Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nexen onthult zijn nieuwe banden op de Tire Cologne

De Zuid-Koreaanse fabrikant Nexen heeft tijdens de Tire Cologne beurs in Duitsland zijn nieuwe banden gepresenteerd: de N’Fera Sport en de Roadian AT 4x4.

De Nexen stand op de Tire Cologne

Nexen heeft van The Tire Cologne gebruikgemaakt om talloze nieuwe banden te presenteren. © Nexen

Een nieuwe sportband: de Nexen N’Fera Sport

De nieuwe Nexen N’Fera Sport is een UHP (Ultra High Performance) band voor veeleisende automobilisten. Nexen ontwikkelde deze autoband voor krachtige auto's.

Het rolvlakontwerp met de drie centrale blokken verhoogt de stabiliteit op hoge snelheid.  De vier asymmetrische groeven - drie brede en een dunne - voeren het water efficiënt af om aquaplaning te voorkomen. De schouderzone werd geoptimaliseerd voor meer grip in bochten en prestatievol rijgedrag op zowel droge als natte wegen. De zijgroeven maken de blokken stabieler om de remafstanden te verkorten.

Profiel van de aangekondigde Nexen NFera Sport autoband

© Nexen

De Nexen N'Fera Sport laat nog even op zich wachten. Hij zal in de zomer van 2019 op de markt komen. De band zal verkrijgbaar zijn in 20 maten voor velgdiameters van 17 t/m 20 inch.

Bekijk de video met de presentatie van de Nexen N'Fera Sport:

Een nieuwe all terrain band: de Nexen Roadian AT 4x4

Nexen presenteerde tevens de Roadian AT 4x4. Deze all terrain band is hoofdzakelijk bestemd voor SUV's. De band beschikt over een nieuw rolvlakontwerp dat de rijprestaties op droge en natte wegen, op sneeuw en op ijzel verhoogt en tevens het rolgeluid tamelijk laag houdt. Bij off-road gebruik voorkomen de twee onafhankelijke blokken in het midden van het rolvlak het ophopen van puindeeltjes. Ze zorgen tevens voor verhoogde grip.

Profiel van de aangekondigde Nexen Roadian AT 4x4 all terain band

© Nexen

De Nexen Roadian AT 4x4 zal ook pas vanaf 2019 verkrijgbaar zijn in 16 maten voor velgdiameters van 15 t/m 18 inch.

LEES OOK

Victra Sport 5: de sportband van Maxxis

Maxxis heeft tijdens de Tire Cologne beurs in Duitsland de nieuwe versie van zijn sportband onthuld. De Victra Sport 5 zal aan het einde van het jaar op de markt komen.

Falken hernieuwt zijn all season reeks met de Euroall Season AS210

Tijdens de 'Tire Cologne' beurs in Duitsland, heeft de Duitse bandenfabrikant Falken zijn nieuwe Euroall Season AS210 band onthuld. Deze vervangt het voorgaande all season model, de Euroall Season AS200.

Wintrac Pro: Vredestein presenteert een nieuwe UHP winterband in Keulen

De Nederlandse bandenfabrikant Vredestein heeft op The Tire Cologne beurs in Duitsland zijn nieuwe winterband onthuld. De Wintrac Pro is een UHP winterband voor krachtige voertuigen.

Cooper lanceert de Discoverer AT3 tijdens Tire Cologne

Cooper Tire heeft tijdens de Tire Cologne beurs de nieuwe Discoverer AT3 all season bandenreeks onthuld.