Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear vernieuwt de UltraGrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft een vernieuwing van zijn UltraGrip winterbandenreeks aangekondigd. 3 nieuwe banden worden dit jaar op de markt gebracht.

Band Goodyear UltraGrip Plus

Goodyear geeft de UltraGrip winterbandenreeks een upgrade met 3 nieuwe banden © Goodyear

Daar waar automobilisten nu volop in de (naderende) vakantiesfeer vertoeven, is Goodyear al volop bezig met de voorbereidingen voor het komend winterseizoen. De Amerikaanse fabrikant brengt in 2019 drie nieuwe UltraGrip winterbanden uit: de UltraGrip Performance+, de Ultragrip 9+ en de UltraGrip Cargo

Goodyear UltraGrip Performance+: krachtige winterbanden

De nieuwe Goodyear UltraGrip Performance+ is een winterband die is bestemd voor krachtige auto’s die banden vereisen met eveneens krachtige winterse eigenschappen. Deze band beschikt over twee nieuwe technologieën; De ‘Traction Protect Technology’ bestaat uit een hars die ervoor zorgt dat de band makkelijker kan vervormen zonder de structuur te beïnvloeden, wat resulteert in betere remprestaties en een verhoogde grip. De ‘Winter Grip Technology’ omvat een nieuwe rubbercompound die leidt tot een betere elasticiteit bij lage temperaturen voor meer grip op een besneeuwd en beijzeld wegdek.

De Goodyear UltraGrip Performance+ winterband is beschikbaar sinds juni 2019 in verschillende bandenmaten. Aanvullende maten worden verwacht vóór juni 2020, waarbij de helft van het aantal bandenmaten uiterlijk leverbaar moet zijn in augustus 2019. 

Pneu Goodyear UltraGrip Plus winterband Mercedes

© Goodyear

Goodyear UltraGrip 9+, voor compacte auto’s in de winter

De Goodyear UltraGrip 9+ winterband is meer geschikt voor stadsauto’s. De ‘Mileage Plus Technology’ beschermt de band tegen schade veroorzaakt door ruwer wegdek bij (extreme) winterse condities. Dit resulteert in betere kilometerprestaties van de banden. Daarnaast beschikt ook deze band over de \Winter Grip-technologie’, waar ook de Goodyear UltraGrip Performance+ mee is uitgerust.

De Goodyear UltraGrip 9+ is beschikbaar sinds juni 2019, waarbij uiterlijk in september 2019 alle bandenmaten moeten zijn uitgebracht.

winterband Goodyear UltraGrip Plus Volkswagen

© Goodyear

Goodyear UltraGrip Cargo, winterse prestaties voor bestelwagens

De eigenaren en/of bestuurders van bedrijfswagens blijven niet achter met de release van de Goodyear UltraGrip Cargo. De diverse verbeteringen aan het rolvlak en de rubbercompound stellen de nieuwe band in staat krachtige remprestaties op sneeuw te bieden, waarbij de levensduur van de band wordt verlengd.

De UltraGrip Cargo is al op de markt gebracht in alle door de fabrikant geleverde bandenmaten.

Kun je niet wachten tot jouw bandenmaat wordt uitgebracht van één van deze nieuwe Goodyear banden? Vergelijk dan nu de prijzen van de populaire eerste generatie van de UltraGrip Performance. 

LEES OOK

Goodyear EfficientGrip Performance 2: de beste band qua duurzaamheid

De duurzaamheid en de remprestaties maken de Goodyear EfficientGrip Performance 2 zomerband tot een veelzijdige en hoge prestaties leverende band. Deze nieuwe generatie zomerband, komt, net als zijn voorganger, als winnaar uit de bus tijdens de tests van TÜV SÜD terwijl hij nog maar net op de markt is.

BFGoodrich Advantage en Advantage SUV: zomerbanden met een persoonlijke touch

De BD Goodrich banden vieren in 2020 hun 150-jarig bestaan! Om dit te vieren, steekt het merk van de Michelin groep zijn hele zomerbanden assortiment in een nieuw jasje. De twee nieuwe banden met de namen BFGoodrich Advantage en Advantage SUV streven ernaar te voldoen aan alle behoeften van de op de markt verkrijgbare modellen auto’s zoals onder andere SUV’s. Hun pluspunten? Betere grip op nat wegdek en aanpasbare zijwanden.

Falken Sincera SN 110: de nieuwe op zuinig rijden gerichte zomerband

Falken presenteert zijn nieuwe Sincera SN 110 zomerband met het Ecorun label. Het bandenmerk Falken heeft de D4-Nano Design technologie ontwikkeld voor verhoogde grip en duurzaamheid en voor een lagere rolweerstand. Een nieuwe band ontworpen om automobilisten zuiniger en groener te laten rijden.

Michelin Agilis 3, de nieuwe zomerband voor lichte bedrijfswagens

Het afgelopen jaar heeft de bandenfabrikant Michelin de Agilis Crossclimate uitgebracht. Het Franse merk timmert hard aan de weg op de markt van banden voor lichte bedrijfswagen en kondigt aan weldra de nieuwe Agilis 3 zomerband te lanceren.