Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nexen Winguard Sport 2: efficiënte band bij winterweer

De nieuwe Winguard Sport 2 is een winterband die volgens Nexen evenwichtige prestaties levert bij alle winterse weersomstandigheden voor veeleisende voertuigen en automobilisten.

De Nexen Winguard Sport 2 is een winterband met evenwichtige prestaties

De Nexen Winguard Sport 2 is een winterband met evenwichtige prestaties - Copyright © Nexen

Evenwichtige prestaties in alle winterse situaties

Evenwichtige prestaties is het streefdoel van Nexen met de Winguard Sport 2, bestemd voor luxe en sportauto’s. De Koreaanse fabrikant wil met deze nieuwe ultra high performance band een product aanbieden met uitstekende prestaties op zowel droge, natte, besneeuwde als beijzelde wegen. Dit is minder eenvoudig dan het lijkt, aangezien deze diverse rijsituaties uiteenlopende bandenprestaties vereisen.

Betere prestaties dan zijn voorganger

De talloze verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de Nexen Winguard Sport, werden mogelijk gemaakt door enkele toonaangevende innovaties.

Zo stelt de rubbercompound met hoog silica gehalte de Winguard Sport 2 in staat betere prestaties te leveren op natte wegen. Zelfs op lage temperaturen blijft het polymeer van de compound soepel zodanig dat het ook op sneeuw en ijs goed blijft presteren.

Ook het V-vormige profiel van het rolvlak werd aangepast om het water sneller en beter te kunnen afvoeren en zo het risico op aquaplaning te beperken. De zigzag- en kringgroeven aan beide zijden van de middenrib verhogen de grip van de autoband op sneeuw.

Daarnaast werd ook de ‘3D Winter Kerf’ technologie van Nexen gebruikt in de nieuwe versie van de band. Een gekartelde structuur in de groeven houden de rubberblokken stijf op droge wegen.

Het soepel rijgedrag van de Winguard Sport 2 op sneeuw en natte wegen is volgens Nexen te danken aan de lamellen op de schouderblokken. Deze zorgen voor een verhoogde zijwaartse kracht en dus voor een stabieler rijgedrag op gladde wegen.

De Nexen Winguard Sport 2 is ook voorzien van het sneeuwvlokjessymbool (3PMSF) wat de uitstekende winterprestaties bevestigt.

Beschikbaarheid

De Nexen Winguard Sport 2 is nu reeds verkrijgbaar in 26 maten voor velgdiameters van 17 t/m 19 inch.

LEES OOK

Yokohama Geolandar M/T G003: all terrain, van de technologie tot de look

Yokohama heeft tijdens de internationale Autosalon van Genève de nieuwkomer binnen het bandenaanbod voor SUV's en pick-ups gepresenteerd, de Geolandar M/T G003.

Yokohama gaat de all season markt op met de BluEarth-4S AW21

Yokohama heeft tijdens de internationale Autosalon van Genève zijn eerste model all season banden voor de Europese markt gepresenteerd: de BluEarth-4S AW21.

Autosalon van Genève : de nieuwe Apollo Aspire XP richt zich op comfort en veiligheid

De Indisch-Nederlandse bandenfabrikant Apollo Vredestein heeft zojuist zijn nieuwe zomerband genaamd Apollo Aspire XP gelanceerd. De fabrikant beloofd een combinatie van rijcomfort en hoge veiligheid en prensenteerde vandaag deze autoband tijdens de Autosalon van Genève 2018. De Zwitserse salon opent haar deuren van 8 tot en met 18 maart voor het publiek.

Michelin CrossClimate: de reeks breidt zich uit met de Agilis

Michelin heeft de uitbreiding van de CrossClimate reeks aangekondigd met het lanceren van de Agilis CrossClimate voor bedrijfsauto's en bestelbusjes.