Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Hankook vernieuwt zijn UHP banden reeks met het uitbrengen van de Ventus S1 evo 3

Hankook presenteert zijn nieuwe UHP band voor personenauto's en SUV's. De Ventus S1 evo 3 streeft ernaar een referentie op de markt te worden.

Nieuwe UHP band: Hankook Ventus S1 evo 3

Hankook heeft de Ventus S1 evo 3 onthuld, zijn nieuwe UHP band voor personenauto's 'en SUV's. © Hankook

De UHP in een nieuw jasje

Met het lanceren van de Ventus S1 evo 3, wil Hankook vanaf het begin van 2019 zijn vermaarde UHP reeks nieuw leven inblazen. Voor deze derde generatie banden heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant zich op de veiligheid gericht zonder de duurzaamheid en het brandstofverbruik over het hoofd te zien.

Nieuwe UHP band: zijwand van de Ventus S1 evo 3

© Hankook

Een binnen het autoracen ontwikkelde technologie

Hankook heeft zijn nieuwe UHP band getest en verbeterd in zijn Europese testcentrum te Hannover in Duitsland. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft zich gebaseerd op de binnen de autosport en voornamelijk het DTM (Duits toerwagen kampioenschap) opgedane ervaring.

Hankook heeft een nieuwe rubbercompound ontwikkeld voor zijn Ventus S1 evo 3. Door een hoog gehalte hars biedt het uitmuntende resultaten op droge en natte wegen. Dit verhoogt de grip van de band bij sterk uiteenlopende temperaturen. Via een nieuwe mengtechniek werd er een silica met een hoog hechtvermogen aan de compound toegevoegd. Deze techniek zorgt tevens voor een betere verdeling van de silica in de band. Hankook kondigt aan dat deze nieuwe technologieën het remmen op natte wegen aanzienlijk verbeteren. Ze helpen tevens de rolweerstand te verlagen, met name door de herziene compound van de zijwand.

© Hankook

De structuur is voorzien van een aramide laag voor vormbehoud op hoge snelheden ten opzichte van het standaard gebruikte nylon. De Hankook Ventus S1 evo 3 biedt tevens een betere stuurstabiliteit en een verlengde levensduur. Deze laag verhoogt tevens de grip in bochten met 5% ten opzichte van zijn voorganger. Een eigenschap die versterkt wordt door de lamellen op het midden van het rolvlak die het contactvlak met de weg vergroten.

De stevige blokken op de zijwanden werden versterkt, met name die op de buitenzijde van het asymmetrische profiel. Hierdoor is de Ventus S1 evo 3 preciezer en stabieler in bochten. Het ontwerp van het rolvlak, met 4 groeven, beperkt het risico op aquaplaning en verbetert de grip op natte wegen zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie op droge wegen.

 

Beschikbaarheid

De Hankook Ventus S1 evo 3 zal vanaf het begin van het jaar 2019 in Europa verkocht worden. Hij dekt 72 maten voor velgdiameters van 17 t/m 22 inch en is tevens verkrijgbaar in een speciale SUV versie. Hankook kondigt tevens aan dat de band nu al gehomologeerd is voor de eerste uitrusting van meerdere auto's van Duitse fabrikanten.

LEES OOK

Goodyear vernieuwt de UltraGrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft een vernieuwing van zijn UltraGrip winterbandenreeks aangekondigd. 3 nieuwe banden worden dit jaar op de markt gebracht.

Bridgestone Blizzak Ice: de band voor extreem strenge winters

De Japanse fabrikant Bridgestone onthult zijn nieuwe winterband voor Noord-Europees winterweer: de Blizzak Ice.

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.