Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nokian WR Snowproof: onbezorgd de weg op in de winter

De Finse fabrikant Nokian Tyres onthult zijn gloednieuwe WR Snowproof winterband die bestand is tegen het winterweer in de bergen. Hij maakt het mogelijk in heel Europa volledig veilig de weg op te gaan ongeacht de winterse weersomstandigheden.

Nieuwe winterband voor in de bergen: Nokian WR Snowproof

Nokian heeft nieuwe prestaties en technologieën ontwikkeld voor zijn nieuwe Nokian WR Snowproof winterband © Nokian Tyres

De hele winter door onbezorgd rijplezier

Na de Powerproof en de Wetproof, is het nu de beurt aan de Snowproof! Nokian onthult zijn nieuwe luxe winterband voor Midden-Europa: de Nokian WR Snowproof. Hij is geschikt voor het rijden in de bergen en biedt bergbewoners feilloze veiligheid. Hoewel de band speciaal werd ontworpen om streng winterweer te trotseren, biedt hij tevens hoogwaardige prestaties bij zachtere temperaturen.

Nokian WR Snowproof: de belofte van goede prestaties op sneeuw

© Nokian Tyres

Speerpunttechnologie voor de winter

Met zijn nieuwe band onthult Nokian zijn laatste wintertechnologie: de Alpine Sense Grip. Deze conceptcompound, die voor de eerste maal in de WR Snowproof wordt gebruikt, biedt uitstekende grip op besneeuwde, gladde en natte wegen. De band zorgt tevens voor een voorspelbare, evenwichtige en comfortabele rijervaring ondanks onverwachts omslaand winterweer. Volgens Marko Rantonen, directeur productontwikkeling bij Nokian Tyres, reageert de WR Snowproof op efficiënte wijze “en dit zelfs voordat de elektronische veiligheidssystemen van de auto ingeschakeld worden”. Deze moderne rubbercompound is gebaseerd op de voor de Hakkapeliitta winterbanden reeks van Nokian gebruikte high performance technologieën voor streng winterweer. Hij integreert daarnaast een nieuwe compound gericht op uitmuntende prestaties bij zacht weer. De band is hierdoor efficiënter bij een groter temperatuurbereik. Deze compound van natuurlijk rubber, silica en functionele polymeren maakt het mogelijk optimale gripprestaties te verkrijgen op uiteenlopende oppervlakken. In combinatie met het profiel van de band biedt hij tevens een lage rolweerstand.

Nokian WR Snowproof ontwikkeld op basis van de Alpine Sense Grip technologie

© Nokian Tyres

De blokken, lamellen en groeven op het rolvlak met een symmetrisch ontwerp zijn door Nokian geperfectioneerd. Het rolvlakontwerp met hetzelfde pijlmotief als de extra stevige winterbanden van de Hakkapeliitta reeks, verwijdert op efficiëntere wijze dikke lagen sneeuw en de tussen de band en de weg opgehoopte smeltsneeuw. De groeven met uiteenlopende contouren en dieptes vormen een dicht netwerk dat garant staat voor goede zijwaartse en overlangse grip op diverse soorten sneeuw. Het ontwerp en het profiel van de band verbeteren het contact met de weg en bieden tevens snelle stuurreacties. De stabielere en dynamischere WR Snowproof biedt verhoogde grip en verbeterde duurzaamheid ongeacht het weer.

Nokian WR Snowproof, een winterband met verbonden groeven

© Nokian Tyres

Twee dubbele langsgroeven aan beide zijden van het middenblok van het rolvlak vangen het water op en voeren dit snel naar buiten af. Dit helpt aquaplaning zo goed mogelijk te voorkomen. Dankzij een volledig nieuw testprotocol, dat uitgevoerd werd in het technische centrum in Ivalo, Finland, heeft Nokian de eigenschappen van zijn band kunnen ontwikkelen opdat deze zware wintersituaties het hoofd kan bieden. We denken hier met name aan smeltsneeuw wat het rijden en sturen extra moeilijk maakt. De Finse fabrikant heeft in het ‘White Hell’ (witte hel) testcentrum 4 jaar lang uitgebreide en geavanceerde tests uitgevoerd op alle oppervlakken in de ijzige omstandigheden van Lapland.

De nieuwe Nokian WR Snowproof winterband met de dubbele groef technologie

© Nokian Tyres

De in de Nokian WR Snowproof geïntegreerde ‘Silent Slidewall’ technologie betreft een specifieke rubbercompound die tussen de zijwand en het rolvlak wordt geplaatst. Hij dempt op actieve wijze het geluid en de trillingen voor een verhoogd rijcomfort. Dit wordt gecombineerd met een overige compound voor in de hiel met de naam ‘Clinch’, die het rolgeluid  nog verder terugdringt.

Nokian heeft zijn nieuwe WR Snowproof winterband getest in zijn White Hell testcentrum

© Nokian Tyres

Eigenschappen die terug te vinden zijn op het bandenlabel

Het hoogwaardige prestatieniveau van de Nokian WR Snowproof wordt bevestigd door de scores op het Europese bandenlabel. Alle verkrijgbare maten van deze band scoren een B voor het remmen op natte wegen. Naargelang de gekozen maten verkrijgt de winterband een B of een C voor de rolweerstand.

Voor een verbeterd beheer van de slijtage en de veiligheid van de banden, heeft Nokian naast de wettelijk verplichte slijtindicator op 1,6 mm, een tweede indicator in ‘sneeuwvlok’ vorm op 4 mm aangebracht. Deze slijtindicator geeft de door het merk aanbevolen maximale profieldiepte aan. Nokian raadt het aan nieuwe winterbanden te kopen zodra deze indicator afgesleten is.

De zijwand van de band is eveneens voorzien van een informatiezone. Het bevat talloze praktische indicatoren zoals de correcte bandenspanning, de lokalisatie bij het omwisselen van de banden alsmede een specifieke zone voor het registreren van het aandraaimoment van het wiel.

Profiel van de nieuwe Nokian WR snowproof band

© Nokian Tyres

Verkoop Nokian WR Snowproof

De Nokian WR Snowproof winterband zal vanaf de herfst 2019 overal in Europa verkrijgbaar zijn in 55 bandenmaten voor velgdiameters van 14 t/m 20 inch.

LEES OOK

Goodyear vernieuwt de UltraGrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft een vernieuwing van zijn UltraGrip winterbandenreeks aangekondigd. 3 nieuwe banden worden dit jaar op de markt gebracht.

Bridgestone Blizzak Ice: de band voor extreem strenge winters

De Japanse fabrikant Bridgestone onthult zijn nieuwe winterband voor Noord-Europees winterweer: de Blizzak Ice.

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.