Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear reCharge Concept: in een handomdraai je banden vervangen met een capsule

Goodyear heeft, zoals elke jaar, een nieuwe conceptband gepresenteerd op de Autosalon van Genève. Voor deze editie van 2020 onthult de Amerikaanse fabrikant een zelfherstellende band die zich, dankzij een specifieke capsule, in een handomdraai aan de rijsituaties kan aanpassen.

Profiel van de Goodyear reCharge-conceptband voor de presentatie op de Autosalon van Genève

Met de Goodyear reCharge conceptband kan het loopvlak van de band worden vervangen door middel van een simpele capsule © Goodyear

Een hernieuwbare conceptband

Na sferische banden, zuurstof producerende banden en banden voor vliegende voertuigen, presenteert Goodyear zijn gloednieuwe luchtloze, hernieuwbare conceptband met de eenvoudige naam Goodyear reCharge.

De luchtloze “concept band” van Goodyear bestaat uit een hernieuwbaar rolvlak ondersteund door een hoge en smalle airless structuur. Het is speciaal afgestemd op elektrische voertuigen. Dit ultrabestendige ontwerp van op spinrag geïnspireerde vezels beperkt het benodigde onderhoud van de banden. Deze duurzame compound is tevens 100% biologisch afbreekbaar. Maar het meest baanbrekend aan deze band is dat het rolvlak vervangen kan worden dankzij zelfherstellend, vloeibaar rubber.

Interne structuur van de luchtloze, op spinnezijde geinspireerde, Goodyear reCharge conceptband

© Goodyear

Specifieke, op de rijsituaties aangepaste capsules

Via deze kleine capsules met een vloeibare rubbercompound kan iedereen zijn band herstellen in plaats van volledig nieuwe banden te kopen zoals we gewoonlijk doen. Een innovatie die het banden vervangen voor iedereen vereenvoudigt.

Deze vermaarde capsules zijn persoonlijk aan te passen en dus uniek voor elke gebruiker. Dankzij de kunstmatige intelligentie kan er een bestuurdersprofiel op maat aangemaakt worden om de rubbercompound af te stellen op het seizoen of de reële gebruiksomstandigheden van de band: snelweg, onverharde paden, besneeuwde wegen of rijden in de woestijn.

En voor een extra persoonlijke touch is Goodyear zelfs van plan om de kleur van het rolvlak in real time te kunnen veranderen. Rood, groen, blauw of roze... dit concept gaat een kleurig toekomst tegemoet!

Met de Goodyear reCharge conceptband capsules kan het loopvlak van de band worden vernieuwd met vloeibaar rubber.

© Goodyear

De presentatievideo van de Goodyear reCharge concept band:

LEES OOK

Cooper onthult de Discoverer AT3 LT en XLT banden voor 4WD en pick-ups

Het merk Cooper Tires voegt twee nieuwe 4WD zomerbanden aan zijn assortiment toe: de Discoverer AT3 LT en de Discoverer AT3 XLT. De twee banden worden weldra op de Europese markt gebracht en hebben reeds hun sporen verdiend in de USA. Ze hebben het 3PMSF label voor off-road gebruik, zelfs op sneeuw en modder.

Yokohama bereidt de komende winter voor met de iceGuard iG53 winterband

De Yokohama iceGuard iG53, de nieuwe winterband voor een groot aantal modellen personenauto’s (compacte auto’s, sedans, SUV’s) zal vanaf de herfst te koop zijn. Hij dekt een groot aantal bandenmaten. Een band voor op sneeuw en ijs die garant staat voor zowel optimale rijsensaties als veiligheid.

Nokian Snowproof P: een winterband die blijft plakken

Het bandenmerk Nokian heeft nu al de lancering van zijn nieuwe, voor landen in Midden-Europa bestemde UHP winterband bekend gemaakt: de Snowproof P. Nokian belooft hoogwaardige prestaties wat betreft wegligging en grip op winterwegen zodat personenauto’s volledig veilig de weg op kunnen.

De Yokohama GEOLANDAR CV G058: een M+S zomerband voor SUV’s en pick-ups

Yokohama onthult nog meer weldra verkrijgbare nieuwe banden. Dit keer is het de beurt aan de GEOLANDAR CV G058. Deze M+S band voor SUV’s en pick-ups is ontworpen om op veilige wijze lange trajecten af te leggen en brandstof uit te sparen.