1. Homepage
  2. chevronBandenmerken
  3. chevronNokian
  4. chevronWR Snowproof
WR Snowproof
Nokian

Autoband Nokian WR Snowproof

Winter
WR Snowproof
Nokian

Autoband Nokian WR Snowproof

Winter
Standaard
61
rezulteoSCORE
61
rezulteoSCORE
Standaard
Zoek direct op bandenmaat
chevron

Kies een bandenmaat

Toon meer banden Nokian
chevron

Test

Veiligheid

Remmen op droog wegdek
8.6 / 10
Remmen op nat wegdek
8 / 10
Grip op nat wegdek
5.5 / 10
Aquaplaning
6 / 10

Besparing

Duurzaamheid
6.3 / 10
Brandstofbesparing
6.7 / 10

Comfort

Opvangen van onregelmatigheden in het wegdek
8.7 / 10
Wegligging
8.7 / 10
Rolgeluid
10 / 10

Sneeuw

Remmen op sneeuw
7.2 / 10
Optrekken op sneeuw
6.8 / 10

IJs

niet beoordeeld
Remmen op ijs
6.2 / 10
Optrekken op ijs
niet beoordeeld

Eigenschappen

merk
Nokian
model
WR Snowproof
gehomologeerd
N/A
soort auto
Auto
Rijstijl
High Performance
Seizoen
Winter
Gespijkerd
nee
Spijkerbaar
nee
3PMSF
ja
Runflat
nee
Ecotyre
nee
Asymmetrisch
nee
Directioneel
ja
Velgbeschermer
nee
Seal
nee

Omschrijving

NOKIAN WR SNOWPROOF: ONBEZORGD DE WEG OP IN DE WINTER

Met de Nokian WR Snowproof winterband is kun je in heel Europa volledig veilig de weg op ongeacht de winterse weersomstandigheden.

De hele winter door onbezorgd rijplezier

Na de Powerproof en de Wetproof, is het nu de beurt aan de Snowproof! Hij is geschikt voor het rijden in de bergen en biedt bergbewoners feilloze veiligheid. Hoewel de band speciaal werd ontworpen om streng winterweer te trotseren, biedt hij tevens hoogwaardige prestaties bij zachtere temperaturen.

Speerpunttechnologie voor de winter

Nokian gebruikt voor de Snowproof zijn wintertechnologie Alpine Sense Grip. Deze conceptcompound, die voor de eerste maal in de WR Snowproof is gebruikt, biedt uitstekende grip op besneeuwde, gladde en natte wegen. De band zorgt tevens voor een voorspelbare, evenwichtige en comfortabele rijervaring ondanks onverwachts omslaand winterweer. Volgens Marko Rantonen, directeur productontwikkeling bij Nokian Tyres, reageert de WR Snowproof op efficiënte wijze en dit 'zelfs voordat de elektronische veiligheidssystemen van de auto ingeschakeld worden'. Deze moderne rubbercompound is gebaseerd op de voor de Hakkapeliitta winterbanden reeks van Nokian gebruikte high performance technologieën voor streng winterweer. Hij integreert daarnaast een nieuwe compound gericht op uitmuntende prestaties bij zacht weer. De band is hierdoor efficiënter bij een groter temperatuurbereik. Deze compound van natuurlijk rubber, silica en functionele polymeren maakt het mogelijk optimale gripprestaties te verkrijgen op uiteenlopende oppervlakken. In combinatie met het profiel van de band biedt hij tevens een lage rolweerstand.

De blokken, lamellen en groeven op het rolvlak met een symmetrisch ontwerp zijn door Nokian geperfectioneerd. Het rolvlakontwerp met hetzelfde pijlmotief als de extra stevige winterbanden van de Hakkapeliitta reeks, verwijdert op efficiëntere wijze dikke lagen sneeuw en de tussen de band en de weg opgehoopte smeltsneeuw. De groeven met uiteenlopende contouren en dieptes vormen een dicht netwerk dat garant staat voor goede zijwaartse en overlangse grip op diverse soorten sneeuw. Het ontwerp en het profiel van de band verbeteren het contact met de weg en bieden tevens snelle stuurreacties. De stabielere en dynamischere WR Snowproof biedt verhoogde grip en verbeterde duurzaamheid ongeacht het weer.

Twee dubbele langsgroeven aan beide zijden van het middenblok van het rolvlak vangen het water op en voeren dit snel naar buiten af. Dit helpt aquaplaning zo goed mogelijk te voorkomen. Dankzij een volledig nieuw testprotocol, dat uitgevoerd werd in het technische centrum in Ivalo, Finland, heeft Nokian de eigenschappen van zijn band kunnen ontwikkelen opdat deze zware wintersituaties het hoofd kan bieden. We denken hier met name aan smeltsneeuw wat het rijden en sturen extra moeilijk maakt. De Finse fabrikant heeft in het ‘White Hell’ (witte hel) testcentrum 4 jaar lang uitgebreide en geavanceerde tests uitgevoerd op alle oppervlakken in de ijzige omstandigheden van Lapland.

De in de Nokian WR Snowproof geïntegreerde ‘Silent Slidewall’ technologie betreft een specifieke rubbercompound die tussen de zijwand en het rolvlak wordt geplaatst. Hij dempt op actieve wijze het geluid en de trillingen voor een verhoogd rijcomfort. Dit wordt gecombineerd met een overige compound voor in de hiel met de naam ‘Clinch’, die het rolgeluid  nog verder terugdringt.

Eigenschappen die terug te vinden zijn op het bandenlabel

Het hoogwaardige prestatieniveau van de Nokian WR Snowproof wordt bevestigd door de scores op het Europese bandenlabel. Alle verkrijgbare maten van deze band scoren een B voor het remmen op natte wegen. Naargelang de gekozen maten verkrijgt de winterband een B of een C voor de rolweerstand.

Voor een verbeterd beheer van de slijtage en de veiligheid van de banden, heeft Nokian naast de wettelijk verplichte slijtindicator op 1,6 mm, een tweede indicator in ‘sneeuwvlok’ vorm op 4 mm aangebracht. Deze slijtindicator geeft de door het merk aanbevolen maximale profieldiepte aan. Nokian raadt het aan nieuwe winterbanden te kopen zodra deze indicator afgesleten is.

De zijwand van de band is eveneens voorzien van een informatiezone. Het bevat talloze praktische indicatoren zoals de correcte bandenspanning, de lokalisatie bij het omwisselen van de banden alsmede een specifieke zone voor het registreren van het aandraaimoment van het wiel.

Verkoop Nokian WR Snowproof

De Nokian WR Snowproof winterband is overal in Europa verkrijgbaar in 55 bandenmaten voor velgdiameters van 14 t/m 20 inch.

LandBronDatumNummer
  • DEAUTO BILD09/2019N/A
  • DEAUTO MOTOR UND SPORT09/2019N/A
  • DEADAC09/2020N/A
  • DEAUTO MOTOR UND SPORT09/2020N/A
  • GBAUTOEXPRESS09/2020N/A
  • SETEKNIKENS VARLD09/2020N/A
  • DEADAC09/2021N/A
  • SETEKNIKENS VARLD09/2021N/A
  • DEADAC09/2023N/A

Wat is de rezulteo score?

Alle basisprestaties zijn gegroepeerd rond 3 criteria: Besparing, Comfort en Veiligheid. Er kan dus een algehele waardering gegeven worden aan een band door te kijken naar de drie eerder berekende afzonderlijke scores en de twee winterscores als het om winterbestendige producten gaat. Deze afweging wordt berekend op basis van de categorie bandenmaat: zuinig, high performance, of sport.

Meer info