Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nokian Snowproof P: een winterband die blijft plakken

Het bandenmerk Nokian heeft nu al de lancering van zijn nieuwe, voor landen in Midden-Europa bestemde UHP winterband bekend gemaakt: de Snowproof P. Nokian belooft hoogwaardige prestaties wat betreft wegligging en grip op winterwegen zodat personenauto’s volledig veilig de weg op kunnen.

Nokian Snowproof P winterband voor op sneeuw en ijs

© Nokian Tyres

De door een Formule 1 coureur geteste Nokian Snowproof P

Het Finse merk Nokian heeft, samen met Mika Häkkinen, in zijn White Hell testcentrum in Ivalo, Finland, de Snowproof P ontwikkeld. De wereldkampioen Formule 1 racen heeft zijn ervaring binnen de racewereld gedeeld voor het ontwerp van deze high performance band.

Volgens Nokian vindt 60% van de automobilisten in Midden-Europa het nodig om uit veiligheidsoverwegingen met winterbanden te rijden zodra de temperaturen dalen. Ongeveer 70% is van mening dat wegligging en grip van de band bij winterweer de twee belangrijkste parameters zijn voor de veiligheid van automobilisten.

Veiligheid en grip op wegen bedekt met sneeuw of natte sneeuw komen op de tweede plaats. De bestuurders van krachtige en luxe auto’s hechten tevens belang aan grip op droog wegdek, een nauwkeurige wegligging op hoge snelheid en rijcomfort.

Nokian heeft met de nieuwe technologieën van de Snowproof P geprobeerd aan al deze verwachtingen te voldoen.

Een winterband voorzien van het Alpine Performance concept

In de winter is het weer onvoorspelbaar en kan omslaan van zacht weer tot hevige sneeuwval. De automobilist moet door dit wisselende winterweer dus altijd op zijn hoede zijn. Als winterbandenspecialist heeft Nokian het Alpine Performance concept ontwikkeld: een verbeterd loopvlak gecombineerd met een dichte siping. De nieuwe Nokian Snowproof P winterband is voorzien van dit concept, date een efficiënte combinatie van hoogwaardige grip et betrouwbaar rijgedrag bij koud en zacht weer, op ijs en gesmolten sneeuw, biedt.

Ten opzichte van de Nokian WR A4 is met name het loopvlak verbeterd: het nieuwe profiel met zij- en langsgroeven zorgt voor een groter contactvlak met de weg.

  • Verbeterde grip op nat wegdek of met sneeuw en modder bedekte wegen
  • Verhoogde stuurprecisie, zelfs in bochten
  • Vermindert risico op aquaplaning
  • Kortere remweg
  • Minder slijtage 

De blokken van het loopvlak bieden op hun beurt snelle stuurreacties en een gevoel van stabiliteit zowel op hoge snelheid als bij slecht weer. Tussen deze blokken bevinden zich de Snow Claws die zich als “klauwen” op ijs of sneeuw vastgrijpen voor maximale grip tijdens remmen en optrekken.

De troef van de Nokian Snowproof P? De lage rolweerstand die brandstofbesparingen mogelijk maakt. Het is dus een zuinige band.

Nokian Snowproof P winterband: grip op sneeuw

© Nokian Tyres

Nokian Snowproof P: verkrijgbare bandenmaten

De Nokian Snowproof P zal vanaf de herfst 2020 aangeboden worden in 55 maten van 17 t/m 21 inch met de snelheidsindexen H, V en W.

LEES OOK

Cooper onthult de Discoverer AT3 LT en XLT banden voor 4WD en pick-ups

Het merk Cooper Tires voegt twee nieuwe 4WD zomerbanden aan zijn assortiment toe: de Discoverer AT3 LT en de Discoverer AT3 XLT. De twee banden worden weldra op de Europese markt gebracht en hebben reeds hun sporen verdiend in de USA. Ze hebben het 3PMSF label voor off-road gebruik, zelfs op sneeuw en modder.

Yokohama bereidt de komende winter voor met de iceGuard iG53 winterband

De Yokohama iceGuard iG53, de nieuwe winterband voor een groot aantal modellen personenauto’s (compacte auto’s, sedans, SUV’s) zal vanaf de herfst te koop zijn. Hij dekt een groot aantal bandenmaten. Een band voor op sneeuw en ijs die garant staat voor zowel optimale rijsensaties als veiligheid.

De Yokohama GEOLANDAR CV G058: een M+S zomerband voor SUV’s en pick-ups

Yokohama onthult nog meer weldra verkrijgbare nieuwe banden. Dit keer is het de beurt aan de GEOLANDAR CV G058. Deze M+S band voor SUV’s en pick-ups is ontworpen om op veilige wijze lange trajecten af te leggen en brandstof uit te sparen.

Yokohama BluEarth GT-AE51: gericht op brandstofbesparingen

Met het uitbrengen van de nieuwe BluEarth GT-AE51 zomerband komend voorjaar, beoogt Yokohama de verkoop van brandstofbesparende en milieuvriendelijkere banden voort te zetten.