Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Uniroyal AllseasonExpert 2: het hele jaar door veiligheid op natte wegen

De Amerikaanse bandenfabrikant Uniroyal presenteert de AllSeasonExpert 2. Een nieuwe all season band die het hele jaar door veiligheid op natte wegen voorop stelt.

De AllseasonExpert 2 band van Uniroyal biedt veilig rijgedrag op natte wegen. © Uniroyal

Een veilige en betrouwbare autoband

De nieuwe generatie all season banden van Uniroyal, die de AllSeasonExpert zal vervangen, legt het accent op veiligheid. Deze blinkt vooral uit in prestaties op natte wegen.

Efficiënt op natte wegen en talloze overige prestaties

De Uniroyal AllSeasonExpert 2 werd ontwikkeld met het oog op optimale prestaties op natte wegen. Het rolvlakontwerp lijkt op die van de winterbanden van de Amerikaanse bandenfabrikant. Volgens het merk biedt het dan ook een uitstekende bescherming tegen aquaplaning. De nieuwe all season band maakt gebruik van de 'Shark Skin' technologie. Deze innovatie imiteert de schubachtige structuur van de haaienhuid om het water onder de band af te voeren. Het water kan zo vlot en gelijkmatig vloeien door de groeven waardoor de autoband veilig op hoge snelheid door plassen kan rijden.

© Uniroyal

Het middendeel van het rolvlak bestaat uit één enkel blok om de stabiliteit  te verhogen. De brede schouders van de AllseasonExpert 2 accentueren dit aspect en verbeteren volgens Uniroyal ook de rijprestaties.

Het profiel van deze nieuwe autoband biedt een perfect evenwicht tussen zomer- en winterprestaties. De stevige blokken en de talloze lamellen op het rolvlak drukken de sneeuw plat voor stabiel rijgedrag op winterse wegen. De band kenmerkt zich ook door korte remwegen op droge en besneeuwde wegen.

Verkrijgbaarheid en bandenlabel

De Uniroyal AllseasonExpert 2D is nu reeds verkrijgbaar in 9 maten voor velgdiameters van 13 tot 16 inch. De meeste maten scoren een C voor het remmen op natte wegen en één maat scoort een B voor dit criterium. Wat betreft de rolweerstand kregen de meeste maten een F of een E en één enkele maat een C toegekend.

Bekijk de video over de nieuwe Uniroyal AllseasonExpert 2 all season band:

LEES OOK

Yokohama Advan Neova AD08RS: de reeks voldoet opnieuw aan de wetgeving

De Japanse bandenfabrikant Yokohama heeft tijdens de Internationale Autosalon van Genève de lancering van zijn Advan Neova AD08RS semi slick band aangekondigd. Deze leeft de nieuwe Europese regelgeving over de rolweerstand na.

Yokohama BluEarth-air EF21: zo licht als een veertje voor een zuiniger gebruik

Yokohama heeft tijdens de Internationale Autobeurs van Genève zijn gloednieuwe en milieuvriendelijke BluEarth-air EF21 gepresenteerd.

De Pirelli P Zero Winter, een winterband die op en top sportief is?

Pirelli heeft op de Internationale Autosalon van Genève de nieuwste band van zijn P Zero sportreeks gepresenteerd: de P Zero Winter. Deze werd ontworpen in samenwerking met talloze autofabrikanten.

Michelin onthult zijn nieuwe Pilot Sport 4 SUV op de Salon van Genève 2019

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft op de Internationale Autosalon van Genève 2019 zijn nieuwste sportband voor SUV’s onthuld: de Pilot Sport 4 SUV.