Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Continental rust de elektrische SUV’s voor het Extreme E uit met off-road banden op maat

Twee nieuwe types Continental banden, ontworpen voor het Extreme E kampioenschap voor elektrische SUV’s, deden hun intrede op het Goodwood festival of speed. Deze zomer- en winterbanden werden aan het publiek getoond onder de elektrische SUV Odyssey 21 waarmee ze de meest extreme rijsituaties het hoofd moeten gaan bieden.

Continental banden SUV Extreme E

© Continental

Ontworpen voor uiterst ruige terreinen 

Continental is een bij de oprichting van het nieuwe Extreme E kampioenschap voor elektrische SUV’s betrokken partner. Dit event zal in 2021 van start gaan. Alle deelnemende teams zullen bepaalde opgelegde technische elementen moeten gebruiken, waaronder de door de Duitse fabrikant ontwikkelde banden. Het eerste voertuig dat gebruikt zal worden tijdens deze serie off-road races werd onthuld tijdens het Goodwood festival for speed in Engeland en kreeg de naam Odyssey 21. 

“De Extreme E SUV Odyssey 21 heeft geen gelijke binnen de autosport. De speerpunttechnologie en het ontwerp van de door Continental ontwikkelde banden, maakten het mogelijk een voertuig te creëren met hoogwaardige prestaties in de meeste moeilijk begaanbare en gevarieerde omgevingen overal ter wereld. Of het nu het noordpoolgebied, de Himalaya, het Amazone gebied, de Sahara of de eilanden in de Indische Oceaan betreft, dit voertuig zet de capaciteiten van elektrische all terrain wagens in de spotlights bij zowel liefhebbers van autosport als consumenten met een milieubewuste levensstijl die voor een elektrische SUV kiezen”, aldus Alejandro Agag, oprichter en CEO van de Formula E.

Om deze uitzonderlijke auto uit te rusten, biedt Continental hoogwaardige banden aan met hoogwaardige grip bij zowel het optrekken als het remmen, evenals nauwkeurige stuurreacties bij zelfs de meest moeilijke handelingen. “De Banden zijn perfect afgestemd op de elektrische SUV’s van deze serie races om verbeterde controle en verhoogde veiligheid te verkrijgen...” bevestigt Tansu Isik, marketing directeur EMEA bij Continental.

LEES OOK

Cooper Discoverer A/T3 Sport 2: met je AWD ongeacht het weer erop uit

Cooper heeft een nieuwe all season band voor AWD’s en SUV’s uitgebracht. Het Amerikaanse merk heeft aan een nieuwe technologie voor het loopvlak gewerkt voor nog meer grip en weerstand. Deze band is ontworpen om zowel bij zomer- als winterweer, op de weg, door de modder, over rotsachtig terrein en noem maar op te rijden.

De keuze van onze experts: de 7 beste zomerbanden van 2020

Is het tijd om je banden te vervangen en kun je geen keuze maken? Onze experts hebben 7 banden geselecteerd waarvan zowel de prestaties als de prijs je vast en zeker weten te overtuigen.

Bridgestone Weather Control A005 EVO: grip op elk seizoen

De nieuwe Bridgestone all season band komt in juli uit! Het is de opvolger van de Weather Control A005 en kenmerkt zich door een innovatieve technologie, door het logo 3PMSF gegarandeerde prestaties op sneeuw en nat wegdek en een A score op het Europese bandenlabel. Voor welk soort gebruik en welk type auto is deze all season band bedoeld?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is de mooiste autoband?

Wie zegt dat autobanden lelijk zijn? Banden zijn mooie, ronde voorwerpen die het esthetische aspect van auto’s accentueren. Bijpassende, stijlvolle velgen kunnen eveneens een vleugje fantasie aan de look van je auto toevoegen. Nieuwsgierig? Hieronder vind je een greep uit de mooiste banden voor personenauto’s die al op de markt of nog in conceptfase zijn.