Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De nieuwe Bridgestone Blizzak LM005 winterband: veiligheid voor iedereen in de winter

De Japanse fabrikant Bridgestone onthult zijn nieuwe Blizzak LM005 winterband. De band is uitgebracht met de komende winter in het vooruitzicht en zal de maten van een groot aantal personenauto’s en SUV’s dekken.

Profiel van de Bridgestone Blizzak LM005 winterband

De nieuwe Bridgestone Blizzak LM005 winterband scoort goed qua bandenlabel én tijdens bandentesten. © Bridgestone

Een autoband voor Europese winters

Na vorig jaar hun Turanza T005 zomerband te hebben onthuld, brengt Bridgestone in 2019 hun nieuwe generatie winterband, de Blizzak LM005, uit. Net als voor hun zomerband, heeft de Japanse fabrikant zich geconcentreerd op de verwachtingen van de Europese consumenten voorafgaand aan de ontwerpfase van de vervanger van de Blizzak LM001. 20.000 Europese automobilisten hebben antwoord gegeven op de vraag waar voor hun de exacte prioriteiten liggen wat betreft winterbanden. Het resultaat: automobilisten streven naar een evenwicht tussen veiligheid en controle over het stuur ongeacht het winterweer en hoofdzakelijk bij sneeuw en ijzel.

Een auto uitgerust met Bridgestone Blizzak LM005 winterbanden op sneeuw

© Bridgestone

Nieuwe technologieën ten dienste van veiligheid

Voor de nieuwe Bridgestone Blizzak LM005 winterband hebben de ingenieurs van het bandenmerk - naast een nieuwe rubbercompound - een geoptimaliseerd rolvlakontwerp uitgewerkt. De “Nano Pro-tech” rubbercompound met een hoog silica gehalte - die reeds gebruikt werd voor de Turanza T005 - biedt een zeer hoog prestatieniveau op natte en besneeuwde wegen. Dankzij deze rubbercompound blijft de Blizzak LM005, zelfs bij lage temperaturen, soepel voor verhoogde tractie en constante prestaties in alle winterse omstandigheden.

Het rolvlak werd volledig herzien voor een optimaal resultaat. De zijlamellen maken het de band mogelijk zich beter in de sneeuw en ijzel “vast te graven” om de stabiliteit en het remmen op deze oppervlakken te verbeteren. De diepe groeven op het profiel zorgen voor een efficiënte waterafvoer en persen de sneeuw onder de band samen voor verhoogde grip op besneeuwde wegen.

Rolvlak nieuwe Bridgestone Blizzak LM005 winterband

© Bridgestone

TÜV SÜD getest en goedgekeurd

Bridgestone heeft zijn nieuwe Blizzak LM005 onderworpen aan onafhankelijke tests om deze winterband te vergelijken met zijn grootste concurrenten. Het Duitse testinstituut TÜV SÜD heeft aangetoond dat hij tot de twee beste banden behoorde voor de tractie en het remmen op sneeuw evenals voor het remmen op ijzel.

De Blizzak LM005 van Bridgestone is de eerste winterband die voor alle bandenmaten een A scoort voor het remmen op natte wegen. Een beoordeling die bevestigd wordt door de test van TÜV SÜD; de band kwam namelijk als beste uit de bus bij de remtests en de tests voor grip in bochten.

Vanaf wanneer is de Bridgestone Blizzak LM005 te koop?

De Bridgestone Blizzak LM005 winterband zal vanaf dit jaar verkrijgbaar zijn in 116 maten voor velgdiameters van 14 t/m 22 inch. Deze worden in 2020 aangevuld met 40 overige maten. 24 populaire maten zijn tevens verkrijgbaar met de DriveGuard Run-Flat technologie die het mogelijk maakt om door te rijden met een lekke band.

Bekijk de video met de presentatie van de Bridgestone Blizzak LM005:

LEES OOK

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.

Nokian WR Snowproof: onbezorgd de weg op in de winter

De Finse fabrikant Nokian Tyres onthult zijn gloednieuwe WR Snowproof winterband die bestand is tegen het winterweer in de bergen. Hij maakt het mogelijk in heel Europa volledig veilig de weg op te gaan ongeacht de winterse weersomstandigheden.

Yokohama GT Special Classic: de moderne technologie voor oldtimers

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft de Japanse fabrikant Yokohama de lancering van zijn oldtimer band op de Europese markt onthuld: de G.T. Special Classic.