Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

Cooper Discoverer A/T3 Sport 2: met je AWD ongeacht het weer erop uit

Cooper heeft een nieuwe all season band voor AWD’s en SUV’s uitgebracht. Het Amerikaanse merk heeft aan een nieuwe technologie voor het loopvlak gewerkt voor nog meer grip en weerstand. Deze band is ontworpen om zowel bij zomer- als winterweer, op de weg, door de modder, over rotsachtig terrein en noem maar op te rijden.

De Cooper Discoverer A/T3 Sport 2, een AWD en SUV all season band

Cooper brengt een nieuwe all season band voor AWD’s en SUV’s uit © Cooper Tire

Een all season band voor AWD’s en SUV’s

De Cooper Discoverer A/T3 Sport 2 heeft heel wat verrassingen voor je in petto! De nieuwe all season band van het Amerikaanse merk belooft prestaties bij alle weersomstandigheden: regen, sneeuw, ijzel, hitte, e.d.. De 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) en M+S (Mud and Snow) logo’s bevestigen dat de Discoverer A/T3 Sport 2 bij winterweer – sneeuw, modder en ijs – de weg op kan.

De nieuwe Discoverer A/T3 Sport 2 all season band doet dankzij zijn all terrain en off-road capaciteiten denken aan de Cooper Discoverer STT Pro. Hij is, net als deze laatstgenoemde, bestemd voor AWD’s en SUV’s voor zowel off-road als normaal weggebruik.

Verbeterde grip en duurzaamheid

Cooper heeft de samenstelling van het loopvlak opnieuw onder de loep genomen om de capaciteiten van deze all terrain en all season band naar een hoger plan te tillen. De fabrikant heeft een testprogramma uitgevoerd in het MIRA Technology Park in het Verenigd Koninkrijk en in zijn eigen testcenter in Texas in de Verenigde Staten om een ultra geavanceerd product op de markt te brengen:

  • 3% meer grip op nat wegdek vergeleken met de eerste generatie Cooper Discoverer A/T3 Sport
  • Een “C” score voor het remmen op nat wegdek op het Europese bandenlabel.
  • Een weerstand van het loopvlak tegen kerven en scheuren van het rubber waar AWD’s die off-road rijden over rotsachtige bodems aan blootgesteld worden. 
  • Bescherming van de flanken tegen het ozoneffect en door UV-stralen veroorzaakte veroudering. Zelfs de witte belettering op de flanken is beschermd tegen verkleuring.

“Wij zijn heel tevreden de A/T3 Sport 2 aan ons assortiment toe te kunnen voegen. Hoewel we al een breed aanbod AWD en SUV-banden hebben voor talloze toepassingen, is het van belang dat we ook op het all terrain segment vooruitgang boeken. We zijn ervan overtuigd dat we met de A/T3 Sport 2™, een belangrijke stap vooruit hebben gemaakt.” verklaart Michiel Kramer, directeur verkoop en marketing bij Cooper Tire Europe.

LEES OOK

Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect: de geconnecteerde semi slick band

Twee jaar na het uitbrengen van de geconnecteerde Track Connect app, onthult Michelin zijn nieuwe semi slick band die 100% compatibel is met deze high performance technologie: de Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect.

Pirelli richt zich op veiligheid met zijn nieuwe Cinturato P7 band

Het bandenmerk Pirelli brengt deze zomer zijn nieuwe Cinturato P7 uit. De high tech tilt het prestatieniveau naar een hoger plan voor verhoogde grip. Een band die zich richt op veiligheid, zich aan alle bestuurders aanpast en, dankzij een lichter gewicht, tevens een verbeterde energie-efficiëntie biedt. Deze band laat een frisse bries over de bandenmarkt waaien.

Bied deze winter elke weg het hoofd met de Firestone Winterhawk 4

Met de Winterhawk 4 lanceert Firestone zijn nieuwe generatie winterbanden gebaseerd op ervaringen van automobilisten. Dit levert een band op met verbeterde grip en een B voor het remmen op nat wegdek op het Europese bandenlabel, en niet te vergeten een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Hankook Dynapro AT2 band: geruisloos rijden in een AWD

De spiksplinternieuwe Hankook Dynapro AT2 AWD-band is ontworpen voor alle soorten wegen en biedt met zijn beperkte rolgeluid een verhoogd rijcomfort. De veelzijdigheid houdt daar niet op: het is een all season band die zelfs bestand is tegen echt winterweer wat blijkt uit de 3PMSF markering op de flank. Je kunt zo het hele jaar veilig de weg op!