1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronHankook
  4. chevronKinergy 4S2 H750
Kinergy 4S2 H750
Hankook

Autoband Hankook Kinergy 4S2 H750

All-season
  • Voor alle seizoenen geschikte autoband.
  • Stabiele wegligging.
  • Grip op droge, natte of besneeuwde wegen.
Kinergy 4S2 H750
Hankook

Autoband Hankook Kinergy 4S2 H750

All-season
  • Voor alle seizoenen geschikte autoband.
  • Stabiele wegligging.
  • Grip op droge, natte of besneeuwde wegen.
Standaard
73
rezulteoSCORE
73
rezulteoSCORE
Standaard
  • Voor alle seizoenen geschikte autoband.
  • Stabiele wegligging.
  • Grip op droge, natte of besneeuwde wegen.
Lees meer
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden Hankook
chevron

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
7.1 / 10
Remmen op nat wegdek
8 / 10
Grip op nat wegdek
8.8 / 10
Aquaplaning
8.5 / 10

Besparing

Duurzaamheid
5.6 / 10
Brandstofbesparing
6.3 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
7.8 / 10
Wegligging
9.2 / 10
Rolgeluid
6.6 / 10

Sneeuw

Remmen op sneeuw
8.8 / 10
Optrekken op sneeuw
8.3 / 10

Eigenschappen

merk
Hankook
model
Kinergy 4S2 H750
gehomologeerd
N/A
soort auto
Auto
Rijstijl
High Performance
Seizoen
All-season
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
ja
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
ja
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

Dankzij het directionele profiel stelt de Hankook Kinergy 4S² all season band automobilisten in staat om, ongeacht het weer, veilig de weg op te gaan zonder de banden te hoeven wisselen.

Rijgedrag. Het rolvlak van de Kinergy AS² is verstijfd met massieve en in het midden onderling verbonden rubberblokken voor stabiel rijgedrag in rechte lijnen en bochten. Het water en de gesmolten sneeuw worden snel afgevoerd via de brede V-groeven voor verhoogde grip. De compound op basis van silica en specifieke polymeren verhoogt de grip op natte wegen.

Winter. De soepele rubbercompound zorgt voor talloze contactpunten bij temperaturen onder nul. De 3D lamellen in het midden van het profiel bieden veilig rijgedrag op besneeuwde wegen. De 3PMSF markering is het bewijs van de prestaties op sneeuw.

HANKOOK KINERGY 4S2: ALL SEASON EXPERTISE

Met de Kinergy 4S2 wil Hankook een band leveren voor automobilisten die niet per se om de zes maanden hun banden willen wisselen en die ongeacht het weer de weg op gaan. “Dit heeft geleid tot een nieuw product met evenwichtige prestaties dankzij het rolvlakontwerp en een innovatief rubbercompound”, zegt Klaus Krause, directeur van het Europese Ontwikkelingscentrum van Hankook te Hannover.

Technologische vernieuwing

De Hankook Kinergy 4S2 kenmerkt zich door een directioneel profiel. Een première voor een all season band van Hankook. Dit profiel zorgt voor optimale prestaties op natte wegen. Het rolvlak met blokken in V-vorm biedt stabiliteit tijdens het rijden alsook uitstekende capaciteiten op sneeuw. De twee groeven rondom het rolvlak voeren het water snel af om aquaplaning te voorkomen.

De prestaties worden ondersteund door de structuur van de blokken en de verdeling ervan over het rolvlak. Dit garandeert een korte remweg op droog wegdek en bij hoge temperaturen. De schouders bieden de vereiste afdruk om een hoog prestatieniveau op droge wegen te behouden. De zigzaggroeven tussen de blokken van de Kinergy 4S2 maken de band stiller ten opzichte van zijn voorganger.

De 3D-lamellen op het midden van het rolvlak vergroten het contactvlak en zorgen voor optimale grip op sneeuw. De overige 3D-lamellen in golfvorm garanderen een korte remweg in de winter. Ze beperken daarnaast de slijtage van de groeven bij zware lasten bij hoge temperaturen.

De nieuwe autoband kenmerkt zich ook door een nieuwe rubbercompound. Deze is gebaseerd op natuurlijke en synthetische bestanddelen en zorgt voor uitmuntende prestaties op droge wegen. De mix van polymeren en silica met hoge dichtheid geeft de autoband hoogwaardige grip. De Kinergy 4S2 is ook duurzamer dankzij deze bestanddelen die langer soepel blijven en de rolweerstand terugdringen. De verhoogde schuurweerstand draagt eveneens bij aan de verlengde levensduur. De rubbercompound ontwikkeld door de ingenieurs van Hankook is daarnaast ook uiterst stijf. Dat is belangrijk voor een goede grip en precies stuurgedrag, ongeacht de temperatuur.

De autoband kreeg het 3PMSF logo (sneeuwvloksymbool) toegekend, een symbool dat de wintercapaciteiten van de band garandeert. De Hankook Kinergy 4S2 is daarnaast ook uitgerust met verschillende slijtindicatoren. De “WTWI” (slijtindicator van het winterrubber) wordt met regelmatige tussenruimtes goed zichtbaar aangeduid in de groeven en geeft aan of de band nog gebruikt kan worden in de winter.

Beschikbaarheid

De Hankook Kinergy 4S2 is verkrijgbaar in 60 maten voor velgdiameters van 14 t/m 20 inch.

LandBronDatumNummer
  • DEAUTO BILD ALLRAD12/2019N/A
  • DEACE09/2019N/A
  • DEAUTO BILD201940
  • DEAUTO BILD ALLRAD12/2020N/A
  • GBAUTOEXPRESS11/2021N/A
  • GBAUTOEXPRESS11/2022N/A
  • GBTYREREVIEWS09/2022N/A
  • FRAUTO PLUS05/2023N/A
  • GBAUTOEXPRESS09/2023N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info