Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Pirelli P Zero Winter, een winterband die op en top sportief is?

Pirelli heeft op de Internationale Autosalon van Genève de nieuwste band van zijn P Zero sportreeks gepresenteerd: de P Zero Winter. Deze werd ontworpen in samenwerking met talloze autofabrikanten.

Zijwand van de nieuwe Pirelli sportband P Zero Winter

Ontdek de nieuwe prestatievolle Pirelli winterband met een ultra sportief karakter: de P Zero Winter. © Pirelli

De P Zero nu ook als winterband

P Zero is sinds jaar en dag een populaire sportreeks en de trots van Pirelli. De P Zero banden worden als OE band (Original Equipement – af-fabriek montage) gebruikt voor talloze luxe auto’s en sportwagens, maar er bestond nog geen winterversie binnen de reeks. Vandaar de presentatie in Genève van de gloednieuwe P Zero Winter die niet alleen hoogwaardige veiligheid bij winterse omstandigheden biedt maar tevens dezelfde prestaties als de zomerversie waarborgt.

Pirelli P Zero Winter gemonteerd in de sneeuw

© Pirelli

De knowhow van de Pirelli P Zero

Pirelli heeft vastgesteld dat autofabrikanten een grote behoefte hebben aan high performance banden die, zelfs bij slechte gripomstandigheden, opgewassen zijn tegen het vermogen van hun voertuigen. De P Zero Winter heeft dan ook hetzelfde ontwikkelingstraject als de klassieke P Zero afgelegd, gebaseerd op een nauwe samenwerking met vermaarde autofabrikanten. Het door Pirelli vastgestelde doel bij de start van dit project was eigenaars van supercars en overige luxe auto’s dezelfde rijsensaties bieden met de P Zero en de P Zero Winter.

Pirelli P Zero Winter sportband tijdens de Autobeurs van Genève

© rezulteo

De Italiaanse fabrikant heeft lang gewerkt aan de compound, het rolvlakontwerp en de diverse technische innovaties om een bevredigend eindresultaat te verkrijgen. De ingenieurs van Pirelli hebben zo een band kunnen ontwikkelen die zich aan de winterse rijomstandigheden kan aanpassen. Volgens het merk biedt de band hoogwaardige veiligheid en handling.

Elke Pirelli P Zero Winter band onderscheidt zich door een specifiek merklogo dat getuigt van de ontwikkeling in samenwerking met de bijbehorende autofabrikanten. Een proces dat in lijn is met de ‘Perfect Fit’ strategie gericht op het aanbieden van banden op maat voor elke auto.

Profiel van de Pirelli P Zero Winter sportband

© Pirelli

Vanaf wanneer wordt de Pirelli P Zero Winter verkocht?

Er zal binnenkort meer informatie verstrekt worden over de verkrijgbaarheid van de Pirelli P Zero Winter. Houd rezulteo in de gaten voor het laatste nieuws over de verkoop van de nieuwe Pirelli winterband of ander bandennieuws, bijvoorbeeld via Facebook of Twitter.

LEES OOK

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.

Nokian WR Snowproof: onbezorgd de weg op in de winter

De Finse fabrikant Nokian Tyres onthult zijn gloednieuwe WR Snowproof winterband die bestand is tegen het winterweer in de bergen. Hij maakt het mogelijk in heel Europa volledig veilig de weg op te gaan ongeacht de winterse weersomstandigheden.

Yokohama GT Special Classic: de moderne technologie voor oldtimers

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft de Japanse fabrikant Yokohama de lancering van zijn oldtimer band op de Europese markt onthuld: de G.T. Special Classic.