Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nexen onthult zijn nieuwe banden op de Tire Cologne

De Zuid-Koreaanse fabrikant Nexen heeft tijdens de Tire Cologne beurs in Duitsland zijn nieuwe banden gepresenteerd: de N’Fera Sport en de Roadian AT 4x4.

De Nexen stand op de Tire Cologne

Nexen heeft van The Tire Cologne gebruikgemaakt om talloze nieuwe banden te presenteren. © Nexen

Een nieuwe sportband: de Nexen N’Fera Sport

De nieuwe Nexen N’Fera Sport is een UHP (Ultra High Performance) band voor veeleisende automobilisten. Nexen ontwikkelde deze autoband voor krachtige auto's.

Het rolvlakontwerp met de drie centrale blokken verhoogt de stabiliteit op hoge snelheid.  De vier asymmetrische groeven - drie brede en een dunne - voeren het water efficiënt af om aquaplaning te voorkomen. De schouderzone werd geoptimaliseerd voor meer grip in bochten en prestatievol rijgedrag op zowel droge als natte wegen. De zijgroeven maken de blokken stabieler om de remafstanden te verkorten.

Profiel van de aangekondigde Nexen NFera Sport autoband

© Nexen

De Nexen N'Fera Sport laat nog even op zich wachten. Hij zal in de zomer van 2019 op de markt komen. De band zal verkrijgbaar zijn in 20 maten voor velgdiameters van 17 t/m 20 inch.

Bekijk de video met de presentatie van de Nexen N'Fera Sport:

Een nieuwe all terrain band: de Nexen Roadian AT 4x4

Nexen presenteerde tevens de Roadian AT 4x4. Deze all terrain band is hoofdzakelijk bestemd voor SUV's. De band beschikt over een nieuw rolvlakontwerp dat de rijprestaties op droge en natte wegen, op sneeuw en op ijzel verhoogt en tevens het rolgeluid tamelijk laag houdt. Bij off-road gebruik voorkomen de twee onafhankelijke blokken in het midden van het rolvlak het ophopen van puindeeltjes. Ze zorgen tevens voor verhoogde grip.

Profiel van de aangekondigde Nexen Roadian AT 4x4 all terain band

© Nexen

De Nexen Roadian AT 4x4 zal ook pas vanaf 2019 verkrijgbaar zijn in 16 maten voor velgdiameters van 15 t/m 18 inch.

LEES OOK

Michelin Alpin 6: duurzame prestaties voor extreme winters

Michelin onthult de details van de langverwachte Alpin 6. De fabrikant herziet zijn reeks met een nieuwe, op het komende winterseizoen gerichte band.

Apollo onthult zijn nieuwe Aspire XP Winter band

De Indiase fabrikant Apollo Tyres heeft zijn nieuwe Aspire XP Winter band onthuld. Hij breidt zijn aanbod maten binnen dit segment hiermee aanzienlijk uit.

De Europese Commissie stelt een nieuw bandenlabel voor

Bijna 6 jaar na het instellen van het Europese bandenlabel, stelt de Europese Commissie voor het label te herzien en er nieuwe kenmerken aan toe te voegen. Dit initiatief wordt door meerdere belanghebbenden op de markt toegejuicht.

Top 7 van de beste winterbanden 2018/2019: de selectie van onze experts

We bieden je opnieuw een selectie winterbanden die door onze experts is samengesteld. Hierbij is met name gelet op een juiste verhouding voor prijs en kwaliteit. Als je zeker wilt zijn dat je de goede winterbanden koopt, check dan deze top 7 en kijk via onze bandenvergelijker bij welke Nederlandse bandenverkoper je het goedkoopst uit bent.