Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Continental EcoContact 6, de nieuwe zomerreferentie van de Duitse fabrikant

Continental kondigt de komst van hun nieuwe EcoContact 6 band voor personenauto’s aan. Net als zijn voorganger wordt deze band gezien als referentie binnen de categorie zomerbanden. Het motto: besparingen boven alles!

De nieuwe Continental EcoContact 6 zomerband werd ontworpen voor veiligheid en besparingen

Continental belooft een op veiligheid en besparingen gerichte zomerband. © Continental

High-tech zomerband 

Continental onthult de nieuwe generatie van zijn EcoContact band. De nieuwe Continental EcoContact 6 zomerband is een concentraat van technologie met een aanzienlijke verbetering van de duurzaamheid, de rolweerstand, de handling en verkorte remafstanden op droge en natte wegen.

Duurzamer en efficiënter

Vergeleken met zijn voorganger - de ContiEcoContact 5 - is de nieuwe Continental band 20% duurzamer en ligt de rolweerstand 15% lager. De ingenieurs van de Duitse fabrikant hebben zich hoofdzakelijk gericht op de rubbercompound om dit resultaat te bereiken. De silica compound met de naam ‘GreenChili 2.0’ werd herzien om de chemische bestanddelen evenwichtiger over de band te verdelen. Dit heeft geleid tot sterke verbindingen tussen de polymeren wat de vervorming van de band voorkomt en de rolweerstand verlaagt. Er werden extra additieven toegevoegd zodat de band zich beter aan de weg kan aanpassen. Het resultaat: een verbeterde overdracht van de remkracht en een verhoging van de levensduur.

Het rolvlakontwerp is afhankelijk van de bandenmaat. Het midden van het loopvlak telt naargelang de breedte van de band dan ook 3, 4 of 5 langsgroeven. Deze ‘op-maat’ oplossing maakt het de Continental EcoContact 6 mogelijk goede grip en nauwkeurige handling op natte wegen te bieden. De verhouding tussen het aantal langs- en dwarsgroeven optimaliseert de waterafvoer onder de band voor een verhoogde weerstand tegen aquaplaning. De lamellen met schuine randen bieden eveneens meer grip op natte wegen. Ze verbeteren tevens de waterafvoer.

Voor de prestaties op droge wegen heeft het ontwikkelteam van Continental zich vooral door de racesport laten inspireren. De asymmetrische structuur van de band en de afgeronde hoeken zorgen voor hogere stuurprecisie en meer grip op dit oppervlak.

Verkoop Continental EcoContact 6 band

De Continental EcoContact 6 zomerband zal vanaf maart 2019 verkrijgbaar zijn in 112 maten voor velgdiameters van 13 tot 22 inch en bandbreedtes van 145 tot 315 millimeter. De Duitse fabrikant heeft aangekondigd dat 12 automerken deze band reeds gehomologeerd hebben voor de in Europa verkochte modellen.

Vergelijk de prijzen voor de Continental EcoContact 6 zomerband

LEES OOK

Goodyear vernieuwt de UltraGrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft een vernieuwing van zijn UltraGrip winterbandenreeks aangekondigd. 3 nieuwe banden worden dit jaar op de markt gebracht.

Bridgestone Blizzak Ice: de band voor extreem strenge winters

De Japanse fabrikant Bridgestone onthult zijn nieuwe winterband voor Noord-Europees winterweer: de Blizzak Ice.

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.