Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Uniroyal AllseasonExpert 2: het hele jaar door veiligheid op natte wegen

De Amerikaanse bandenfabrikant Uniroyal presenteert de AllSeasonExpert 2. Een nieuwe all season band die het hele jaar door veiligheid op natte wegen voorop stelt.

De AllseasonExpert 2 band van Uniroyal biedt veilig rijgedrag op natte wegen. © Uniroyal

Een veilige en betrouwbare autoband

De nieuwe generatie all season banden van Uniroyal, die de AllSeasonExpert zal vervangen, legt het accent op veiligheid. Deze blinkt vooral uit in prestaties op natte wegen.

Efficiënt op natte wegen en talloze overige prestaties

De Uniroyal AllSeasonExpert 2 werd ontwikkeld met het oog op optimale prestaties op natte wegen. Het rolvlakontwerp lijkt op die van de winterbanden van de Amerikaanse bandenfabrikant. Volgens het merk biedt het dan ook een uitstekende bescherming tegen aquaplaning. De nieuwe all season band maakt gebruik van de 'Shark Skin' technologie. Deze innovatie imiteert de schubachtige structuur van de haaienhuid om het water onder de band af te voeren. Het water kan zo vlot en gelijkmatig vloeien door de groeven waardoor de autoband veilig op hoge snelheid door plassen kan rijden.

© Uniroyal

Het middendeel van het rolvlak bestaat uit één enkel blok om de stabiliteit  te verhogen. De brede schouders van de AllseasonExpert 2 accentueren dit aspect en verbeteren volgens Uniroyal ook de rijprestaties.

Het profiel van deze nieuwe autoband biedt een perfect evenwicht tussen zomer- en winterprestaties. De stevige blokken en de talloze lamellen op het rolvlak drukken de sneeuw plat voor stabiel rijgedrag op winterse wegen. De band kenmerkt zich ook door korte remwegen op droge en besneeuwde wegen.

Verkrijgbaarheid en bandenlabel

De Uniroyal AllseasonExpert 2D is nu reeds verkrijgbaar in 9 maten voor velgdiameters van 13 tot 16 inch. De meeste maten scoren een C voor het remmen op natte wegen en één maat scoort een B voor dit criterium. Wat betreft de rolweerstand kregen de meeste maten een F of een E en één enkele maat een C toegekend.

Bekijk de video over de nieuwe Uniroyal AllseasonExpert 2 all season band:

LEES OOK

Dunlop brengt de SUV versie van de Sport Maxx RT 2 band uit

De bandenfabrikant Dunlop onthult de nieuwe versie van de Sport Maxx RT 2, bestemd voor SUV's.

Nokian WR SUV 4: laat je niet afschrikken door het winterweer!

Na de aankondiging van de nieuwe winterband voor Midden-Europa, onthult Nokian nu ook de prestaties van de WR SUV 4. Deze band is geknipt voor de winter en bestemd voor het SUV segment. De nieuwe Nokian winterband belooft optimale grip in alle omstandigheden.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV: de UHP band voor SUV's

De Amerikaanse fabrikant Goodyear heeft de lancering van de SUV versie van zijn Eagle F1 Asymmetric 3 zomerband aangekondigd. Een model dat het accent legt op remprestaties in alle omstandigheden.

Yokohama Geolandar M/T G003: all terrain, van de technologie tot de look

Yokohama heeft tijdens de internationale Autosalon van Genève de nieuwkomer binnen het bandenaanbod voor SUV's en pick-ups gepresenteerd, de Geolandar M/T G003.