Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Michelin onthult zijn nieuwe Pilot Sport 4 SUV op de Salon van Genève 2019

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft op de Internationale Autosalon van Genève 2019 zijn nieuwste sportband voor SUV’s onthuld: de Pilot Sport 4 SUV.

Autoband Michelin Pilot Sport 4 SUV met de OE-markering MO voor Mercedes aanwezig op de 2019 Autobeurs van Genève

De nieuwe Michelin Pilot Sport 4 SUV autoband, onthuld tijdens de 2019 editie van de Autosalon van Genève. © rezulteo

Een voor iedereen betaalbare SUV sportband

Na 11 jaar niet op de Autosalon van Genève gestaan te hebben, maakt Michelin zijn comeback op dit grootse Europese event binnen de Automotive industrie. Het bandenmerk kwam niet met lege handen aan; de fabrikant presenteert zijn gloednieuwe SUV sportband, de Pilot Sport 4 SUV. Deze nieuwe band vervangt de Latitude Sport 3 en maakt gebruik van de laatste innovaties van Michelin en de expertise van de Pilot Sport-reeks die zijn sporen al verdiend heeft. Met deze band wil het Franse merk dé marktleider worden op het gebied van high performance banden voor luxe en sportieve SUV’s.

De technologie ten dienste van rijplezier

Michelin is een expert als het gaat om sportief rijgedrag. Voor deze nieuwe band heeft de fabrikant meerdere technologieën uit de racesport - en met name de Formule E - toegepast.

Voor het rolvlak koos Michelin voor een asymmetrisch ontwerp. De buitenzone werd ontworpen voor een hoogwaardig prestatieniveau op droge wegen terwijl de binnenzone geoptimaliseerd werd voor natte wegen. De nieuwe compound met functionele elastomeren bevordert de verdeling van het silica in het rubber. Dit verbetert op aanzienlijke wijze de grip van de band op elk type wegdek. De plaatsing van de groeven op het profiel helpt de band zijn stijfheid te behouden en de zijwaartse grip te verhogen.

zijwand van de Michelin Pilot Sport 4 SUV autoband

© Michelin

Dankzij de structuur en de geoptimaliseerde compound, kan de Pilot Sport 4 SUV band tevens het contactvlak aanpassen voor meer handling en een verbeterde grip. Hij is ten slotte uitgerust met een versterkte ‘Dynamic Respons’ gordel van aramide en nylon, voor verhoogde stuurprecisie.

De nieuwe Michelin Pilot Sport 4 SUV band beschikt volgens Michelin over een uitmuntend kilometerrendement dankzij de stijve blokken van het rolvlak en een dubbele karkaslaag voor extra robuustheid.

Wat betreft het design maakt de Pilot Sport 4 SUV gebruik van de zijwanden met ‘Michelin Premium Touch Technology’ met een fluwelen aspect. Een luxe stijl die overeenkomt met de stijl van sportieve SUV’s. De band is daarnaast ook uitgerust met een velgrandbescherming om direct contact met de stoepranden te voorkomen.

Het rolvlak / profiel van de Michelin Pilot Sport 4 SUV autoband

© Michelin

Onweerlegbare testresultaten

Michelin heeft voor deze nieuwe SUV sportband een beroep gedaan op het onafhankelijke Duitse testinstituut TÜV SÜD. Deze heeft de Pilot Sport 4 SUV aan talloze tests onderworpen en vergeleken met 6 van zijn concurrenten. Remmen op natte wegen in nieuwe en versleten staat, remmen op droge wegen, snelheid op natte wegen en het kilometerrendement: de Michelin Pilot Sport 4 SUV boekt fantastische resultaten voor al deze criteria.

Op droge wegen heeft hij, bij een snelheid van 100 km/uur, gemiddeld een 1,8 meter kortere remweg ten opzichte van zijn concurrenten. Op natte wegen, heeft de PS4 SUV, i nieuwstaat en bij 80 km/uur, gemiddeld een 3,15 meter kortere remweg dan zijn concurrenten. In dezelfde testomstandigheden maar in versleten staat, heeft hij gemiddeld 5,2 meter minder nodig om te remmen dan de 6 overige geteste banden. Wat betreft de performance is hij 0,96 tot 5,06 seconden sneller dan zijn concurrenten op een nat circuit van 1.050 meter lang. De Pilot Sport 4 SUV verslaat ze ook op het gebied van de duurzaamheid. Deze band kan namelijk 3.800 tot 13.600 meer kilometers mee.

Verkrijgbaarheid

De Michelin Pilot Sport 4 SUV band wordt uitgebracht in de loop van 2019 in 53 bandenmaten voor velgdiameters van 17 tot 23 inch waaronder 18 maten die nog nooit door Michelin zijn aangeboden.

LEES OOK

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.

Nokian WR Snowproof: onbezorgd de weg op in de winter

De Finse fabrikant Nokian Tyres onthult zijn gloednieuwe WR Snowproof winterband die bestand is tegen het winterweer in de bergen. Hij maakt het mogelijk in heel Europa volledig veilig de weg op te gaan ongeacht de winterse weersomstandigheden.

Yokohama GT Special Classic: de moderne technologie voor oldtimers

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft de Japanse fabrikant Yokohama de lancering van zijn oldtimer band op de Europese markt onthuld: de G.T. Special Classic.