Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone Weather Control A005 EVO: grip op elk seizoen

De nieuwe Bridgestone all season band komt in juli uit! Het is de opvolger van de Weather Control A005 en kenmerkt zich door een innovatieve technologie, door het logo 3PMSF gegarandeerde prestaties op sneeuw en nat wegdek en een A score op het Europese bandenlabel. Voor welk soort gebruik en welk type auto is deze all season band bedoeld?

De Bridgestone Weather Control A005 EVO all season band met 3PMSF

Bridgestone Weather Control A005 EVO all season band © Bridgestone

Een band met A score voor remmen op nat wegdek

Als je een all season band koopt, wil je zeker zijn dat hij optimale veiligheid biedt op droog, nat en besneeuwd wegdek. De nieuwe Bridgestone Weather Control A005 EVO voldoet aan deze prestatie-eisen zonder compromis. Hij vervangt zijn voorganger, de Weather Control A005 all season band.

Deze nieuwe band voor personenauto's heeft de hoogste score, of wel een A, behaald op het Europese bandenlabel voor zijn prestaties op nat wegdek en verkreeg een B of een C (naargelang de bandenmaat) voor de rolweerstand.

De Bridgestone Weather Control A005 EVO band is ontworpen voor zowel in als buiten de stad en biedt bij alle weersomstandigheden veilig weggedrag.

All season band voor het rijden op sneeuw

Voor de nieuwe versie van zijn all season band heeft Bridgestone de capaciteiten op sneeuw onder de loep genomen. In het onderzoek naar prestaties, heeft de Japanse fabrikant voor het loopvlak gebruikgemaakt van de NanoPro-tech technologie. Deze bevat een hoog gehalte aan silica in combinatie met een nieuwe compound gericht op een betere verdeling van de silica in het rubber. Daarnaast bieden het loopvlak met een V-profiel en Z-vormige lamellen in combinatie met de nieuwe compound:

  • een uitstekende energie-efficiëntie: (verhoogde levensduur, lagere rolweerstand)
  • verbeterde tractie en grip op sneeuw
  • kortere remafstanden op sneeuw
  • stabiel rijgedrag in bochten

De Bridgestone Weather Control A005 EVO all season band heeft de 3PMSF certificering die we ook op winterbanden kunnen terugvinden. Dit bevestigt de prestaties om over een besneeuwd wegdek te rijden.

Welke bandenmaten zijn beschikbaar?

De Bridgestone Weather Control A005 EVO all season band zal vanaf juli 2020 beschikbaar zijn in 94 maten (van 15 t/m 21 inch). Hij is bestemd voor personenauto’s en op weggebruik gerichte SUV’s. Acht maten van deze band zijn voorzien van de DriveGuard runflat technologie.

LEES OOK

Cooper Discoverer A/T3 Sport 2: met je AWD ongeacht het weer erop uit

Cooper heeft een nieuwe all season band voor AWD’s en SUV’s uitgebracht. Het Amerikaanse merk heeft aan een nieuwe technologie voor het loopvlak gewerkt voor nog meer grip en weerstand. Deze band is ontworpen om zowel bij zomer- als winterweer, op de weg, door de modder, over rotsachtig terrein en noem maar op te rijden.

De keuze van onze experts: de 7 beste zomerbanden van 2020

Is het tijd om je banden te vervangen en kun je geen keuze maken? Onze experts hebben 7 banden geselecteerd waarvan zowel de prestaties als de prijs je vast en zeker weten te overtuigen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is de mooiste autoband?

Wie zegt dat autobanden lelijk zijn? Banden zijn mooie, ronde voorwerpen die het esthetische aspect van auto’s accentueren. Bijpassende, stijlvolle velgen kunnen eveneens een vleugje fantasie aan de look van je auto toevoegen. Nieuwsgierig? Hieronder vind je een greep uit de mooiste banden voor personenauto’s die al op de markt of nog in conceptfase zijn.

De 6 beste runflat banden om nooit meer bang te hoeven zijn voor een lekke band

Welke RFT-band kun je kiezen? De bekende bandenmerken hebben technologieën ontwikkeld die in het geval van een lekke band veiligheid en eenvoud combineren. Een lekke band is vervelend en kan heel gevaarlijk zijn. Als je dit overkomt kun je met een runflat band echter nog een afstand van 80 km afleggen bij een snelheid van maximaal 80 km/uur. Dit geeft je dus de mogelijkheid om naar de dichtstbijzijnde garage te rijden en de band te laten repareren of te vervangen. Maar runflat banden laten monteren is wel prijzig. Hieronder tref je een greep uit de beste runflat banden.