Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

Pirelli richt zich op veiligheid met zijn nieuwe Cinturato P7 band

Het bandenmerk Pirelli brengt deze zomer zijn nieuwe Cinturato P7 uit. De high tech tilt het prestatieniveau naar een hoger plan voor verhoogde grip. Een band die zich richt op veiligheid, zich aan alle bestuurders aanpast en, dankzij een lichter gewicht, tevens een verbeterde energie-efficiëntie biedt. Deze band laat een frisse bries over de bandenmarkt waaien.

Pirelli brengt zijn nieuwe high performance Cinturato P7 zomerband uit

© Pirelli

Een uiterst intelligente band

De nieuwe Pirelli Cinturato P7 high performance zomerband kan rekenen op een goede reputatie en komt deze zomer uit op de Europese markt. In zijn constante streven naar het verbeteren van de vorige generatie Cinturato P7, heeft Pirelli een enquête gehouden onder een panel automobilisten die op banden van 18 inch of meer rijden.

Voor de ondervraagde bestuurders was veiligheid hun grootste prioriteit. Deze is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van de banden die ze overwegen aan te schaffen.

Pirelli werkt al sinds enkele jaren nauw samen met autofabrikanten zoals BMW, Volvo en Jaguar om aan de verwachtingen van de klanten te kunnen voldoen.

De ingenieurs van het Italiaanse merk hebben de technologische innovatie nog verder opgedreven voor een uiterst ingenieuze Cinturato P7 band.

Eén enkel doel: de prestatiecompromissen van de nieuwe band met een “mechanische intelligentie” te doorbreken.

Het loopvlak bestaat uit silicaatharsen en polymeren met onderling interagerende deeltjes. Deze technologie wordt gecombineerd met een bewerkt profiel voorzien van zij- en lengtegroeven en schouders met optimaal verdeelde blokken voor een perfect prestatie-evenwicht:

 • aanpassing aan de omgevingstemperatuur en de rijsituaties van de diverse chauffeurs
 • verhoogde grip op de weg
  • vereenvoudigde waterafvoer
  • zo kort mogelijke remwegen op droog en nat wegdek
  • behoud van grip in bochten
  • optimaal rijcomfort
  • verminderd rolgeluid

Gehomologeerde band, een rijhulpsysteem

De intelligentie van de nieuwe Pirelli Cinturato P7 band heeft nog meer te bieden. Dankzij de samenwerking met automerken kan Pirelli de band laten “communiceren” met de rijhulpsystemen (ABS…).

Een voertuig uitgerust met de juiste maat banden, heeft een aanzienlijk kortere remweg dankzij het loopvlak van de Cinturato P7 dat bijvoorbeeld direct op de ABS reageert.

Een Cinturato P7 band met een markering van een autofabrikant of die wordt geleverd als eerste uitrusting(Audi, Seat, Alfa Romeo, Volkswagen, e.d.) zal eenvoudig gedetecteerd worden door het rijstrookcontrolesysteem. De band kan probleemloos door het elektronische systeem geïdentificeerd worden.

Maar heeft deze innovatie een impact op het brandstofverbruik?

Een efficiënte band door zijn gewicht

De mechanische intelligentie van de Cinturato P7 band heeft niet geleid tot extra materiaal. Pirelli wilde zich daarentegen met zijn product kunnen onderscheiden door een lager gewicht om zo een zuinigere en groenereband aan te bieden. Een lichtgewicht band die een kettingreactie teweegbrengt: 

 • lagere rolweerstand
 • verminderd brandstofverbruik
 • brandstofbesparingen
 • lagere impact op het milieu

Pirelli maakt gebruik van de lancering van zijn nieuwe high performance band, om ook de onlangs uitgebrachte “Elect” reeks onder de aandacht te brengen, een technologie bestemd voor nieuwe voertuigmodellen. Zo zal de Cinturato P7 beschikbaar zijn in een Elect versie voor elektrische en hybride voertuigen en met RunFlat en Seal Inside technologieën.

Verkrijgbare bandenmaten

De Cinturato P7 is een gehomologeerde band voor compacte auto’ssedansSUV’s en cross-overs met velgen van 16 inch of meer. Tegen het einde van 2020 zal hij waarschijnlijk meer dan 100 homologaties met autofabrikant markering toegekend krijgen.

LEES OOK

Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect: de geconnecteerde semi slick band

Twee jaar na het uitbrengen van de geconnecteerde Track Connect app, onthult Michelin zijn nieuwe semi slick band die 100% compatibel is met deze high performance technologie: de Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect.

Bied deze winter elke weg het hoofd met de Firestone Winterhawk 4

Met de Winterhawk 4 lanceert Firestone zijn nieuwe generatie winterbanden gebaseerd op ervaringen van automobilisten. Dit levert een band op met verbeterde grip en een B voor het remmen op nat wegdek op het Europese bandenlabel, en niet te vergeten een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Hankook Dynapro AT2 band: geruisloos rijden in een AWD

De spiksplinternieuwe Hankook Dynapro AT2 AWD-band is ontworpen voor alle soorten wegen en biedt met zijn beperkte rolgeluid een verhoogd rijcomfort. De veelzijdigheid houdt daar niet op: het is een all season band die zelfs bestand is tegen echt winterweer wat blijkt uit de 3PMSF markering op de flank. Je kunt zo het hele jaar veilig de weg op!

Cooper Discoverer A/T3 Sport 2: met je AWD ongeacht het weer erop uit

Cooper heeft een nieuwe all season band voor AWD’s en SUV’s uitgebracht. Het Amerikaanse merk heeft aan een nieuwe technologie voor het loopvlak gewerkt voor nog meer grip en weerstand. Deze band is ontworpen om zowel bij zomer- als winterweer, op de weg, door de modder, over rotsachtig terrein en noem maar op te rijden.