Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5: veelzijdigheid zonder performance compromis

Goodyear onthult zijn nieuwe generatie UHP banden. De Eagle F1 Asymmetric 5 zal de uiterst populaire Eagle F1 Asymmetric 3 gaan vervangen. De Amerikaanse bandenfabrikant heeft zichzelf als doel gesteld een zo evenwichtig mogelijke zomerband te ontwikkelen.

De nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 Ultra High Performance band van Goodyear

De nieuwe generatie UHP banden komt eraan met de Eagle F1 Asymmetric 5. © Goodyear

Een evenwichtige UHP band zonder compromissen

Goodyear schakelt over op de hoogste versnelling! De Amerikaanse bandenfabrikant heeft onlangs zijn nieuwe Ultra High Performance band onthuld: de Eagle F1 Asymmetric 5. Deze vervangt de uiterst populaire Eagle F1 Asymmetric 3.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 maakt gebruik van talloze nieuwe technologieën en is dan ook een uiterst evenwichtige zomerband. De Amerikaanse fabrikant kondigt tal van verbeteringen aan. Voorbeelden: het remmen op natte wegen en het rijgedrag op droge wegen, zonder afbreuk te doen aan het comfort.

Rolvlak afdruk van de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

© Goodyear

Goodyear heeft hiertoe een nieuwe rubbercompound ontwikkeld. Deze biedt de nodige capaciteiten voor het rijden bij nat weer zonder compromissen wat betreft het rijgedrag op droge wegen en de duurzaamheid. Dankzij een groter contactvlak tijdens het remmen, heeft de Eagle F1 Asymmetric 5 een met een circuitband vergelijkbare afdruk. De remafstanden op natte wegen zijn volgens het merk 4% korter vergeleken met zijn voorganger.

Goodyear heeft zich tevens gebogen over het verminderen van de trillingen van de band bij zijwaartse krachten. Hierdoor heeft de Eagle F1 Asymmetric 5 een betere wegligging in bochten en biedt hij verhoogde grip op droge wegen. Volgens Goodyear werden ook de stuurreacties van de band verbeterd voor een band met verhoogde ‘respons’.

Nieuwe technologieën voor de nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 UHP band

© Goodyear

 

Verkoop Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

De nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 UHP band zal vanaf februari verkrijgbaar zijn. Van februari tot en met mei 2019 komen er 51 maten op de markt en van juni tot en met december worden er nog eens 10 extra bandenmaten uitgebracht. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric zal dus uiteindelijk verkrijgbaar zijn in 61 maten voor velgdiameters van 17 t/m 22 inch.

Vergelijk met rezulteo de prijzen van de Asymmetric 5 bij Nederlandse bandenverkopers

LEES OOK

Bridgestone Blizzak Ice: de band voor extreem strenge winters

De Japanse fabrikant Bridgestone onthult zijn nieuwe winterband voor Noord-Europees winterweer: de Blizzak Ice.

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.

Nokian WR Snowproof: onbezorgd de weg op in de winter

De Finse fabrikant Nokian Tyres onthult zijn gloednieuwe WR Snowproof winterband die bestand is tegen het winterweer in de bergen. Hij maakt het mogelijk in heel Europa volledig veilig de weg op te gaan ongeacht de winterse weersomstandigheden.