Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nokian onthult de SUV versie van zijn nieuwe Powerproof en Wetproof banden

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft de SUV versie van de Powerproof en Wetproof zomerbanden onthuld. Deze banden zijn aangepast aan zwaardere wagens en bieden bestuurders van sportieve bedrijfswagens en Crossovers veiligheid en prestaties.

Nokian onthult de SUV versie van de veelzijdige en UHP Wetproof en Powerproof zomerbanden

Nokian onthult de SUV versie van de veelzijdige en UHP Wetproof en Powerproof zomerbanden. © Nokian Tyres

Een nu ook voor SUV’s beschikbare technologie

Met het onthullen van de Powerproof en Wetproof zomerbanden, net een jaar geleden, wilde Nokian Tyres zijn sporen verdienen binnen het zomerbanden segment. Het Finse merk, dat meer gewend was aan het leveren van premium winterbanden, heeft met deze twee banden zijn uitgebreide knowhow kunnen onderstrepen. Nokian wil de ontwikkeling van zijn zomeraanbod voortzetten met een SUV versie voor de Powerproof en Wetproof. Nokian heeft alle geavanceerde technologieën voor de personenauto versies als basis gebruikt en zijn producten vervolgens aangepast voor krachtigere en zwaardere voertuigen.

Nokian Powerproof SUV, comfort en veiligheid boven alles

De UHP Nokian Powerproof zomerband werd ontwikkeld in samenwerking met de Fin Mika Hakkinen, een legende binnen de Formule 1. De band is geschikt voor tal van krachtige auto’s. De SUV versie biedt zware voertuigen onbezorgd rijgedrag bij het remmen en op hoge snelheden. De talloze technologieën van het oorspronkelijke model band worden aangevuld met een versterking van de zijwanden bestaande uit aramide vezels. De banden zijn zo bestendiger tegen schokken en sneden wat de levensduur van de Nokian band verhoogt.

Nokian-SUV-banden-Mika-hakkinen

© Nokian Tyres

De UHP Nokian Powerproof SUV zomerband zal vanaf de lente van 2020 verkrijgbaar zijn in 29 maten voor velgdiameters van 17 t/m 21 inch en de snelheidsindexen V, W en Y.

Onze test van de Nokian Powerproof op het Portimao circuit in Portugal

De Nokian Wetproof SUV is zowel op droge als natte wegen op zijn gemak

De veelzijdige Nokian Wetproof is nu tevens verkrijgbaar voor SUV’s en Crossovers. Deze band is opgewassen tegen alle weersomstandigheden en is hoofdzakelijk gericht op het voorkomen van aquaplaning. Dankzij de speerpunttechnologieën zoals de ‘Wet Safety Zone’ aan de binnenzijde van het rolvlak, biedt hij hoogwaardige grip, met name op natte wegen. Nokian heeft, speciaal voor de SUV versie, tevens het technische bestanddeel ‘Aqua Hybrid’ ontwikkeld. Dit ultra moderne rubberen bestanddeel biedt geavanceerde grip op natte wegen, een criterium waarvoor de band een A scoort op het Europese bandenlabel.  Het dringt tevens de rolweerstand terug.

Nokian-powerproof-aramide-zijwanden

© Nokian Tyres

De SUV versie van de Nokian Wetproof heeft zijwanden met aramide vezels voor verhoogde weerstand. Hij zal eveneens verkrijgbaar zijn vanaf de lente 2020 in 27 maten voor velgdiameters van 16 t/m 19 inch en de snelheidsindexen H, V en W.

Band Nokian Wetproof SUV

© Nokian Tyres

Onze test van de Nokian Wetproof op het Portimao circuit in Portugal

LEES OOK

Het bandenlabel biedt vanaf 2021 meer informatie

Naar aanleiding van een openbare raadpleging, heeft de Europese Commissie nieuwe regels voor het bandenlabel voorgesteld. Deze regelgeving voorziet een duidelijker, nauwkeuriger en op duurzaamheid gericht bandenlabel.

Top 7 van de beste zomerbanden 2019/2020: de selectie van onze experts

Vraag je je af welke banden te kopen? Onze selectie zomerbanden voor 2019 helpt je, ongeacht je budget of je vereisten, een door onze technische experts goedgekeurde band te vinden.

Continental rust de elektrische SUV’s voor het Extreme E uit met off-road banden op maat

Twee nieuwe types Continental banden, ontworpen voor het Extreme E kampioenschap voor elektrische SUV’s, deden hun intrede op het Goodwood festival of speed. Deze zomer- en winterbanden werden aan het publiek getoond onder de elektrische SUV Odyssey 21 waarmee ze de meest extreme rijsituaties het hoofd moeten gaan bieden.

Tips en adviezen van Nokian om je camper met geschikte banden uit te rusten

Met 457.000 geregistreerde campers en motorhomes in Frankrijk dit jaar, vormen deze voertuigen tegenwoordig een serieus alternatief voor hotels, vakantieclubs en overige. Om optimaal van een onbezorgde reis te genieten, is het volgens Nokian essentieel om de juiste banden te kiezen.