Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Michelin Agilis 3, de nieuwe zomerband voor lichte bedrijfswagens

Het afgelopen jaar heeft de bandenfabrikant Michelin de Agilis Crossclimate uitgebracht. Het Franse merk timmert hard aan de weg op de markt van banden voor lichte bedrijfswagen en kondigt aan weldra de nieuwe Agilis 3 zomerband te lanceren.

Michelin Agilis 3: de nieuwe zomerband voor lichte bedrijfswagens

Michelin heeft het lanceren van de Agilis 3 band vanaf april 2020 bekend gemaakt. © Michelin

Met de Agilis 3 zet Michelin zich in voor de mobiliteit van morgen

Tijdens de editie 2019 van Solutrans heeft Michelin de Agilis 3 zomerband voor lichte bedrijfswagens gepresenteerd. Deze werd ontworpen met het oog op duurzame prestaties. Het merk zet zich zo in voor het ontwikkelen van een doelmatige en meer milieuvriendelijke mobiliteit. Het wil dit toepassen voor het hele productaanbod, van de auto- t/m de vrachtwagenbanden.

Een filosofie die met name de bedrijfsauto’s betreft, die talloze kilometers in de stad maken voor leveringen of overige trajecten. Michelin wil banden produceren op basis van efficiënte materialen en hulpbronnen en met een verlengdelevensduur om de milieu-impact te beperken. Dit geldt ook voor de Agilis 3 band die een uitmuntende energie-efficiëntie biedt:

  • De Michelin Agilis 3 weegt gemiddeld een kilo minder dan de Agilis 2. Hij heeft dus minder grondstoffen nodig en laat bij het einde van de levensduur dus ook minder te recyclen afval achter. Daarnaast zorgt het verminderde gewicht tevens voor brandstofbesparingen dankzij de lage rolweerstand.
  • De Michelin Agilis 3 maakt het mogelijk de CO2 uitstoot te beperken door de ‘CO2 uitstoot van een bedrijfsauto met gemiddeld 100 kg per 20.000 km te verlagen’ volgens de interne tests van de groep. Dit komt overeen met de ‘opgeslagen CO2 van ongeveer 3 bomen en een afname van het brandstofverbruik van 0,2l/100 km, of wel een besparing van 100 euro’*.
Michelin Agilis 3: de vrachtwagentechnologie voor bedrijfsauto’s

© Michelin

De technologie van vrachtwagenbanden voor bedrijfsauto’s

Michelin heeft waargenomen dat de remprestaties op droge wegen mettertijd beter kunnen worden. De prestaties op natte wegen kunnen echter afnemen naarmate de band slijt. Het merk wilde de grenzen van de Agilis 3 band verleggen door tot op de wettelijke slijtgrens (1,6 mm) een hoog prestatieniveau op het gebied van remmen op natte wegen te bieden, in lijn met zijn strategie voor duurzame banden.

Dankzij de diverse innoverende technologieën zoals de EverGrip, behaalt Michelin veelbelovende resultaten met zijn nieuwe zomerbanden voor lichte bedrijfswagens:

  • Een geoptimaliseerde mix met silicaat en koolstof voor verbeterde remprestaties op natte wegen zorgt voor veiligheid tijdens de hele levensduur van de band.
  • Een nieuw rolvlakprofiel met diepe groeven biedt verhoogde flexibiliteit en verbetert het rijgedrag op natte wegen. De U-vormige groeven met diepere insnijdingen tot op 2 mm in het profiel, voeren het water sneller af tot het bereiken van het wettelijke slijtniveau van 1,6 mm.
  • Het is de eerste keer dat Michelin gebruikmaakt van de tot nu toe aan vrachtwagen voorbehouden technologie voor de Agilis 3 banden: een mix van specifiek rubber voor een verhoogde schuurweerstand en een rolvlakprofiel op basis van een gebrevetteerde technologie dat het vastklemmen van steentjes voorkomt.
  • Net als voor de Agilis CrossClimate, worden de nieuwe Agilis 3 zomerbanden voorzien van verdikte zijwanden met schuurbestendige schilden.

Verkrijgbaarheid van de Michelin Agilis 3 band

De Michelin Agilis 3 band zal vanaf april 2020 verkrijgbaar zijn in 12 maten en in 24 referenties vanaf eind juli 2020.

* ‘Gebaseerd op een intern ‘Levenscyclusanalyse’ onderzoek uitgevoerd in september 2019 door het Technologisch center van Michelin, waarbij de Agilis 3 vergeleken werd met de MICHELIN Agilis + in de maat 235/65-R16 115/113R. De Agilis 3 beperkt de CO2 met 1,3 kg/band per 1.000km ten opzichte van de Agilis +. Voor een voertuig met 4 Agilis 3 banden dat 20.000km/jaar aflegt, is de afname van de CO2 uitstoot gelijk aan 104 kg CO2. Aangenomen dat een boom gemiddeld tot 35 kg CO /jaar kan opslaan (afhankelijk van het type en de leeftijd van de boom). Bron: Michelin CSR & Sustainable development platform.

LEES OOK

Het bandenlabel biedt vanaf 2021 meer informatie

Naar aanleiding van een openbare raadpleging, heeft de Europese Commissie nieuwe regels voor het bandenlabel voorgesteld. Deze regelgeving voorziet een duidelijker, nauwkeuriger en op duurzaamheid gericht bandenlabel.

Nokian onthult de SUV versie van zijn nieuwe Powerproof en Wetproof banden

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft de SUV versie van de Powerproof en Wetproof zomerbanden onthuld. Deze banden zijn aangepast aan zwaardere wagens en bieden bestuurders van sportieve bedrijfswagens en Crossovers veiligheid en prestaties.

Top 7 van de beste zomerbanden 2019/2020: de selectie van onze experts

Vraag je je af welke banden te kopen? Onze selectie zomerbanden voor 2019 helpt je, ongeacht je budget of je vereisten, een door onze technische experts goedgekeurde band te vinden.

Continental rust de elektrische SUV’s voor het Extreme E uit met off-road banden op maat

Twee nieuwe types Continental banden, ontworpen voor het Extreme E kampioenschap voor elektrische SUV’s, deden hun intrede op het Goodwood festival of speed. Deze zomer- en winterbanden werden aan het publiek getoond onder de elektrische SUV Odyssey 21 waarmee ze de meest extreme rijsituaties het hoofd moeten gaan bieden.