Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

De keuze van onze experts: de 7 beste zomerbanden van 2020

Is het tijd om je banden te vervangen en kun je geen keuze maken? Onze experts hebben 7 banden geselecteerd waarvan zowel de prestaties als de prijs je vast en zeker weten te overtuigen.

Beste zomerbanden om je te helpen bij het aanschaffen van nieuwe autobanden

Nieuwe zomerbanden nodig? We helpen je bij je keuze! © istockphoto.com/MarkD800 

Voor sommige is het kiezen van de juiste band een ware hoofdbreker. Door de uiteenlopende merkenmaten en modellen zien we soms door de bomen het bos niet meer. Onze experts bieden je hierbij een selectie van banden die geschikt zijn voor een groot aantal auto’s. Deze banden zijn bestemd voor doorsnee personenauto’s (dus niet voor sportauto’s) en voor een standaard gebruik op de weg of in de stad. Ze werden geselecteerd op het evenwicht tussen prestaties, beoogd gebruik en prijs.

Onze selectie houdt met name rekening met de beschikbaarheid in de meest gangbare maten. De volgorde is louter alfabetisch en is niet gebaseerd op een indeling naar prestaties.

Welke zomerband voor mijn auto? De Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005

© rezulteo

De Bridgestone Turanza T005 zomerband is dankzij zijn jarenlange succes een absolute referentie. Hij biedt nog altijd prima prestaties dankzij de regelmatige door de Japanse fabrikant doorgevoerde verbeteringen. De band komt hierdoor dikwijls prima uit de bus bij onafhankelijke bandentests. Net als in deze test van Auto Zeitung.

Welke zomerband voor mijn auto? De Continental Premium Contact 6

Continental Premiumcontact 6

© rezulteo

Dankzij zijn positionering als betaalbare premium band is de Premium Contact 6 een veilige keuze. Het dynamische rijgedrag wordt aangevuld door aantrekkelijke economische aspecten: duurzaamheid, laag brandstofverbruik, en prijs. Hij kreeg tijdens de laatste bandentest van AutoWeek overigens de titel van “zuinigste band” toegekend.

Welke zomerband voor mijn auto? De Goodyear EfficientGrip Performance 2

De Goodyear EfficientGrip Performance 2 zomerband

© Goodyear

Hoewel de nieuwe Goodyear band pas sinds enkele maanden beschikbaar is, heeft hij zich dankzij de beloofde prestaties al opgewerkt tot een must. Volgens de fabrikant overtreft hij zijn voorganger die talloze keren bekroond werd als band met de langste levensduur die op de markt beschikbaar is, iets wat het onafhankelijke Duitse instituut TÜV SÜD eveneens bevestigt.

Welke zomerband voor mijn auto? De Hankook Ventus Prime3 K125

De Hankook Ventus Prime3 K125 band is een outsider. Hij heeft niet het beste prestatieniveau maar biedt een interessant compromis tegen een uiterst aantrekkelijke prijs. Zijn troef? Het remmen op droog wegdek en een interessante prijs-kwaliteitverhouding.

Welke zomerband voor mijn auto? De Michelin Primacy 4

Michelin Primacy 4

© rezulteo

De nieuwste generatie Michelin Primacy 4 maakt gebruik van hoogwaardige technologieën om in talloze omstandigheden veiligheid en duurzaamheid te garanderen. Er hangt een prijskaartje aan deze band van het merk uit Clermont-Ferrand, maar daar staat dan wel ongeëvenaard rijgedrag tegenover.

Welke zomerband voor mijn auto? De Nokian WetProof

Nokian Wetproof

© rezulteo

Het in winterbanden gespecialiseerde Finse merk Nokian toont elk jaar weer aan dat het ook zijn plaats heeft op de zomerbandenmarkt. We hebben de Wetproof getest bij de lancering en onze goede indrukken werden bevestigd door diverse onafhankelijke tests. 

Welke zomerband voor mijn auto? De Pirelli Cinturato P7 Blue

De meest sportieve band van deze selectie, de Pirelli Cinturato P7 Blue, kan bogen op de autorace-expertise van de Italiaanse fabrikant. Ondanks dat hij al lang op de markt is, biedt de Pirelli band nog steeds sportief en dynamisch rijgedrag.

LEES OOK

Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect: de geconnecteerde semi slick band

Twee jaar na het uitbrengen van de geconnecteerde Track Connect app, onthult Michelin zijn nieuwe semi slick band die 100% compatibel is met deze high performance technologie: de Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect.

Pirelli richt zich op veiligheid met zijn nieuwe Cinturato P7 band

Het bandenmerk Pirelli brengt deze zomer zijn nieuwe Cinturato P7 uit. De high tech tilt het prestatieniveau naar een hoger plan voor verhoogde grip. Een band die zich richt op veiligheid, zich aan alle bestuurders aanpast en, dankzij een lichter gewicht, tevens een verbeterde energie-efficiëntie biedt. Deze band laat een frisse bries over de bandenmarkt waaien.

Bied deze winter elke weg het hoofd met de Firestone Winterhawk 4

Met de Winterhawk 4 lanceert Firestone zijn nieuwe generatie winterbanden gebaseerd op ervaringen van automobilisten. Dit levert een band op met verbeterde grip en een B voor het remmen op nat wegdek op het Europese bandenlabel, en niet te vergeten een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Hankook Dynapro AT2 band: geruisloos rijden in een AWD

De spiksplinternieuwe Hankook Dynapro AT2 AWD-band is ontworpen voor alle soorten wegen en biedt met zijn beperkte rolgeluid een verhoogd rijcomfort. De veelzijdigheid houdt daar niet op: het is een all season band die zelfs bestand is tegen echt winterweer wat blijkt uit de 3PMSF markering op de flank. Je kunt zo het hele jaar veilig de weg op!