Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De nieuwe Kumho Ecowing ES31 zomerband: groen en zuinig

De Zuid-Koreaanse fabrikant Kumho heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe groene zomerband: de Ecowing ES31.

De Kumho Ecowing ES31 is aangepast aan alle types stadsauto. © Kumho

Een zomerband voor compacte en stadsauto's

Volkswagen Polo of Golf, Fiat 500, Peugeot 208, Audi A1 of A2, of de Renault Clio. Kumho  geeft duidelijk weer op welke modellen de Ecowing ES31 zich richt. Deze nieuwe groene en zuinige zomerband werd ontworpen om talloze compacte stadsauto's en zelfs enkele middelgrote gezinsauto's uit te rusten. Een positionering die dus vergelijkbaar is met de Ecowing ES01 KH27. In de lente zal het dan ook deze band vervangen. 

Een hightech compound voor een groen resultaat

Bij banden voor in de stad denken we aan specifiek aangepaste prestaties. Dit stond centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe Kumho band. De 'S-SBR' rubbercompound van de Ecowing ES31 is gemaakt op basis van synthetische rubber en hars met hoge tractie. Het stelt de band in staat energie beter op de grond over te dragen en ook een lagere rolweerstand dan gemiddeld te hebben. Daarnaast verhoogt het gebruik van micro-silica met hoge verspreiding ('HDMS') volgens Kumho de levensduur van de band, vooral op natte wegen.

                                                                         © Kumho

Het asymmetrische profiel en de hoge siping zorgen volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant voor een versterking van de schouderblokken en bijgevolg dus stabiele grip.  De zijwanden zijn daarnaast voorzien van warmte-afvoerders die de algemene prestaties van de band verbeteren. Wat het remmen betreft, voornamelijk op natte wegen, kan de Kumho Ecowing ES31 rekenen op het rolvlak ontwerp. Met vier brede langsgroeven voert het efficiënt het overtollige water af om aquaplaning te voorkomen. De Zuid-Koreaanse fabrikant kondigt een verbetering aan van 2 tot 5 % op vlak van remprestaties (naargelang het weer) en ten opzichte van de voorganger. 

Beschikbaarheid

De Kumho Ecowing ES31 zal in de lente van 2018 verkrijgbaar zijn in 38 maten voor velgdiameters van 14” t/m 17”.

LEES OOK

Uniroyal AllseasonExpert 2: het hele jaar door veiligheid op natte wegen

De Amerikaanse bandenfabrikant Uniroyal presenteert de AllSeasonExpert 2. Een nieuwe all season band die het hele jaar door veiligheid op natte wegen voorop stelt.

Dunlop brengt de SUV versie van de Sport Maxx RT 2 band uit

De bandenfabrikant Dunlop onthult de nieuwe versie van de Sport Maxx RT 2, bestemd voor SUV's.

Nokian WR SUV 4: laat je niet afschrikken door het winterweer!

Na de aankondiging van de nieuwe winterband voor Midden-Europa, onthult Nokian nu ook de prestaties van de WR SUV 4. Deze band is geknipt voor de winter en bestemd voor het SUV segment. De nieuwe Nokian winterband belooft optimale grip in alle omstandigheden.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV: de UHP band voor SUV's

De Amerikaanse fabrikant Goodyear heeft de lancering van de SUV versie van zijn Eagle F1 Asymmetric 3 zomerband aangekondigd. Een model dat het accent legt op remprestaties in alle omstandigheden.