Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect: de geconnecteerde semi slick band

Twee jaar na het uitbrengen van de geconnecteerde Track Connect app, onthult Michelin zijn nieuwe semi slick band die 100% compatibel is met deze high performance technologie: de Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect.

Zijaanzicht Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect semi slick

De nieuwe Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect semi-slick band is compatibel met de Track Connect app voor het optimaliseren van rondetijden. © Michelin

Als digitaal rijmt met circuit

Altijd sneller en meer connected. Met de nieuwe Pilot Sport Cup 2 Connect semi slick band, wil Michelin liefhebbers van sportauto’s het beste van het beste bieden als het om prestaties gaat. Hoewel de naam een samentrekking is van de voormalige Pilot Sport Cup 2 en de geconnecteerde oplossing “Track Connect”, gaat het wel degelijk om een volledig nieuwe band met tal van verbeterde technieken die het Franse merk op de markt brengt. Track Connect was tot nu toe slechts te gebruiken met 11 maten van de Pilot Sport Cup 2. Van nu af aan is het compatibel met alle modellen van de nieuwe PSC2 Connect band, bestemd voor meer dan 180 voertuigen. De fans van track days kunnen zo gebruikmaken van de geconnecteerde Michelin app om hun prestaties op het circuit te verbeteren naargelang de rijomstandigheden.

Loopvlak van de Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect

© Michelin

Een band ontworpen voor optimaal rijgedrag

De Michelin Pilot Sport Cup 2 had al een uitstekende reputatie dankzij meerdere snelheidsrecords op circuit, maar de fabrikant is erin geslaagd om via een nieuw ontwerp de prestatiegrenzen nog verder te verleggen. De nieuwe Pilot Sport Cup 2 Connect semi slick combineert meerdere lagen polyester, staal en polyamide die de stabiliteit en de veiligheid verbeteren zonder afbreuk te doen aan het sportieve karakter van de band. De fabrikant uit Clermont-Ferrand heeft tevens gebruikgemaakt van nieuwe technologieën voor het profiel en het loopvlak:

  • "Wavy Summit Architecture": het toevoegen van een rubberlaag onder de staalkabels van de structuur maakt het mogelijk een snellere reactietijd te krijgen en achter het stuur optimaal van sportief rijgedrag te genieten;
  • "Dynamic Response Technology": een dunne aramide en nylon riem net onder het loopvlak verbetert de stuurprecisie en het gedrag van de band op hoge snelheid;
  • "Bi Compound Technology": een asymmetrisch loopvlak met aan de buitenzijde soepel elastomeer voor verhoogde grip op droog wegdek in scherpe bochten. Aan de binnenzijde verhoogt het stijvere elastomeer de stuurprecisie; 
  • "High Molecular Chain": een homogenere rubbercompound voor verhoogde grip op nat wegdek en verlaagde rolweerstand voor een efficiënter gebruik van de band;
  • "Track Longevity Technology 2.0": verstevigingen op de buitenschouder van de band verhogen de slijtbestendigheid en zorgen ronde na ronde voor het behoud van de prestaties.

Voor liefhebbers van het rijden op circuits en hoge snelheid is er een cijfer dat boekdelen spreekt over de deze innovaties. De Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect registreert gemiddeld een tijdwinst van 7,29 seconden na 10 rondes vergeleken met de voorgaande generatie semi slick banden. De via de Track Connect geregistreerde tijdwinst bedraagt 7,40 seconden na 15 opeenvolgende rondes. We kijken uit naar de volgende tests om te zien of deze krachtige beweringen van Michelin kloppen.

De Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect semi slick band op een velg van de BMW M2 CS

© Michelin

Onder welke auto’s kan de Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect gemonteerd worden?

De Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect semi slick is straatlegaal maar is uiteraard vooral bestemd voor gebruik op circuit. Als je voertuig een vermogen van 200 tot 750 pk heeft en je graag op circuit rijdt (of dit wilt proberen), is deze band je vast en zeker op het lijf geschreven. Met 41 beschikbare maten bij het lanceren, kondigt Michelin aan 95% van de sportauto’s op de markt te dekken dankzij een aanbod voor velgdiameters van 17 t/m 21 inch.

Voor een succesvolle en spraakmakende lancering van deze ultra sportband, werkt de fabrikant uit Clermont-Ferrand samen met de sporttak van BMW om de eerste uitrusting te verzorgen van de uiterst krachtige en langverwachte BMW M2 CS.

LEES OOK

Pirelli richt zich op veiligheid met zijn nieuwe Cinturato P7 band

Het bandenmerk Pirelli brengt deze zomer zijn nieuwe Cinturato P7 uit. De high tech tilt het prestatieniveau naar een hoger plan voor verhoogde grip. Een band die zich richt op veiligheid, zich aan alle bestuurders aanpast en, dankzij een lichter gewicht, tevens een verbeterde energie-efficiëntie biedt. Deze band laat een frisse bries over de bandenmarkt waaien.

Bied deze winter elke weg het hoofd met de Firestone Winterhawk 4

Met de Winterhawk 4 lanceert Firestone zijn nieuwe generatie winterbanden gebaseerd op ervaringen van automobilisten. Dit levert een band op met verbeterde grip en een B voor het remmen op nat wegdek op het Europese bandenlabel, en niet te vergeten een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Hankook Dynapro AT2 band: geruisloos rijden in een AWD

De spiksplinternieuwe Hankook Dynapro AT2 AWD-band is ontworpen voor alle soorten wegen en biedt met zijn beperkte rolgeluid een verhoogd rijcomfort. De veelzijdigheid houdt daar niet op: het is een all season band die zelfs bestand is tegen echt winterweer wat blijkt uit de 3PMSF markering op de flank. Je kunt zo het hele jaar veilig de weg op!

Cooper Discoverer A/T3 Sport 2: met je AWD ongeacht het weer erop uit

Cooper heeft een nieuwe all season band voor AWD’s en SUV’s uitgebracht. Het Amerikaanse merk heeft aan een nieuwe technologie voor het loopvlak gewerkt voor nog meer grip en weerstand. Deze band is ontworpen om zowel bij zomer- als winterweer, op de weg, door de modder, over rotsachtig terrein en noem maar op te rijden.