Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Het bandenlabel biedt vanaf 2021 meer informatie

Naar aanleiding van een openbare raadpleging, heeft de Europese Commissie nieuwe regels voor het bandenlabel voorgesteld. Deze regelgeving voorziet een duidelijker, nauwkeuriger en op duurzaamheid gericht bandenlabel.

Het Europese bandenlabel: vernieuwing vanaf 2021

Het Europese bandenlabel: vernieuwing vanaf 2021. © Adobe

Een nieuwe bandenwet

Het in 2002 ingevoerde Europese bandenlabel steekt zich in een nieuw jasje! De Europese Commissie kwam tot een voorlopig akkoord om dit vermaarde bandenlabel te herzien. Het helpt de consument bij het kiezen van de juiste band dankzij een verbeterde leesbaarheid en het toevoegen van extra criteria: duurzaamheid, schuurbestendigheid, grip op sneeuw en ijzel. Het bandenlabel zal ook van toepassing worden op vrachtwagenbanden, waarvoor het tot nu toe nog niet verplicht was.

De nieuwe versie van het Europese bandenlabel wordt gebaseerd op het EU energielabel dat gebruikt wordt voor het beoordelen van elektrische apparaten, maar met behoud van de oorspronkelijke pictogrammen. Een initiatief dat toegejuicht wordt door Miquel Arias Cañete, commissaris belast met de portefeuille klimaatactie en energie: “De energie-efficiëntie is mede afhankelijk van onze rijstijl. Door over te stappen op het gebruik van energiezuinige banden, kunnen de Europese burgers het brandstofverbruik op aanzienlijke wijze terugdringen en zo besparingen maken en het milieu ontzien. Europa werkt op deze wijze zowel aan de energieveiligheid als de klimaatbescherming”.

Deze nieuwe regels moeten volgens de Commissie energiebesparingen mogelijk maken die vergelijkbaar zijn met een jaarlijkse verwijdering van 4 miljoen auto’s in de Europese Unie.  De volgende stap? De goedkeuring door het Europese Parlement en de Raad. De beoogde invoerdatum staat gepland op 1 mei 2020.

LEES OOK

Goodyear EfficientGrip Performance 2: de beste band qua duurzaamheid

De duurzaamheid en de remprestaties maken de Goodyear EfficientGrip Performance 2 zomerband tot een veelzijdige en hoge prestaties leverende band. Deze nieuwe generatie zomerband, komt, net als zijn voorganger, als winnaar uit de bus tijdens de tests van TÜV SÜD terwijl hij nog maar net op de markt is.

BFGoodrich Advantage en Advantage SUV: zomerbanden met een persoonlijke touch

De BD Goodrich banden vieren in 2020 hun 150-jarig bestaan! Om dit te vieren, steekt het merk van de Michelin groep zijn hele zomerbanden assortiment in een nieuw jasje. De twee nieuwe banden met de namen BFGoodrich Advantage en Advantage SUV streven ernaar te voldoen aan alle behoeften van de op de markt verkrijgbare modellen auto’s zoals onder andere SUV’s. Hun pluspunten? Betere grip op nat wegdek en aanpasbare zijwanden.

Falken Sincera SN 110: de nieuwe op zuinig rijden gerichte zomerband

Falken presenteert zijn nieuwe Sincera SN 110 zomerband met het Ecorun label. Het bandenmerk Falken heeft de D4-Nano Design technologie ontwikkeld voor verhoogde grip en duurzaamheid en voor een lagere rolweerstand. Een nieuwe band ontworpen om automobilisten zuiniger en groener te laten rijden.

Michelin Agilis 3, de nieuwe zomerband voor lichte bedrijfswagens

Het afgelopen jaar heeft de bandenfabrikant Michelin de Agilis Crossclimate uitgebracht. Het Franse merk timmert hard aan de weg op de markt van banden voor lichte bedrijfswagen en kondigt aan weldra de nieuwe Agilis 3 zomerband te lanceren.