Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

We hebben de presentatie van de nieuwe UHP Nokian Wetproof zomerband bijgewoond

De fabrikant Nokian streeft ernaar om zich nu niet meer alleen op (extra stevige) winterbanden te richten. Het lanceren van de Wetproof is hier het tastbare bewijs van. Hij wordt gepresenteerd als een echte regenband. We waren bij de presentatie van deze nieuwkomer op het circuit van Portmao, in Portugal.

rezulteo heeft de nieuwe Nokian Wetproof zomer regenband getest

De door rezulteo geteste Nokian Wetproof op het Portimao circuit in Portugal. © Nokian

Een nieuw zomerbanden tijdperk

2018 is een belangrijk jaar voor Nokian waarin de fabrikant 2 nieuwe producten heeft gepresenteerd. De Powerproof en de Wetproof beantwoorden aan nauwgezette marktsegmenten voor klanten met hoge verwachtingen.

De positionering van de Wetproof is duidelijk. Hij richt zich op automobilisten die bij wisselend weer rijden. Hoewel Nokian besloten heeft te communiceren over de veelzijdigheid en de capaciteit om zich aan het weer aan te passen, is dit echter geen all season band. Hij is niet bestemd om het winterweer het hoofd te bieden.

De Nokian Wetproof zomer regenband onthult zijn zijwand

© Nokian

Een nieuwkomer binnen de zomerreeks

De Nokian Wetproof is een veilige en betrouwbare zomerband die speciaal ontworpen werd voor personenauto's in Midden-Europa. Voor optimaal comfort en hoogwaardige veiligheid op natte wegen, is het rolvlak in twee functionele 'Dual Zone Safety' zones verdeeld. Een andere technologie met de naam 'Stability Zone' is erop gericht de stabiliteit en het algemene rijgedrag te verbeteren.

De Nokian Wetproof is een veilige en betrouwbare zomerband die speciaal ontworpen werd voor personenauto's in Midden-Europa. Voor optimaal comfort en hoogwaardige veiligheid op natte wegen, is het rolvlak in twee functionele 'Dual Zone Safety' zones verdeeld. Een andere technologie met de naam 'Stability Zone' is erop gericht de stabiliteit en het algemene rijgedrag te verbeteren.

De Nokian Wetproof zomer regenband onthult zijn zijwand

© Nokian

Wij hebben deze band getest

Daar de keuze van Portugal om een regenband te testen niet echt voor de hand ligt, heeft Nokian een testinstallatie opgesteld om de band te testen bij afwisselende en gevarieerde weersituaties.

De Nokian Wetproof band getest op het circuit in Portugal

© Nokian

Een van de pistes van het Portimao circuit beschikt over een gedeeltelijke besproeiing. Dit maakt het dus mogelijk de band op een met water bedekte ondergrond te testen. Onmisbaar om een band te testen die speciaal ontwikkeld werd om goed bestand te zijn tegen aquaplaning. De test werd uitgevoerd met een BMW 1-serie met achterwielaandrijving. De auto rijdt afwisselend over droge en natte zones om zich te kunnen focussen op specifieke prestaties zoals de stabiliteit, de handling of de grip bij het remmen. De feeling is positief met een groot gevoel van veiligheid en uiterst voorspelbare reacties. De band wordt een concurrent van producten als de RainSport 3 en we wachten vol ongeduld op de resultaten van de eerste vergelijkende testen om te zien of deze Wetproof zijn schijnbare capaciteiten kan waarmaken.

Natte zones om de Nokian Wetproof regenband te testen

© rezulteo

TÜV SÜD heeft zijn gecertificeerde label aan de Nokian Wetproof band toegekend. De door Nokian gevraagde tests bevestigen het onbetwistbare concurrentievermogen van het product voor sommige prestaties.

 

Beschikbaarheid

De maatkeuze omvat 46 producten voor velgdiameters van 14 t/m 20 inch met snelheidsindexen van T (190 km/uur) t/m W (270 km/uur). De Nokian Wetproof zal vanaf de lente 2019 verkrijgbaar zijn.

LEES OOK

Zomerbandentest 2019 voor compacte auto’s: ACE Lenkrad vergelijkt de beste banden

Het blad van de Duitse automobielclub ACE Lenkrad onthult zijn laatste zomerbandentest voor 2019. Dit jaar werden er 9 banden in de maat 205/55 R16 met elkaar vergeleken.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5; de test van rezulteo

Het merk Goodyear zorgt voor baanbrekend nieuws binnen het sportbandensegment dankzij het lanceren van een nieuwe reeks van vier banden voor de sportieve automobilist. De Asymmetric 5 zal zonder twijfel uitgroeien tot een favoriet binnen dit bandensegment.

De beste sportbanden van 2019: de test van het blad Sport Auto met een Honda Civic Type R

Het Duitse blad Sport Auto heeft acht Ultra High Performance banden in de maat 245/30 R20 getest onder een Honda Civic Type R. Een uiterst krachtig voertuig dat alle eigenschappen van deze banden extra goed laat uitkomen.

Bandentest 2019: vergelijkende zomerbandentest voor compacte auto’s van Gute Fahrt

Het Duitse blad Gute Fahrt heeft 10 zomerbanden in de maat 225/40 R18 en 2 overige banden voor velgdiameters van 17 en 19 inch getest en met elkaar vergeleken.