Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Continental lanceert zijn nieuwe WinterContact TS 870 winterband

De nieuwe Continental WinterContact TS 870 winterband komt uit in de herfst van dit jaar en belooft verbeterde resultaten vergeleken met de TS 860. Dit is uiteraard goed nieuws voor eigenaren van compacte auto’s en auto’s uit het middensegment zoals de Golf, de BMW 1 Serie en de Citroën C4. Grip op sneeuw, korte remweg; levensduur en rijcomfort: zal hij tijdens het volgende testseizoen bij de beste winterbanden horen?

De Continental WinterContact TS 870 winterband biedt uitmuntende grip op sneeuw

Zal de WinterContact TS 870 winterband, net als de TS 860, de komende onafhankelijke tests op zijn naam schrijven? © Continental

De Continental WinterContact TS 870: is deze winterband beter dan de TS 860?

De Continental WinterContact TS 860 winterband, die reeds zijn sporen verdiend heeft, krijgt nu eindelijk een opvolger. Hij kwam vaak als beste winterband uit de bus tijdens vergelijkende tests voor het rijden op sneeuw.

Zijn opvolger, de Continental WinterContact TS 870 winterband, schijnt nog betere prestaties te bieden.

De ingenieurs van het Duitse bandenmerk hebben de diverse delen van de band onder de loep genomen en zich hierbij gebaseerd op de binnen de bandensector beschikbare high-tech.

Zo heeft het loopvlak bijvoorbeeld 10% meer reliëf ten opzichte van de WinterContact TS 860

  • blokken met talloze randen en 3D lamellen: het profiel van het loopvlak zorgt voor een goede verspreiding van modder en gesmolten sneeuw voor optimale grip op beijzelde en besneeuwde wegen. 
  • de grip in rechte lijnen en bochten werd eveneens verbeterd, hoofdzakelijk voor het rijden op sneeuw.
  • het nieuwe ontwerp van het loopvlak met een middengroef vereenvoudigt de snelle zijwaartse afvoer van water. Dit beperkt het risico op aquaplaning. 

Continental heeft de specifieke Cool Chili™ rubbercompound voor het loopvlak verbeterd. Deze werd reeds gebruikt op het voorgaande model winterbanden:

  • verhoogde grip en kortere remweg op nat wegdek. Vergeleken met de TS 860 is de remafstand met 5% verkort op beijzelde wegen.
  • de polymeren compound verbetert tevens het wegcontact van de band, vermindert het schuren, verhoogt het kilometerrendement met 7% voor een verlengde levensduur en zorgt voor een lagere rolweerstand.

De nieuwe WinterContact TS 870 winterband scoort een C voor de energie-efficiëntie en een B voor grip op nat wegdek op het Europese Bandenlabel. Hij heeft een gemeten geluidsniveau van slechts 70 dB. De WinterContact TS 870 behoort tot de stilste banden van de markt. 

De Continental WinterContact TS 870: het nieuwe loopvlak van de band

© Continental

Breed aanbod bandenmaten voor de WinterContact TS 870 

De Continental WinterContact TS 870 winterband zal vanaf de herfst 2020 beschikbaar zijn in 19 maten voor velgdiameters van 14 t/m 17 inch. Volgens de experts van Continental zijn de bandenmaten 185/65 R 15 T195/65 R 15 T en 205/55 R 16 H op het moment de meest gebruikte maten door automobilisten in West- en Midden-Europa (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen…). In deze landen met strenge winters is het om veiligheidsredenen belangrijk voor winterbanden te kiezen.

Deze maten winterbanden worden over het algemeen gemonteerd onder compacte en stadsauto’s evenals auto’s uit het middensegment:

De Continental WinterContact TS 870 winterband voor het rijden op sneeuw

© Continental

LEES OOK

Cooper onthult de Discoverer AT3 LT en XLT banden voor 4WD en pick-ups

Het merk Cooper Tires voegt twee nieuwe 4WD zomerbanden aan zijn assortiment toe: de Discoverer AT3 LT en de Discoverer AT3 XLT. De twee banden worden weldra op de Europese markt gebracht en hebben reeds hun sporen verdiend in de USA. Ze hebben het 3PMSF label voor off-road gebruik, zelfs op sneeuw en modder.

Yokohama bereidt de komende winter voor met de iceGuard iG53 winterband

De Yokohama iceGuard iG53, de nieuwe winterband voor een groot aantal modellen personenauto’s (compacte auto’s, sedans, SUV’s) zal vanaf de herfst te koop zijn. Hij dekt een groot aantal bandenmaten. Een band voor op sneeuw en ijs die garant staat voor zowel optimale rijsensaties als veiligheid.

Nokian Snowproof P: een winterband die blijft plakken

Het bandenmerk Nokian heeft nu al de lancering van zijn nieuwe, voor landen in Midden-Europa bestemde UHP winterband bekend gemaakt: de Snowproof P. Nokian belooft hoogwaardige prestaties wat betreft wegligging en grip op winterwegen zodat personenauto’s volledig veilig de weg op kunnen.

De Yokohama GEOLANDAR CV G058: een M+S zomerband voor SUV’s en pick-ups

Yokohama onthult nog meer weldra verkrijgbare nieuwe banden. Dit keer is het de beurt aan de GEOLANDAR CV G058. Deze M+S band voor SUV’s en pick-ups is ontworpen om op veilige wijze lange trajecten af te leggen en brandstof uit te sparen.