Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect: de geconnecteerde semi slick band

Twee jaar na het uitbrengen van de geconnecteerde Track Connect app, onthult Michelin zijn nieuwe semi slick band die 100% compatibel is met deze high performance technologie: de Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect.

Zijaanzicht Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect semi slick

De nieuwe Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect semi-slick band is compatibel met de Track Connect app voor het optimaliseren van rondetijden. © Michelin

Als digitaal rijmt met circuit

Altijd sneller en meer connected. Met de nieuwe Pilot Sport Cup 2 Connect semi slick band, wil Michelin liefhebbers van sportauto’s het beste van het beste bieden als het om prestaties gaat. Hoewel de naam een samentrekking is van de voormalige Pilot Sport Cup 2 en de geconnecteerde oplossing “Track Connect”, gaat het wel degelijk om een volledig nieuwe band met tal van verbeterde technieken die het Franse merk op de markt brengt. Track Connect was tot nu toe slechts te gebruiken met 11 maten van de Pilot Sport Cup 2. Van nu af aan is het compatibel met alle modellen van de nieuwe PSC2 Connect band, bestemd voor meer dan 180 voertuigen. De fans van track days kunnen zo gebruikmaken van de geconnecteerde Michelin app om hun prestaties op het circuit te verbeteren naargelang de rijomstandigheden.

Loopvlak van de Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect

© Michelin

Een band ontworpen voor optimaal rijgedrag

De Michelin Pilot Sport Cup 2 had al een uitstekende reputatie dankzij meerdere snelheidsrecords op circuit, maar de fabrikant is erin geslaagd om via een nieuw ontwerp de prestatiegrenzen nog verder te verleggen. De nieuwe Pilot Sport Cup 2 Connect semi slick combineert meerdere lagen polyester, staal en polyamide die de stabiliteit en de veiligheid verbeteren zonder afbreuk te doen aan het sportieve karakter van de band. De fabrikant uit Clermont-Ferrand heeft tevens gebruikgemaakt van nieuwe technologieën voor het profiel en het loopvlak:

  • "Wavy Summit Architecture": het toevoegen van een rubberlaag onder de staalkabels van de structuur maakt het mogelijk een snellere reactietijd te krijgen en achter het stuur optimaal van sportief rijgedrag te genieten;
  • "Dynamic Response Technology": een dunne aramide en nylon riem net onder het loopvlak verbetert de stuurprecisie en het gedrag van de band op hoge snelheid;
  • "Bi Compound Technology": een asymmetrisch loopvlak met aan de buitenzijde soepel elastomeer voor verhoogde grip op droog wegdek in scherpe bochten. Aan de binnenzijde verhoogt het stijvere elastomeer de stuurprecisie; 
  • "High Molecular Chain": een homogenere rubbercompound voor verhoogde grip op nat wegdek en verlaagde rolweerstand voor een efficiënter gebruik van de band;
  • "Track Longevity Technology 2.0": verstevigingen op de buitenschouder van de band verhogen de slijtbestendigheid en zorgen ronde na ronde voor het behoud van de prestaties.

Voor liefhebbers van het rijden op circuits en hoge snelheid is er een cijfer dat boekdelen spreekt over de deze innovaties. De Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect registreert gemiddeld een tijdwinst van 7,29 seconden na 10 rondes vergeleken met de voorgaande generatie semi slick banden. De via de Track Connect geregistreerde tijdwinst bedraagt 7,40 seconden na 15 opeenvolgende rondes. We kijken uit naar de volgende tests om te zien of deze krachtige beweringen van Michelin kloppen.

De Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect semi slick band op een velg van de BMW M2 CS

© Michelin

Onder welke auto’s kan de Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect gemonteerd worden?

De Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect semi slick is straatlegaal maar is uiteraard vooral bestemd voor gebruik op circuit. Als je voertuig een vermogen van 200 tot 750 pk heeft en je graag op circuit rijdt (of dit wilt proberen), is deze band je vast en zeker op het lijf geschreven. Met 41 beschikbare maten bij het lanceren, kondigt Michelin aan 95% van de sportauto’s op de markt te dekken dankzij een aanbod voor velgdiameters van 17 t/m 21 inch.

Voor een succesvolle en spraakmakende lancering van deze ultra sportband, werkt de fabrikant uit Clermont-Ferrand samen met de sporttak van BMW om de eerste uitrusting te verzorgen van de uiterst krachtige en langverwachte BMW M2 CS.

LEES OOK

Hankook Winter i*cept evo 3: SUV’s of personenauto’s, ieder zijn eigen winterband

De Hankook winterreeks wordt aangevuld met de Winter i*cept evo 3 en Winter i*cept evo 3 X. Het Zuid-Koreaanse bandenmerk brengt zijn nieuwe winterband voor personenauto’s en voor SUV’s uit. Wat bieden ze voor nieuws? Een loopvlak met een directioneel profiel dat gebruik maakt van een speerpunttechnologie voor verhoogde grip op sneeuw en nat wegdek.

De 7 beste all season banden voor stadsauto’s

Om het hele jaar met dezelfde banden te rijden kiezen de automobilisten vaak voor all season banden. Deze zijn praktisch voor bestuurders in een gematigd klimaat en voor stadsverkeer. rezulteo helpt je bij het kiezen van de beste all season band voor je stadsauto.

Nokian Seasonproof, de innovatieve all season band

Nokian zet zijn opmars op de all season markt voort. Het Finse merk heeft onlangs een nieuwe reeks voor personenauto’s en cross-overs (SUV en CUV) uitgebracht: de Seasonproof en de Seasonproof SUV. Een nieuw en aantrekkelijk product dankzij de doorgevoerde innovaties en de geboden veiligheid in alle weersomstandigheden!

Pirelli richt zich op veiligheid met zijn nieuwe Cinturato P7 band

Het bandenmerk Pirelli brengt deze zomer zijn nieuwe Cinturato P7 uit. De high tech tilt het prestatieniveau naar een hoger plan voor verhoogde grip. Een band die zich richt op veiligheid, zich aan alle bestuurders aanpast en, dankzij een lichter gewicht, tevens een verbeterde energie-efficiëntie biedt. Deze band laat een frisse bries over de bandenmarkt waaien.

Door verder te surfen op deze website, accepteer je het gebruik van cookies zodat we de inhoud en adviezen kunnen aanpassen aan jouw interesses en bezoekerstatistieken kunnen verzamelen. Voor meer informatie, raadpleeg onze algemene voorwaarden.