Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nexen onthult zijn nieuwe banden op de Tire Cologne

De Zuid-Koreaanse fabrikant Nexen heeft tijdens de Tire Cologne beurs in Duitsland zijn nieuwe banden gepresenteerd: de N’Fera Sport en de Roadian AT 4x4.

De Nexen stand op de Tire Cologne

Nexen heeft van The Tire Cologne gebruikgemaakt om talloze nieuwe banden te presenteren. © Nexen

Een nieuwe sportband: de Nexen N’Fera Sport

De nieuwe Nexen N’Fera Sport is een UHP (Ultra High Performance) band voor veeleisende automobilisten. Nexen ontwikkelde deze autoband voor krachtige auto's.

Het rolvlakontwerp met de drie centrale blokken verhoogt de stabiliteit op hoge snelheid.  De vier asymmetrische groeven - drie brede en een dunne - voeren het water efficiënt af om aquaplaning te voorkomen. De schouderzone werd geoptimaliseerd voor meer grip in bochten en prestatievol rijgedrag op zowel droge als natte wegen. De zijgroeven maken de blokken stabieler om de remafstanden te verkorten.

Profiel van de aangekondigde Nexen NFera Sport autoband

© Nexen

De Nexen N'Fera Sport laat nog even op zich wachten. Hij zal in de zomer van 2019 op de markt komen. De band zal verkrijgbaar zijn in 20 maten voor velgdiameters van 17 t/m 20 inch.

Bekijk de video met de presentatie van de Nexen N'Fera Sport:

Een nieuwe all terrain band: de Nexen Roadian AT 4x4

Nexen presenteerde tevens de Roadian AT 4x4. Deze all terrain band is hoofdzakelijk bestemd voor SUV's. De band beschikt over een nieuw rolvlakontwerp dat de rijprestaties op droge en natte wegen, op sneeuw en op ijzel verhoogt en tevens het rolgeluid tamelijk laag houdt. Bij off-road gebruik voorkomen de twee onafhankelijke blokken in het midden van het rolvlak het ophopen van puindeeltjes. Ze zorgen tevens voor verhoogde grip.

Profiel van de aangekondigde Nexen Roadian AT 4x4 all terain band

© Nexen

De Nexen Roadian AT 4x4 zal ook pas vanaf 2019 verkrijgbaar zijn in 16 maten voor velgdiameters van 15 t/m 18 inch.

LEES OOK

Debica brengt zijn nieuwe Frigo SUV2 winterband uit

De Poolse fabrikant Debica heeft zijn nieuwe Frigo SUV 2 onthuld. Deze band is geschikt voor alle winterse weeromstandigheden.

Hankook vernieuwt zijn UHP banden reeks met het uitbrengen van de Ventus S1 evo 3

Hankook presenteert zijn nieuwe UHP band voor personenauto's en SUV's. De Ventus S1 evo 3 streeft ernaar een referentie op de markt te worden.

Top 10 all season banden 2018/2019: de selectie van onze experts

Heb je besloten om dit jaar all season banden te kopen? Om je te helpen bij je keuze, bieden onze bandenexperts je een selectie van de beste all season banden voor het seizoen 2018/2019 aan.

Michelin Alpin 6: duurzame prestaties voor extreme winters

Michelin onthult de details van de langverwachte Alpin 6. De fabrikant vernieuwt zijn reeks met een nieuwe, op het komende winterseizoen gerichte band.