Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

We hebben de presentatie van de nieuwe UHP Nokian Wetproof zomerband bijgewoond

De fabrikant Nokian streeft ernaar om zich nu niet meer alleen op (extra stevige) winterbanden te richten. Het lanceren van de Wetproof is hier het tastbare bewijs van. Hij wordt gepresenteerd als een echte regenband. We waren bij de presentatie van deze nieuwkomer op het circuit van Portmao, in Portugal.

rezulteo heeft de nieuwe Nokian Wetproof zomer regenband getest

De door rezulteo geteste Nokian Wetproof op het Portimao circuit in Portugal. © Nokian

Een nieuw zomerbanden tijdperk

2018 is een belangrijk jaar voor Nokian waarin de fabrikant 2 nieuwe producten heeft gepresenteerd. De Powerproof en de Wetproof beantwoorden aan nauwgezette marktsegmenten voor klanten met hoge verwachtingen.

De positionering van de Wetproof is duidelijk. Hij richt zich op automobilisten die bij wisselend weer rijden. Hoewel Nokian besloten heeft te communiceren over de veelzijdigheid en de capaciteit om zich aan het weer aan te passen, is dit echter geen all season band. Hij is niet bestemd om het winterweer het hoofd te bieden.

De Nokian Wetproof zomer regenband onthult zijn zijwand

© Nokian

Een nieuwkomer binnen de zomerreeks

De Nokian Wetproof is een veilige en betrouwbare zomerband die speciaal ontworpen werd voor personenauto's in Midden-Europa. Voor optimaal comfort en hoogwaardige veiligheid op natte wegen, is het rolvlak in twee functionele 'Dual Zone Safety' zones verdeeld. Een andere technologie met de naam 'Stability Zone' is erop gericht de stabiliteit en het algemene rijgedrag te verbeteren.

De Nokian Wetproof is een veilige en betrouwbare zomerband die speciaal ontworpen werd voor personenauto's in Midden-Europa. Voor optimaal comfort en hoogwaardige veiligheid op natte wegen, is het rolvlak in twee functionele 'Dual Zone Safety' zones verdeeld. Een andere technologie met de naam 'Stability Zone' is erop gericht de stabiliteit en het algemene rijgedrag te verbeteren.

De Nokian Wetproof zomer regenband onthult zijn zijwand

© Nokian

Wij hebben deze band getest

Daar de keuze van Portugal om een regenband te testen niet echt voor de hand ligt, heeft Nokian een testinstallatie opgesteld om de band te testen bij afwisselende en gevarieerde weersituaties.

De Nokian Wetproof band getest op het circuit in Portugal

© Nokian

Een van de pistes van het Portimao circuit beschikt over een gedeeltelijke besproeiing. Dit maakt het dus mogelijk de band op een met water bedekte ondergrond te testen. Onmisbaar om een band te testen die speciaal ontwikkeld werd om goed bestand te zijn tegen aquaplaning. De test werd uitgevoerd met een BMW 1-serie met achterwielaandrijving. De auto rijdt afwisselend over droge en natte zones om zich te kunnen focussen op specifieke prestaties zoals de stabiliteit, de handling of de grip bij het remmen. De feeling is positief met een groot gevoel van veiligheid en uiterst voorspelbare reacties. De band wordt een concurrent van producten als de RainSport 3 en we wachten vol ongeduld op de resultaten van de eerste vergelijkende testen om te zien of deze Wetproof zijn schijnbare capaciteiten kan waarmaken.

Natte zones om de Nokian Wetproof regenband te testen

© rezulteo

TÜV SÜD heeft zijn gecertificeerde label aan de Nokian Wetproof band toegekend. De door Nokian gevraagde tests bevestigen het onbetwistbare concurrentievermogen van het product voor sommige prestaties.

 

Beschikbaarheid

De maatkeuze omvat 46 producten voor velgdiameters van 14 t/m 20 inch met snelheidsindexen van T (190 km/uur) t/m W (270 km/uur). De Nokian Wetproof zal vanaf de lente 2019 verkrijgbaar zijn.

LEES OOK

Michelin CrossClimate all season: alle bandentesten op een rij

Overweeg je de Michelin CrossClimate all season band te kopen? We hebben een samenvatting van de testresultaten van de populaire vier-seizoensband van Michelin opgesteld om je te helpen bij je bandenkeuze. Bekijk de resultaten van de - door de Europese bladen en instituten uitgevoerde - bandentests op de CrossClimate van Michelin, zoals de ADAC, Auto Bild en Touring Club Suisse.

Door TCS uitgevoerde vergelijkende test van all season banden in zomer- en wintersituaties

De automobielclub Touring Club Suisse heeft een vergelijkende test met all season en zomer- en winterbanden in de bandenmaat 225/40 R18 92Y uitgevoerd.

UHP winterbandentest 2018/2019: 10 door Auto Bild vergeleken banden

Auto Bild heeft 10 UHP winterbanden in de maat 245/45 R18 getest en met elkaar vergeleken. Deze banden zijn bestemd voor high performance sportauto's.

SUV bandentest 2018: Auto Bild vergelijkt 4x4 winterbanden in de maat 235/60 R18

Auto Bild heeft 10 winterbanden voor SUV’s en 4x4’s in de veel verkochte bandenmaat 235/60 R18 getest. Het Duitse blad heeft ze vervolgens onderling met elkaar vergeleken.