Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nokian onthult de SUV versie van zijn nieuwe Powerproof en Wetproof banden

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft de SUV versie van de Powerproof en Wetproof zomerbanden onthuld. Deze banden zijn aangepast aan zwaardere wagens en bieden bestuurders van sportieve bedrijfswagens en Crossovers veiligheid en prestaties.

Nokian onthult de SUV versie van de veelzijdige en UHP Wetproof en Powerproof zomerbanden

Nokian onthult de SUV versie van de veelzijdige en UHP Wetproof en Powerproof zomerbanden. © Nokian Tyres

Een nu ook voor SUV’s beschikbare technologie

Met het onthullen van de Powerproof en Wetproof zomerbanden, net een jaar geleden, wilde Nokian Tyres zijn sporen verdienen binnen het zomerbanden segment. Het Finse merk, dat meer gewend was aan het leveren van premium winterbanden, heeft met deze twee banden zijn uitgebreide knowhow kunnen onderstrepen. Nokian wil de ontwikkeling van zijn zomeraanbod voortzetten met een SUV versie voor de Powerproof en Wetproof. Nokian heeft alle geavanceerde technologieën voor de personenauto versies als basis gebruikt en zijn producten vervolgens aangepast voor krachtigere en zwaardere voertuigen.

Nokian Powerproof SUV, comfort en veiligheid boven alles

De UHP Nokian Powerproof zomerband werd ontwikkeld in samenwerking met de Fin Mika Hakkinen, een legende binnen de Formule 1. De band is geschikt voor tal van krachtige auto’s. De SUV versie biedt zware voertuigen onbezorgd rijgedrag bij het remmen en op hoge snelheden. De talloze technologieën van het oorspronkelijke model band worden aangevuld met een versterking van de zijwanden bestaande uit aramide vezels. De banden zijn zo bestendiger tegen schokken en sneden wat de levensduur van de Nokian band verhoogt.

Nokian-SUV-banden-Mika-hakkinen

© Nokian Tyres

De UHP Nokian Powerproof SUV zomerband zal vanaf de lente van 2020 verkrijgbaar zijn in 29 maten voor velgdiameters van 17 t/m 21 inch en de snelheidsindexen V, W en Y.

Onze test van de Nokian Powerproof op het Portimao circuit in Portugal

De Nokian Wetproof SUV is zowel op droge als natte wegen op zijn gemak

De veelzijdige Nokian Wetproof is nu tevens verkrijgbaar voor SUV’s en Crossovers. Deze band is opgewassen tegen alle weersomstandigheden en is hoofdzakelijk gericht op het voorkomen van aquaplaning. Dankzij de speerpunttechnologieën zoals de ‘Wet Safety Zone’ aan de binnenzijde van het rolvlak, biedt hij hoogwaardige grip, met name op natte wegen. Nokian heeft, speciaal voor de SUV versie, tevens het technische bestanddeel ‘Aqua Hybrid’ ontwikkeld. Dit ultra moderne rubberen bestanddeel biedt geavanceerde grip op natte wegen, een criterium waarvoor de band een A scoort op het Europese bandenlabel.  Het dringt tevens de rolweerstand terug.

Nokian-powerproof-aramide-zijwanden

© Nokian Tyres

De SUV versie van de Nokian Wetproof heeft zijwanden met aramide vezels voor verhoogde weerstand. Hij zal eveneens verkrijgbaar zijn vanaf de lente 2020 in 27 maten voor velgdiameters van 16 t/m 19 inch en de snelheidsindexen H, V en W.

Band Nokian Wetproof SUV

© Nokian Tyres

Onze test van de Nokian Wetproof op het Portimao circuit in Portugal

LEES OOK

Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect: de geconnecteerde semi slick band

Twee jaar na het uitbrengen van de geconnecteerde Track Connect app, onthult Michelin zijn nieuwe semi slick band die 100% compatibel is met deze high performance technologie: de Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect.

Pirelli richt zich op veiligheid met zijn nieuwe Cinturato P7 band

Het bandenmerk Pirelli brengt deze zomer zijn nieuwe Cinturato P7 uit. De high tech tilt het prestatieniveau naar een hoger plan voor verhoogde grip. Een band die zich richt op veiligheid, zich aan alle bestuurders aanpast en, dankzij een lichter gewicht, tevens een verbeterde energie-efficiëntie biedt. Deze band laat een frisse bries over de bandenmarkt waaien.

Bied deze winter elke weg het hoofd met de Firestone Winterhawk 4

Met de Winterhawk 4 lanceert Firestone zijn nieuwe generatie winterbanden gebaseerd op ervaringen van automobilisten. Dit levert een band op met verbeterde grip en een B voor het remmen op nat wegdek op het Europese bandenlabel, en niet te vergeten een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Hankook Dynapro AT2 band: geruisloos rijden in een AWD

De spiksplinternieuwe Hankook Dynapro AT2 AWD-band is ontworpen voor alle soorten wegen en biedt met zijn beperkte rolgeluid een verhoogd rijcomfort. De veelzijdigheid houdt daar niet op: het is een all season band die zelfs bestand is tegen echt winterweer wat blijkt uit de 3PMSF markering op de flank. Je kunt zo het hele jaar veilig de weg op!