Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Continental rust de elektrische SUV’s voor het Extreme E uit met off-road banden op maat

Twee nieuwe types Continental banden, ontworpen voor het Extreme E kampioenschap voor elektrische SUV’s, deden hun intrede op het Goodwood festival of speed. Deze zomer- en winterbanden werden aan het publiek getoond onder de elektrische SUV Odyssey 21 waarmee ze de meest extreme rijsituaties het hoofd moeten gaan bieden.

Continental banden SUV Extreme E

© Continental

Ontworpen voor uiterst ruige terreinen 

Continental is een bij de oprichting van het nieuwe Extreme E kampioenschap voor elektrische SUV’s betrokken partner. Dit event zal in 2021 van start gaan. Alle deelnemende teams zullen bepaalde opgelegde technische elementen moeten gebruiken, waaronder de door de Duitse fabrikant ontwikkelde banden. Het eerste voertuig dat gebruikt zal worden tijdens deze serie off-road races werd onthuld tijdens het Goodwood festival for speed in Engeland en kreeg de naam Odyssey 21. 

“De Extreme E SUV Odyssey 21 heeft geen gelijke binnen de autosport. De speerpunttechnologie en het ontwerp van de door Continental ontwikkelde banden, maakten het mogelijk een voertuig te creëren met hoogwaardige prestaties in de meeste moeilijk begaanbare en gevarieerde omgevingen overal ter wereld. Of het nu het noordpoolgebied, de Himalaya, het Amazone gebied, de Sahara of de eilanden in de Indische Oceaan betreft, dit voertuig zet de capaciteiten van elektrische all terrain wagens in de spotlights bij zowel liefhebbers van autosport als consumenten met een milieubewuste levensstijl die voor een elektrische SUV kiezen”, aldus Alejandro Agag, oprichter en CEO van de Formula E.

Om deze uitzonderlijke auto uit te rusten, biedt Continental hoogwaardige banden aan met hoogwaardige grip bij zowel het optrekken als het remmen, evenals nauwkeurige stuurreacties bij zelfs de meest moeilijke handelingen. “De Banden zijn perfect afgestemd op de elektrische SUV’s van deze serie races om verbeterde controle en verhoogde veiligheid te verkrijgen...” bevestigt Tansu Isik, marketing directeur EMEA bij Continental.

LEES OOK

Nokian onthult de SUV versie van zijn nieuwe Powerproof en Wetproof banden

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft de SUV versie van de Powerproof en Wetproof zomerbanden onthuld. Deze banden zijn aangepast aan zwaardere wagens en bieden bestuurders van sportieve bedrijfswagens en Crossovers veiligheid en prestaties.

Top 7 van de beste zomerbanden 2019/2020: de selectie van onze experts

Vraag je je af welke banden te kopen? Onze selectie zomerbanden voor 2019 helpt je, ongeacht je budget of je vereisten, een door onze technische experts goedgekeurde band te vinden.

Tips en adviezen van Nokian om je camper met geschikte banden uit te rusten

Met 457.000 geregistreerde campers en motorhomes in Frankrijk dit jaar, vormen deze voertuigen tegenwoordig een serieus alternatief voor hotels, vakantieclubs en overige. Om optimaal van een onbezorgde reis te genieten, is het volgens Nokian essentieel om de juiste banden te kiezen.

Goodyear vernieuwt de UltraGrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft een vernieuwing van zijn UltraGrip winterbandenreeks aangekondigd. 3 nieuwe banden worden dit jaar op de markt gebracht.