Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Uniroyal AllseasonExpert 2: het hele jaar door veiligheid op natte wegen

De Amerikaanse bandenfabrikant Uniroyal presenteert de AllSeasonExpert 2. Een nieuwe all season band die het hele jaar door veiligheid op natte wegen voorop stelt.

De AllseasonExpert 2 band van Uniroyal biedt veilig rijgedrag op natte wegen. © Uniroyal

Een veilige en betrouwbare autoband

De nieuwe generatie all season banden van Uniroyal, die de AllSeasonExpert zal vervangen, legt het accent op veiligheid. Deze blinkt vooral uit in prestaties op natte wegen.

Efficiënt op natte wegen en talloze overige prestaties

De Uniroyal AllSeasonExpert 2 werd ontwikkeld met het oog op optimale prestaties op natte wegen. Het rolvlakontwerp lijkt op die van de winterbanden van de Amerikaanse bandenfabrikant. Volgens het merk biedt het dan ook een uitstekende bescherming tegen aquaplaning. De nieuwe all season band maakt gebruik van de 'Shark Skin' technologie. Deze innovatie imiteert de schubachtige structuur van de haaienhuid om het water onder de band af te voeren. Het water kan zo vlot en gelijkmatig vloeien door de groeven waardoor de autoband veilig op hoge snelheid door plassen kan rijden.

© Uniroyal

Het middendeel van het rolvlak bestaat uit één enkel blok om de stabiliteit  te verhogen. De brede schouders van de AllseasonExpert 2 accentueren dit aspect en verbeteren volgens Uniroyal ook de rijprestaties.

Het profiel van deze nieuwe autoband biedt een perfect evenwicht tussen zomer- en winterprestaties. De stevige blokken en de talloze lamellen op het rolvlak drukken de sneeuw plat voor stabiel rijgedrag op winterse wegen. De band kenmerkt zich ook door korte remwegen op droge en besneeuwde wegen.

Verkrijgbaarheid en bandenlabel

De Uniroyal AllseasonExpert 2D is nu reeds verkrijgbaar in 9 maten voor velgdiameters van 13 tot 16 inch. De meeste maten scoren een C voor het remmen op natte wegen en één maat scoort een B voor dit criterium. Wat betreft de rolweerstand kregen de meeste maten een F of een E en één enkele maat een C toegekend.

Bekijk de video over de nieuwe Uniroyal AllseasonExpert 2 all season band:

LEES OOK

Debica brengt zijn nieuwe Frigo SUV2 winterband uit

De Poolse fabrikant Debica heeft zijn nieuwe Frigo SUV 2 onthuld. Deze band is geschikt voor alle winterse weeromstandigheden.

Hankook vernieuwt zijn UHP banden reeks met het uitbrengen van de Ventus S1 evo 3

Hankook presenteert zijn nieuwe UHP band voor personenauto's en SUV's. De Ventus S1 evo 3 streeft ernaar een referentie op de markt te worden.

Top 10 all season banden 2018/2019: de selectie van onze experts

Heb je besloten om dit jaar all season banden te kopen? Om je te helpen bij je keuze, bieden onze bandenexperts je een selectie van de beste all season banden voor het seizoen 2018/2019 aan.

Michelin Alpin 6: duurzame prestaties voor extreme winters

Michelin onthult de details van de langverwachte Alpin 6. De fabrikant vernieuwt zijn reeks met een nieuwe, op het komende winterseizoen gerichte band.