Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Het bandenlabel biedt vanaf 2021 meer informatie

Naar aanleiding van een openbare raadpleging, heeft de Europese Commissie nieuwe regels voor het bandenlabel voorgesteld. Deze regelgeving voorziet een duidelijker, nauwkeuriger en op duurzaamheid gericht bandenlabel.

Het Europese bandenlabel: vernieuwing vanaf 2021

Het Europese bandenlabel: vernieuwing vanaf 2021. © Adobe

Een nieuwe bandenwet

Het in 2002 ingevoerde Europese bandenlabel steekt zich in een nieuw jasje! De Europese Commissie kwam tot een voorlopig akkoord om dit vermaarde bandenlabel te herzien. Het helpt de consument bij het kiezen van de juiste band dankzij een verbeterde leesbaarheid en het toevoegen van extra criteria: duurzaamheid, schuurbestendigheid, grip op sneeuw en ijzel. Het bandenlabel zal ook van toepassing worden op vrachtwagenbanden, waarvoor het tot nu toe nog niet verplicht was.

De nieuwe versie van het Europese bandenlabel wordt gebaseerd op het EU energielabel dat gebruikt wordt voor het beoordelen van elektrische apparaten, maar met behoud van de oorspronkelijke pictogrammen. Een initiatief dat toegejuicht wordt door Miquel Arias Cañete, commissaris belast met de portefeuille klimaatactie en energie: “De energie-efficiëntie is mede afhankelijk van onze rijstijl. Door over te stappen op het gebruik van energiezuinige banden, kunnen de Europese burgers het brandstofverbruik op aanzienlijke wijze terugdringen en zo besparingen maken en het milieu ontzien. Europa werkt op deze wijze zowel aan de energieveiligheid als de klimaatbescherming”.

Deze nieuwe regels moeten volgens de Commissie energiebesparingen mogelijk maken die vergelijkbaar zijn met een jaarlijkse verwijdering van 4 miljoen auto’s in de Europese Unie.  De volgende stap? De goedkeuring door het Europese Parlement en de Raad. De beoogde invoerdatum staat gepland op 1 mei 2020.

LEES OOK

Michelin Agilis 3, de nieuwe zomerband voor lichte bedrijfswagens

Het afgelopen jaar heeft de bandenfabrikant Michelin de Agilis Crossclimate uitgebracht. Het Franse merk timmert hard aan de weg op de markt van banden voor lichte bedrijfswagen en kondigt aan weldra de nieuwe Agilis 3 zomerband te lanceren.

Nokian onthult de SUV versie van zijn nieuwe Powerproof en Wetproof banden

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft de SUV versie van de Powerproof en Wetproof zomerbanden onthuld. Deze banden zijn aangepast aan zwaardere wagens en bieden bestuurders van sportieve bedrijfswagens en Crossovers veiligheid en prestaties.

Top 7 van de beste zomerbanden 2019/2020: de selectie van onze experts

Vraag je je af welke banden te kopen? Onze selectie zomerbanden voor 2019 helpt je, ongeacht je budget of je vereisten, een door onze technische experts goedgekeurde band te vinden.

Continental rust de elektrische SUV’s voor het Extreme E uit met off-road banden op maat

Twee nieuwe types Continental banden, ontworpen voor het Extreme E kampioenschap voor elektrische SUV’s, deden hun intrede op het Goodwood festival of speed. Deze zomer- en winterbanden werden aan het publiek getoond onder de elektrische SUV Odyssey 21 waarmee ze de meest extreme rijsituaties het hoofd moeten gaan bieden.