Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5: veelzijdigheid zonder performance compromis

Goodyear onthult zijn nieuwe generatie UHP banden. De Eagle F1 Asymmetric 5 zal de uiterst populaire Eagle F1 Asymmetric 3 gaan vervangen. De Amerikaanse bandenfabrikant heeft zichzelf als doel gesteld een zo evenwichtig mogelijke zomerband te ontwikkelen.

De nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 Ultra High Performance band van Goodyear

De nieuwe generatie UHP banden komt eraan met de Eagle F1 Asymmetric 5. © Goodyear

Een evenwichtige UHP band zonder compromissen

Goodyear schakelt over op de hoogste versnelling! De Amerikaanse bandenfabrikant heeft onlangs zijn nieuwe Ultra High Performance band onthuld: de Eagle F1 Asymmetric 5. Deze vervangt de uiterst populaire Eagle F1 Asymmetric 3.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 maakt gebruik van talloze nieuwe technologieën en is dan ook een uiterst evenwichtige zomerband. De Amerikaanse fabrikant kondigt tal van verbeteringen aan. Voorbeelden: het remmen op natte wegen en het rijgedrag op droge wegen, zonder afbreuk te doen aan het comfort.

Rolvlak afdruk van de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

© Goodyear

Goodyear heeft hiertoe een nieuwe rubbercompound ontwikkeld. Deze biedt de nodige capaciteiten voor het rijden bij nat weer zonder compromissen wat betreft het rijgedrag op droge wegen en de duurzaamheid. Dankzij een groter contactvlak tijdens het remmen, heeft de Eagle F1 Asymmetric 5 een met een circuitband vergelijkbare afdruk. De remafstanden op natte wegen zijn volgens het merk 4% korter vergeleken met zijn voorganger.

Goodyear heeft zich tevens gebogen over het verminderen van de trillingen van de band bij zijwaartse krachten. Hierdoor heeft de Eagle F1 Asymmetric 5 een betere wegligging in bochten en biedt hij verhoogde grip op droge wegen. Volgens Goodyear werden ook de stuurreacties van de band verbeterd voor een band met verhoogde ‘respons’.

Nieuwe technologieën voor de nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 UHP band

© Goodyear

 

Beschikbaarheid

De nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 UHP band zal vanaf februari verkrijgbaar zijn. Van februari tot en met mei 2019 komen er 51 maten op de markt en van juni tot en met december worden er nog eens 10 extra bandenmaten uitgebracht. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric zal dus uiteindelijk verkrijgbaar zijn in 61 maten voor velgdiameters van 17 t/m 22 inch.

LEES OOK

Yokohama Advan Neova AD08RS: de reeks voldoet opnieuw aan de wetgeving

De Japanse bandenfabrikant Yokohama heeft tijdens de Internationale Autosalon van Genève de lancering van zijn Advan Neova AD08RS semi slick band aangekondigd. Deze leeft de nieuwe Europese regelgeving over de rolweerstand na.

Yokohama BluEarth-air EF21: zo licht als een veertje voor een zuiniger gebruik

Yokohama heeft tijdens de Internationale Autobeurs van Genève zijn gloednieuwe en milieuvriendelijke BluEarth-air EF21 gepresenteerd.

De Pirelli P Zero Winter, een winterband die op en top sportief is?

Pirelli heeft op de Internationale Autosalon van Genève de nieuwste band van zijn P Zero sportreeks gepresenteerd: de P Zero Winter. Deze werd ontworpen in samenwerking met talloze autofabrikanten.

Michelin onthult zijn nieuwe Pilot Sport 4 SUV op de Salon van Genève 2019

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft op de Internationale Autosalon van Genève 2019 zijn nieuwste sportband voor SUV’s onthuld: de Pilot Sport 4 SUV.