken met een zomer- en een winterband. Het doel? Te weten te komen of all season banden een goed compromis bieden nu de winters steeds milder zijn. De in Finland en te Wenen in Oostenrijk uitgevoerde tests wijzen uit dat je bij de aankoop van all season banden een keuze moet maken uit de gewenste eigenschappen.

Wat zijn de beste winterbanden voor sedans en space wagons? De vergelijkende test van Autobild

Het Duitse blad Autobild heeft zijn eerste grote vergelijkende winterbandentest voor 2019 uitgebracht. Voor de test werden 53 winterbanden geselecteerd in één van de meest verkochte maten: de 225/45 R17, die bestemd is voor compacte en middelgrote auto’s. Van sedans tot space wagons, elk voertuig kan zo de juiste banden kiezen.

Wat zijn de beste winterbanden voor busjes? De vergelijkende test van TCS en ADAC

De Touring Club Suisse en de ADAC hebben overige tests met winterbanden in andere maten uitgevoerd. We waren voornamelijk geïnteresseerd in de test van de bandenmaat: 205/65 R16C 107/105T. De vergelijkende test onthult de beste winterbanden voor kampeerbusjes, bedrijfswagens en bestelbusjes.